Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 5 JUNI 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Update werkzaamheden Almystraat, fietsenstalling en Blokshekken We werken op verschillende plekken aan de weg in Oisterwijk. Om je goed op de hoogte houden, publiceren we wekelijks een update. Zo kom je niet voor verrassingen te staan onderweg.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11

Deze week kruispunt Blokshekken, de Ambachtstraat, de fietsenstalling bij het station en de Almystraat voor de Boerenbond: Asfalteringswerkzaamheden kruispunt Blokshekken Op het kruispunt Blokshekken wordt de toekomstige situatie steeds beter zichtbaar. Aan de zijde van de Jumbo zijn de kabels en leidingen verlegd en wordt volgende week het fietspad vanaf de spoorwegovergang doorgetrokken. Dat fietspad wordt uitgevoerd in rood asfalt en loopt voor de parkeerplaats van de Jumbo door. Om overlast van deze werkzaamheden voor de Jumbo zoveel mogelijk te voorkomen, leggen we het asfalt in de avond en nacht van 13 op 14 juni. Er kan mogelijk geluidsoverlast ontstaan. Onze excuses voor de eventuele overlast. Daarna kan er verder gewerkt worden aan de verharding van het kruispunt. Update werkzaamheden Ambachtstraat en fietsenstalling station Voor de verbindingsweg tussen de (nieuwe) Ambachtstraat en het KVL-terrein worden voorbereidingen getroffen voor de aanleg van het riool. Daarnaast starten we binnenkort met het verleggen van kabels en leidingen onder de Schijfstraat.

Ondertussen werkt ProRail ook aan de opbouw van de nieuwe fietsenstalling aan de noordzijde van het spoor (zijde KVLterrein). Wanneer de werkzaamheden het toelaten, realiseren we een tijdelijk pad naar de nieuwe fietsenstalling. Almystraat voor Boerenbond afgesloten Het deel van de Almystraat voor de Boerenbond is dicht voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel via een tijdelijk pad richting de spoorwegovergang Blokshekken. De parkeerplaats van de Boerenbond is nog steeds bereikbaar voor auto’s via een doorgang aan de zijkant van de parkeerplaats (zijde EKWC). In de Almystraat voor de Boerenbond gaan we kabels en leidingen verleggen. Zodra ProRail het hekwerk langs het spoor heeft verplaatst, gaan we hier het definitieve fietspad aanleggen. Dit fietspad loopt dan door naar de spoorwegovergang Blokshekken en steekt de nieuwe Ambachtstraat over naar de noordzijde van het station. Naar verwachting gebeurt dit aan het einde van het jaar. Blijf op de hoogte van de werkzaamheden en de bereikbaarheid via de Nieuwsklok en sociale media van de gemeente Oisterwijk.

Intents genoten

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Meer informatie Alle informatie over raad, agenda’s en documenten, verslagen en de raadsleden staat op de website http://oisterwijk.raadsinformatie.nl. Of volg de raad via Twitter: @RaadOisterwijk.

Kermis Oisterwijk zoekt weer testgezinnen!

Zijn jij en je gezin échte kermisliefhebbers? Let dan goed op! Wij zijn op zoek naar gezinnen uit de gemeente Oisterwijk die graag de Oisterwijkse kermis willen beoordelen.

Win een dag als testgezin Deel via de vragenlijst op www.oisterwijk. nl/kermis wat jullie ultieme kermisattractie is en waarom jullie er zoveel lol aan beleven. Maak daarmee kans om testgezin te worden! Jullie hebben natuurlijk wél een belangrijke taak: samen beoordelen jullie de zaken op de kermis. Jullie beoordelingen leveren een winnaar op in verschillende categorieën. Burgemeester Hans Janssen reikt op maandag 15 juli de prijzen uit aan de winnende kermisexploitanten. Aanmelden als testgezin kan tot en met 21 juni. Groot aanbod Op de Oisterwijkse kermis staan zo’n 35 zaken. Er komen spectaculaire attracties zoals de Mad Mill, Lost Escape Adventure en de Wip-Bodyshake. Ook zijn er heerlijke lekkernijen te verkrijgen zoals Chips on a Stick, Suikerspinnen en Churros. Samen zorgen al deze attracties, vermaak- en verkoopzaken ervoor dat jong en oud kan

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

Dankzij de inzet van organisatie en vrijwilligers hebben duizenden ‘superheroes’ afgelopen weekend Intents genoten op Intents Festival. De festivalgangers bezochten het festival, met verschillende tenten en stages in het thema ‘Calling all superheroes’. Zo’n 12.500 gasten verbleven op de festival camping Intentscity. Bron: Intents Festival

17.00 uur 18.15 uur 19.30 uur 19.30 uur 20.30 uur 20.00 uur 20.00 uur

Inspreken Inspreken bij de raadsvergadering of de commissievergaderingen? Geef het door via griffie@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11. Doe dit voor 14.00 uur op de dag van de vergadering. Inspreken kan alleen over de voorstellen die op dat moment op de agenda staan.

De kermis is van 12 tot en met 17 juli. Samen met jouw gezin mag je op zondag 14 juli tussen 13.00-18.00 GRATIS alle vermaakzaken, oefeningsspelen, kinder- en familieattracties, eet- en verkoopzaken testen en beoordelen. We zoeken 1 gezin met kinderen in de leeftijdscategorie tot en met 8 jaar en 1 gezin met kinderen van 9 tot en met 16 jaar.

SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl!

6 juni Raad 13 juni Inloop technische vragen jaarrekening 2018 13 juni Commissieavond 20 juni Commissieavond 20 juni Beeldvormingsbijeenkomst 27 juni Raad 4 juli Raad Let op: de aanvangstijden kunnen nog veranderen! Kijk op http://oisterwijk.raadsinformatie.nl voor de juiste tijden!

genieten van een gezellige kermis. Volg alles over de kermis via de Nieuwsklok en via het Facebookevenement ‘Kermis Oisterwijk 2019’ op www.facebook.com/ kermisMoergestelOisterwijk.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 05-06-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 05-06-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren