__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 8 MEI 2019

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Dialoogavond over verlenging Werkzaamheden kruispunt Asielzoekerscentrum Blokshekken Oisterwijk Op donderdagavond 23 mei organiseert de gemeenteraad van Oisterwijk een dialoogavond over de verlenging van het asielzoekerscentrum (AZC). Wil je hierover van gedachten wisselen met andere inwoners, organisaties en verenigingen? Meld je dan aan!

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Doel van de avond Later dit jaar staat een besluit over de mogelijke verlenging van de overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) inzake het AZC op de agenda van het college. Het college neemt geen besluit voordat de raad in de gelegenheid is gesteld wensen en bedenkingen kenbaar te maken. De raad wil daarom graag met inwoners, organisaties en verenigingen in gesprek over dit onderwerp. De bedoeling van de dialoogavond is om samen in gesprek te zijn. Bij een dialoog gaat het niet over gelijk hebben of gelijk krijgen maar over het uitwisselen van meningen. De dialoog draait om de volgende vraag: Welke wensen en zorgen zijn er over een verlenging van het AZC en wat is daarvan de achtergrond?

Datum en locatie dialoogsessie Datum: 23 mei 2019 Inloop: 19.00 uur Start: 19.30 uur Einde: 22.00 uur Locatie: Sociaal-Cultureel Centrum Den Boogaard, St. Jansplein 5 in Moergestel Aanmelden Wil je met andere inwoners, organisaties en verenigingen van gedachten wisselen over de verlenging van het AZC in Oisterwijk? In verband met de beschikbare ruimte is het nodig om je aan te melden. Dat kan vanaf woensdag 8 mei 2019 via www.oisterwijk.nl/dialoogavondazc. Je ontvangt dan t.z.t. een bevestiging met meer informatie over de opzet van de avond.

Het eerste gedeelte van het kruispunt Blokshekken-Spoorlaan (bij de Jumbo) is klaar. het verkeer rijdt alweer over de vernieuwde rijbaan (aan de kant van het spoor). We werken nu verder aan de weg aan de kant van de Jumbo. De parkeerplaats van de Jumbo is nog steeds bereikbaar. De spoorwegovergang kan nog niet gebruikt worden door gemotoriseerd verkeer. Eenrichtingsverkeer blijft van kracht Totdat de werkzaamheden klaar zijn, geldt éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer vanaf het station in de richting van Blokshekken. De tijdelijke omleidingsroute voor fietsers blijft van kracht. Fietsers kunnen van en naar het station via de Hoogstraat – Dorpsstraat – Stationsstraat en vice versa. Deze route is aangegeven met borden. Voetgangers richting KVL-terrein Voetgangers en fietsers met de fiets aan

de hand die van en naar het KVL-terrein willen, maken nog steeds gebruik van de spoorwegovergang. Volg de borden voor de looproute richting het station en KVLterrein. U-gebouw KVL Het oude U-gebouw op KVL is gesloopt. Tot ongeveer juli wordt gewerkt aan de aanleg van de kelder. Daarna begint de bouw van het nieuwe U-gebouw.

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

Oisterwijk herdenkt

Praat mee over jouw wijk! Wist je dat je voor veel activiteiten en voorzieningen gewoon in jouw eigen wijk terecht kunt? Koken, breien, taalcursussen, jeugdvakantieweek, hulp bij financiële vraagstukken, maatschappelijk werk en nog veel meer. Wat vind jij van het aanbod in jouw wijk? Meld je aan en praat mee!

• 28 mei (Cultuurcentrum Den Boogaard) • 29 mei (Wijkcentrum Pannenschuur)

Dat kan op: • 20 mei (Het Raadhuis) • 21 mei (Trefcentrum Bunders) • 22 mei (Ontmoetingscentrum De Coppele) • 27 mei (Wijkcentrum De Waterhoef)

Meld je voor een van de data aan door te mailen naar astrid.vanoosterhout@ oisterwijk.nl. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Maximaal 10 personen per bijeenkomst.

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Zaterdag 4 mei was in Oisterwijk de jaarlijkse dodenherdenking. Samen met onze inwoners hebben we de slachtoffers van oorlog herdacht. Ook dit jaar was dat weer onder grote belangstelling. De herdenking begon met het herdenkingsconcert in de Joanneskerk, dit jaar was het requiem onder leiding van Maurice Duruflé. Na het concert volgde een stille tocht naar het bevrijdingsmonument waar ook de kranslegging was.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 08-05-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 08-05-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren