Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 9 OKTOBER 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Werkzaamheden Joannes Lenartzstraat: spoorwegovergang Heusdensebaan afgesloten De Joannes Lenartzstraat wordt heringericht. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, sluiten we de weg in fasen af.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 12.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11

Sinds vrijdag 4 oktober is verkeer vanuit de Boxtelsebaan richting De Lind-Noord weer mogelijk. Op dit moment werken we nog aan het gedeelte van De Lind-Noord tot aan de Peperstraat. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting op vrijdag 11 oktober afgerond. Werkzaamheden Brabant Water aan Haarenseweg / Nicolaas van Eschstraat Brabant Water moet een boring onder het spoor door doen t.b.v. een waterleiding. Daarom gaan de Nicolaas Van Eschstraat en de Haarenseweg vanaf 7 oktober dicht voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden duren ongeveer 4 tot 5 weken. Vanwege de werkzaamheden worden de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen genomen tussen 7 oktober t/m 8 november: - Afsluiting Haarenseweg voor doorgaand verkeer. De woningen blijven bereikbaar. - Afsluiting Heusdensebaan t.h.v. de spoorwegovergang Heusdensebaan voor doorgaand verkeer. De woningen aan de Heusdensebaan blijven bereikbaar.

- De lijnbus rijdt een andere route. Kijk hiervoor op de website www.arriva.nl. Spoorwegovergang Heusdensebaan afgesloten Maandag 14 oktober beginnen we aan fase 3 van de werkzaamheden aan de Joannes Lenartzstraat. In deze fase pakken we het gedeelte tussen de spoorwegovergang Heusdensebaan en de Spoorlaan aan. De spoorwegovergang is vanaf 14 oktober afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Het verkeer wordt omgeleid en de lijnbus rijdt een andere route. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 22 november. Tegelijk aan het werk De werkzaamheden van Brabant Water zijn tegelijk met de werkzaamheden aan de Joannes Lenartzstraat. Dit om de overlast zoveel als mogelijk tot 1 periode te beperken. Het werk aan de Joannes Lenartzstraat moet eind november klaar zijn. Daarbij zijn we wel afhankelijk van het weer. Blijf op de hoogte van de werkzaamheden via social media en de gemeentepagina’s van de Nieuwsklok.

TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

Opening en Open Dag Den Donk 12 oktober! Jij komt 12 oktober toch zeker ook naar de Opening & Open Dag van de gloednieuwe sportaccommodatie Den Donk? Er is de hele middag van alles te beleven! Wat is er allemaal te doen? Om 11:00 uur opent wethouder Stefanie Vatta officieel het nieuwe gebouw. Zorg dat je van de partij bent, dan ben jij misschien wel de allereerste die in het nieuwe zwembad plonst! Na de opening kun je namelijk meteen naar binnen om alle mogelijkheden van het nieuwe sportcomplex te ontdekken.

Geen vervoer naar Den Donk? Stap op de PAREL Express! De Parel Express, hét treintje van Oisterwijk, rijdt zaterdag 12 oktober vanuit het centrum van Oisterwijk en Moergestel naar sportpark Den Donk. Dus heb je geen vervoer, of vind je het leuk om met het treintje mee te rijden? Zorg dan dat je op onderstaande tijden op de opstapplaats aanwezig bent. We rijden van en naar het St. Jansplein in Moergestel en van en naar de parkeerplaats bij zwembad De Leye in Oisterwijk. Het treintje is gratis en zet je voor de ingang van sportcomplex Den Donk af. Op verschillende momenten op de dag rijdt het treintje weer terug.

10.55 uur Vertrek Den Donk naar St. Jansplein Moergestel 11.15 uur Aankomst St. Jansplein

ProRail, NS en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseren op dinsdag 22 oktober een bijeenkomst over trillingen langs het spoor in Oisterwijk. Tijdens deze avond gaan zij graag met de Oisterwijkse inwoners in gesprek. Wanneer Dinsdag 22 oktober 18.45 - 19.00 uur inloop 19.00 - 21.00 uur in gesprek met elkaar en ruimte voor vragen Waar 2College Durendael, Van Kemenadelaan 5, Oisterwijk. We adviseren u indien mogelijk op de fiets of te voet te komen. Nieuwe proeven tegen trillingen Brabantroute

ProRail en NS willen samen met het ministerie nieuwe maatregelen testen tegen de overlast van trillingen op de Brabantroute. NS gaat als proef in Dorst, Rijen en Oisterwijk met een aangepaste snelheid rijden en ProRail onderzoekt de haalbaarheid en inpasbaarheid van een drietal maatregelen.

We ontmoeten je graag op zaterdag 12 oktober, van 11:00 tot 16:00 aan de Sportlaan in Oisterwijk. Tot dan!

Verschillende verenigingen zoals HOCO, Taxandria Handbal en zwemclub OZC’57 geven sportclinics en demonstraties. Daarnaast kan er onder begeleiding geklommen worden op de gloednieuwe klimwand en worden er rondleidingen gegeven door de technische ruimte. Als

Dienstregeling PAREL Express – Opening Den Donk 10.30 uur Vertrek parkeerplaats De Leye naar Den Donk 10.45 uur Aankomst Den Donk

Bijeenkomst over spoortrillingen Oisterwijk

klapper op de vuurpijl mag je de hele middag gratis zwemmen! En van al dat sporten en spelen krijg je natuurlijk honger. We zorgen daarom ook voor iets lekkers. Houd www.oisterwijk.nl/dendonk in de gaten voor meer details over het programma.

11.25 uur Vertrek St. Jansplein naar Den Donk 11.45 uur Aankomst Den Donk 11.55 uur Vertrek Den Donk naar parkeerplaats De Leye 12.10 uur Aankomst parkeerplaats De Leye

13.45 uur Vertrek parkeerplaats De Leye naar Den Donk 14.00 uur Aankomst Den Donk 14.10 uur Vertrek Den Donk naar St. Jansplein Moergestel 14.30 uur Aankomst St. Jansplein 14.35 uur Vertrek St. Jansplein naar Den Donk 14.55 uur Aankomst Den Donk 15.05 uur Vertrek Den Donk naar parkeerplaats De Leye 15.20 uur Aankomst parkeerplaats De Leye 15.25 uur Vertrek parkeerplaats De Leye 15.40 uur Aankomst Den Donk 15.45 uur Vertrek Den Donk naar St. Jansplein Moergestel 16.05 uur Aankomst St. Jansplein 16.25 uur Vertrek Den Donk naar parkeerplaats De Leye 16.40 uur Aankomst parkeerplaats De Leye We streven ernaar bovengenoemde tijden te halen, maar tijden kunnen afwijken door omstandigheden.

Duurzaam Den Donk

Vragen? Neem dan contact op met ProRail via www.prorail.nl/contact of 0800 - 776 72 45 (gratis).

De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Het hele dak van de nieuwe sportaccommodatie op Den Donk is voorzien van zonnepanelen. En dat zijn er niet zomaar een paar, maar ongeveer 700 stuks! Meer weten over de nieuwe accommodatie? Kijk op https://oisterwijk.nl/dendonk. Foto's: Oisterwijk in Beeld.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 09-10-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 09-10-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren