Page 8

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 17 APRIL 2019

PAGINA 8

Gemeentenieuws Werk aan weg

Kijk voor actuele wegwerkzaamheden in de gemeente op www.oisterwijk.nl/ wegwerkzaamheden.

Maak je buurt veiliger

Je kunt zelf veel doen om jouw buurt veiliger te maken. Kijk voor meer informatie op www.oisterwijk.nl/buurtpreventie.

NEE-NEE-sticker en NEE-JA-sticker

U wilt geen ongeadresseerde reclame en/of huis aan huis bladen in uw brievenbus. Haal dan gratis de NEE-NEEsticker of de NEE-JA-sticker op bij het gemeentekantoor.

Vraagpunt Oisterwijk

Heeft u vragen over bijvoorbeeld bijzondere bijstand, hulp bij schulden? Of heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Misschien bent u op zoek naar een maatje of juist naar vrijwilligerswerk. Voor deze en nog veel meer onderwerpen is er nu het inloopspreekuur van Vraagpunt Oisterwijk. Iedere donderdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur in Blokshekken 3.

Sportaccommodatie huren

Wilt u een sportaccommodatie zoals een sportveld of gymzaal huren? Dan kunt u dit regelen bij de gemeente. Bel naar (013) 529 13 11 of stuur een e-mail naar verhuursportoisterwijk@ oisterwijk.nl.

Dat verdient een lintje! Kent u iemand in uw omgeving die voor de samenleving iets bijzonders doet? Vindt u dat diegene wel wat waardering verdient? Vraag dan een Koninklijke onderscheiding (lintje) aan. Op de laatste werkdag voor Koningsdag worden tijdens de Lintjesregen onderscheidingen uitgereikt aan personen die aantoonbare bijzondere verdiensten hebben voor de samenleving. Zonder deze mensen kunnen veel instellingen en verenigingen niet bestaan en zou de Oisterwijkse samenleving er heel wat schraler uitzien. Om deze (meestal anonieme) mensen de erkenning te geven die ze verdienen, bestaan er Koninklijke onderscheidingen.

Informatie Neem voor u de aanvraag doet contact op met de gemeente via (013) 529 13 11. De medewerker kabinetszaken vertelt u graag in grote lijnen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Zo voorkomt u teleurstellingen. Kijk ook eens op www. lintjes.nl. Hier staat ook het aanvraagformulier. Of kijk op www.oisterwijk.nl/onderscheidingen.

IETS KWIJT OF GEVONDEN?

Activiteit in je wijk? Maak gebruik van 'BuurtaanZ!' Wil jij met jouw straat of buurt iets leuks doen? Een straatfeest bijvoorbeeld? Of een buurtbarbecue? Denk dan eens aan ‘Buurt aan Z!’. Je krijgt dan een bijdrage voor jouw activiteit. Een straat die meedoet krijgt het eerste jaar een bijdrage van maximaal €250,. Het tweede jaar wordt dit €125,-. Na 2 jaar gaat ‘Buurt aan Z!’ er vanuit dat de bewoners elkaar gevonden hebben en is er geen bijdrage meer. Bijdrage aanvragen Aanvragen is makkelijk. Aanvraagformulieren staan op de website www.oister-

wijk.nl/buurtaanz. De voorwaarde is dat je de activiteit met minimaal 3 bewoners samen organiseert. ‘BuurtaanZ!’ is een project van de gemeente, de uitvoering wordt gedaan door ContourdeTwern. Wil je meer informatie of over het organiseren van een activiteit? Bel of mail naar Jack van Maris bij ContourdeTwern: (013) 528 40 80, e-mailadres: buurtaanz@contourdetwern.nl.

Op tijd aanvragen Voor de Lintjesregen van 2020 kunt u nog een lintje aanvragen. De Lintjesregen is dan op vrijdag 24 april 2020. Die datum lijkt ver weg, maar toch heeft u maar even de tijd om uw aanvraag te doen. Dit kan tot uiterlijk 15 juni 2019. Uitreiking op een ander moment Wilt u een onderscheiding op een ander moment laten uitreiken, bijvoorbeeld tijdens een bijzondere gelegenheid? Vraag dit minstens 6 maanden van tevoren aan. Het uitreikingsmoment moet wel ‘passend’ zijn. Dat betekent dat er een link moet zijn met de verdiensten van de persoon die de onderscheiding krijgt.

IETS KWIJT OF GEVONDEN? GA NAAR DE GEMEENTE! Het buurtfeest van inwoners aan de Baerdijk en omgeving in augustus 2018.

Politiek PARTIJ AB OVER EEN VERKEERSVEILIG CENTRUM

Moergestel zwaar teleurgesteld in het college Beklim met ons de Col du Galibier

Sporten voor

Afgelopen donderdag stond het Verkeersplan Moergestel op de raadsagenda. Kortgezegd: al het doorgaand vrachten landbouwverkeer zou voortaan door het Rootven van Moergestel moeten, met in de Schoolstraat een verbod voor doorgaand vracht- en landbouwverkeer. Het plan kreeg onHeb jij de Col du Galibier ook nog op jouw lijstje staan? Doe dan mee aan de Alpentocht op 7 september 2019! Fiets naar voldoende steun en werd door het college ingetrokken. AB de top en verzet samen met ons bergen voor CliniClowns. heeft samen met VVD en PRO opdracht gegeven voor een Meld je aan op alpentocht.nl onderzoek naar de verkeersveiligheid in het centrum van waarin tenminste een verbod voor doorgaand GA NAAR DEMoergestel, GEMEENTE! vracht- en landbouwverkeer.

Vertrouwen geschonden In de afgelopen weken gaf het college regelmatig aan dat haar voorstel de wensen van de Moergestelse bevolking verShowband Taxandria is een orkest wat aangevuld is met zang. Dit willen we graag tolkte. Recent is gebleken dat uitbreiden met een eigen combo. dit duidelijk niet het geval was. Wij zijn op zoek naar een toetsenist, gitarist en basgitarist.

We maken van elk Daarvoor we een breed repertoire Wijoptreden zijn op zoekeen naar feest. een toetsenist, gitaristhebben en basgitarist. Wij zijn op zoek naar een van diverse muzieksoorten wat we brengen in bigbandstijl. Een logisch gevolg van geen

toetsenist, gitarist Speel je één van de instrumenten waar ween naar basgitarist opzoek zijn of speel je een

objectieve vraagstelling op de informatieavonden en het ontblaasinstrument neem dan contact met ons op. Showband iseen een orkest wat aangevuld isrepertoire met zang. We maken Taxandria van elk optreden feest. Daarvoor hebben we een breed houden van de mogelijkheid van diverse muzieksoorten wat we brengen in bigbandstijl. Dit willen we graag uitbreiden met een eigen combo. om over alternatieve routes We maken van elk optredenwaar eenwefeest. Daarvoor hebben Speel je één van de instrumenten naar opzoek zijn of speel je een we voor o.a. vracht- en landbouwVoor een sfeerimpressie kun je ons zien via Youtube LOVO uitzending gemist. blaasinstrument neem dan contact met ons op. een breed repertoire van diverse muzieksoorten verkeer te oordelen. Het verwat we brengen bigbandstijl. Voor meer informatiein stuur een bericht naar trouwen van de Moergestelse SpeelVoor je een éénsfeerimpressie van de instrumenten waar we naar op zoek zijn of kun je ons zien via Youtube LOVO uitzending gemist. inwoners in het college is geinfo@showbandtaxandria.nl belcontact 06-21494719 speel je een blaasinstrument neem of dan met ons op. informatie stuur een bericht naar schonden. Algemeen Belang Voor Voor eenmeer sfeerimpressie kun je ons zien of bel 06-21494719 begrijpt dit. viainfo@showbandtaxandria.nl Youtube LOVO uitzending gemist. Showband Taxandria is een orkest wat aangevuld is met zang. Dit willen we graag uitbreiden met een eigen combo.

Voor meer informatie stuur een bericht naar info@showbandtaxandria.nl of bel 06-21494719

Verkeersveiligheid In het raadsvoorstel werd van cijfers uitgegaan, waarbij vele vraagtekens werden gezet. De Schoolstraat krijgt een vrachtauto verbod en het Rootven wordt hiermee extra belast; een onzalige gedachte. In dit voorstel is de verkeersveiligheid niet leidend, zoals ook wordt bevestigd door Veilig Verkeer Nederland. Een integrale afweging ontbreekt waarbij

de orde moet komen. Heb je belangstelling om met ons mee te denken, neem dan contact

op via fractiealgemeenbelang@ gmail.com of bel met onze fractievoorzitter Jan Jonkers op 06 10 67 80 51.

de toekomstige ontwikkeling van Moergestel wordt meegenomen in de infrastructuur. Onderzoek Onderzoek naar verkeersveiligheid is een must. AB heeft samen met VVD en PRO aan het college opdracht gegeven een onderzoek uit te voeren naar de verkeersveiligheid in het centrum van Moergestel, waarin tenminste een verbod voor doorgaand vracht- en landbouwverkeer aan de orde komt. De alternatieve routes voor o.a. vracht- en landbouwverkeer worden dan duidelijk in beeld gebracht. Daarnaast worden inwoners en externe stakeholders betrokken bij het onderzoek. Dit moet leiden tot een nieuw raadsvoorstel, uiterlijk in het voorjaar van 2020. De wegen in het centrum van Moergestel blijven overbelast ook na de verbreding van de A 58. Algemeen Belang denkt na over de beste oplossing waarbij minimaal een vracht- en landbouwverkeer vrij centrum aan

Algemeen Belang:”Geen vracht- en landbouwverkeer door centrum Moergestel!”

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 17-04-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 17-04-2019  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren