Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 25 SEPTEMBER 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Werkzaamheden Joannes Lenartzstraat iets achter op schema

Oisterwijkse Sportdag op 27 september: meld je snel aan! Op vrijdag 27 september wordt tijdens de Nationale Sportweek de Oisterwijkse Sportdag georganiseerd. Een dag vol sportplezier en beleving.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 12.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

Jong en oud kan nieuwe sporten ontdekken en proberen. Zo kun je meedoen met rugby, beeball/softbal, tennis, zwemmen, jeu de boules, voetbal, trampolinespringen, rolstoelbasketbal, seniorengym, boerengolf, (duo)fietsen én wandelen. Genoeg te beleven voor iedereen! Aanmelden Van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur is er een programma speciaal

voor basisscholen. Daarnaast zijn er de hele dag open lessen waar je gratis bij mag aansluiten! Meld je wel even aan. Ga hiervoor naar onze website: www.natuurlijkgezondoisterwijk.nl. De Oisterwijkse sportdag is een samenwerking tussen Natuurlijk Gezond Oisterwijk, Optisport Zwembad de Leye, Jump XL Oisterwijk en de Oisterwijkse sportclubs en verenigingen.

Ondanks dat de aannemer hard werkt, zijn de werkzaamheden in de Joannes Lenartz­ straat qua planning een paar dagen vertraagd. Op 18 september begonnen we met fase 2. Dit houdt in dat de aansluitingen met de Boxtelsebaan en de Oude Haarense­ weg voor alle verkeer behalve voetgangers dicht zijn. Het verkeer wordt omgeleid. De aansluiting met De Lind­Noord blijft nog zo lang mogelijk open voor het verkeer. We verwachten dat fase 2 rond woensdag 16 oktober klaar is. Op dat moment beginnen we met de laatste fase, het deel tussen de overweg en de Spoorlaan. Eind november zijn de werkzaamheden klaar.

Werk aan de weg Op een flink aantal plaatsen in Oisterwijk is onderhoud aan de weg nodig. We hebben de locaties in het overzicht hieronder op de planning staan. Deze zijn in de komende maanden aan de beurt. We weten nog niet precies wanneer elke locatie aan de beurt is. Omwonenden houden we op de hoogte met bewonersbrieven. Daarnaast staat actuele informatie op onze website www.oisterwijk.nl/wegwerkzaamheden.

Heibloemdijk Het deel van de Heibloemdijk dat eigendom is van de gemeente is in een zeer slechte staat van onderhoud. Daarom krijgt de Heibloemdijk een reconstructie.

Dubbele rotonde Moergestelseweg De rotonde wordt verbeterd voor fietsers. Na de aanpassing kun je aan de oostkant en de westkant in 2 richtingen langs de rotonde fietsen.

Pijnendijk De verharding van de Pijnendijk wordt in de richting van Tilburg over een lengte van 200 meter doorgetrokken. Dit omdat het zandpad én teveel stofvorming veroorzaakt én omdat het jaarlijks veel onderhoudskosten geeft.

Fietspad Moergestelseweg Het gaat om het deel tussen de rotonde bij de Groenstraat en het pand met huisnummer 7. Op het fietspad liggen nu tegels. Hiervoor in de plaats komt asfalt en we maken het fietspad breder. Met deze aanpassingen verbeteren we de kwaliteit van het fietspad.

Poststeeg De oversteek van de Poststeeg bij de Kerkstraat krijgt een middengeleider (een rustpunt in het midden van de weg). Nu is het zo dat de oversteek te lang is voor mensen die slecht ter been zijn. Door de middengeleider te plaatsen, kan oversteken straks in 2 etappes.

Oversteekplaats fietspad Akkerweg Bij de aansluiting met De Sonman doen we 2 kleine aanpassingen. Hierdoor kun je straks aan beide kanten van De Sonman de Akkerweg oversteken. De oversteek die er nu ligt veroorzaakt soms onveilige situaties en verdwijnt dan ook na de aanpassingen.

Burgemeester Vogelslaan De versmalling bij de Brede School De Bunders verbeteren we voor (brom)fietsers. Nu moeten fietsers en motorvoertuigen van de dezelfde versmalling gebruikmaken. Straks kunnen (brom)fietsers de versmalling aan 2 kanten voorbij.

Langvennen-Oost We gaan de snelheid remmende maatregelen verbeteren. De huidige wegversmalling halen we weg en er komen 2 drempels voor terug. Hiermee willen we de snelheid op de Langvennen-Oost omlaag brengen en de veiligheid verhogen.

Parkeerterrein ’t Seuverick We breiden parkeerterrein ’t Seuverick uit. Hierdoor verminderen we de parkeerdruk, met name in de ochtend. Klein onderhoud Op verschillende plaatsen in onze gemeente doen we kleinere reparaties aan asfaltconstructies.

b

o 12 okt

De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

De Poststeeg kun je straks in 2 delen oversteken.

ur u 0 0 . 16 0 0 . 1 er 1

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 25-09-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 25-09-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren