Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 18 SEPTEMBER 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Sporthal en zwembad Den Donk opent deuren op 12 oktober Na maandenlang bouwen is het eindelijk zover: op zaterdag 12 oktober wordt de spiksplinternieuwe sportaccommodatie Den Donk aan de Sportlaan in Oisterwijk feestelijk geopend. Na een officiële opening door wethouder Stefanie Vatta en Optisport mag iedereen tussen 11:00 uur en 16:00 uur een kijkje komen nemen. En zoals het hoort bij een open dag van een sportaccommodatie, kan er meteen volop gesport worden!

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 12.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl!

Sport mee In de nieuwe sporthal zal van alles te beleven zijn. Zo laten de sportverenigingen die hun intrek nemen in de nieuwe accommodatie en 2College Durendael zich hier van hun sportiefste kant zien. Neem je zaalsportschoenen mee zodat je meteen mee kunt doen. Sla een balletje met een hockeystick, klim op de gloednieuwe klimwand of scoor tijdens een van de handbalwedstrijdjes. Geen zin om te sporten? Neem dan plaats op onze prachtige tribune en bekijk wat er te beleven valt. Ook nog een gratis duik nemen in het nieuwe zwembad? Vergeet dan vooral je zwemkleding niet. Exploitant Optisport zorgt voor speelmaterialen, plezier gegarandeerd!

Nieuwe manier van vergaderen De raad heeft op 27 juni besloten om vanaf september aan de slag te gaan met een nieuwe manier van vergaderen. Inwoners, organisaties en andere betrokkenen krijgen meer invloed op de besluitvorming in de raad. Op verschillende momenten kun je in gesprek met de raad over voorstellen, die op de agenda staan, of onderwerpen die jou en anderen bezig houden. De raad stopt met de beeldvormingsavonden en commissievergaderingen, en start met het raadsplein en de raadsontmoeting. Tijdens het raadsplein wordt gesproken over raadsvoorstellen, waarover de raad in de volgende raadsvergadering gaat besluiten. Bij de raadsontmoeting bespreekt en verkent de raad onderwerpen die later op de agenda staan of andere actuele thema’s. 23 september 23 september 26 september 30 september

Blijf op de hoogte Alles weten over de opening? Houd dan de Nieuwsklok en sociale media van de gemeente Oisterwijk in de gaten of schrijf je in voor de speciale Den Donk nieuwsbrief via de site: www.oisterwijk.nl/ dendonk. Volg ook Optisport op sociale media, zij verzorgen een speciale openingsweek tijdens de herfstvakantie.

Het was een zonovergoten Open Monumentendag op zondag 15 september. Heerlijk weer om alle deelnemende monumenten een bezoekje te brengen.

Maatschappelijk relevant De Joodse begraafplaats is bijna 300

jaar oud. In 1997 is de begraafplaats opgeknapt en 15 jaar later is een grondige restauratie uitgevoerd en afgerond. Dat had niet gekund zonder de inzet van het bestuur en alle vrijwilligers. Extra redenen voor het Comité Open Monumentendag om de prijs toe te kennen, zijn zowel de bevrijding van Oisterwijk 75 jaar geleden als de huidige tijdgeest waarin het antisemitisme in opkomst is. Het Comité wil hiermee de maatschappelijk relevantie van de Joodse begraafplaats onderstrepen.

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

Praat mee op het raadsplein! Op 26 september organiseert de raad de eerste reguliere raadsontmoeting. Tijdens deze raadsontmoeting staan de volgende onderwerpen op de agenda: - Sportpark Stokeind Moergestel - werkbezoek - Dekrie auto’s - podium - Inlooppunt en Gerard Horvershuis - presentatie en gesprek - Stand van zaken cijfers jeugdhulp - presentatie - Geurverordening - consultatie - Omgevingswet - consultatie - Inloop portefeuillehouders Kijk voor het programma, de tijden en locaties op de website oisterwijk.raadsinformatie.nl Tijdens de raadsontmoeting doen inwoners, organisaties en andere geïnteresseerden gewoon mee. Er vinden presentaties plaats en er worden onderwerpen ter bespreking / consultatie voorgelegd. Schuif aan bij een gesprekstafel om mee te praten, deel je visie over het onderwerp tijdens een consultatieronde of laat je informeren door het podium of een van de presentaties te bezoeken. Ook is er ruimte voor ontmoeten. In de burgerzaal kun je onder het genot van een kopje koffie of thee met raadsleden, inwoners en organisaties, griffie, college en ambtenaren in gesprek. Maak het bespreekbaar op de raadsontmoeting Onderwerpen voor de raadsontmoeting worden geagendeerd op voorstel van de raad, het college / ambtelijke organisatie én de samenleving. Inwoners en organisaties kunnen een korte toelichting geven tijdens het ‘podium’, een thema aandragen voor een gesprekstafel of de raad uitnodigen voor een werkbezoek. Heb jij een idee dat je wilt delen met de raad en andere geïnteresseerden? Neem dan contact op met de griffie voor de mogelijkheden. Meer informatie Informatie over de raad, vergaderingen, agenda’s en stukken staan op de website oisterwijk.raadsinformatie.nl eem voor meer informatie contact op met de griffie via het mailadres griffie@ oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11 (vraag naar een medewerker van de griffie).

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

80 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

19.00 uur ca. 21.00 uur 19.00 uur 19.00 uur

Let op: de tijden kunnen veranderen. Actuele informatie over programma, tijden en locaties staan op de website oisterwijk.raadsinformatie.nl

Winnaar Monumentenprijs 2018 De opening van de Open Monumentendag was dit jaar bij de Kiosk op De Lind. De afsluiting aan de Kerkstraat. In de tussentijd waren maar liefst 11 locaties in Oisterwijk en Moergestel te bezoeken. Aan het eind van de dag mocht wethouder Peter Smit de jaarlijkse Monumentenprijs uitreiken. Dit jaar was dat aan het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk.

Raadsontmoeting (extra) Agendacommissie Raadsontmoeting Raadsontmoeting (extra)

Trots nemen het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk de Monumentenprijs in ontvangst.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 18-09-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 18-09-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren