Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 21 NOVEMBER 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl

Andere openingstijden gemeentekantoor op 24 en 31 december en 2 januari

Kom 26 november naar de bijeenkomst ‘Visie op erfgoed’

Op 24 en 31 december én 2 januari heeft het gemeentekantoor andere openingstijden. We hebben ze op een rij gezet:

De gemeente zorgt dat we zorgvuldig omgaan met ons erfgoed. Zo hebben we de monumentenlijst, het archeologiebeleid en de landschappelijke waardenkaart. Daarnaast willen we een duidelijke visie maken om het behoud en de ontwikkeling van onze monumenten en het overige erfgoed te garanderen.

• Maandag 24 december: het gemeentekantoor sluit om 13.00 uur • Maandag 31 december: het gemeentekantoor sluit om 13.00 uur • Woensdag 2 januari: het gemeentekantoor gaat open om 09.30 uur Het is daarom niet mogelijk om afspra-

ken te maken op het moment dat het gemeentekantoor dicht is. Ook kun je geen paspoorten, rijbewijzen en andere documenten ophalen. Wil je iets regelen met de gemeente of moet je een document ophalen? Zorg dat je het op tijd regelt.

AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Overal in Oisterwijk zie je ons verleden terug: van fabrieksgebouwen tot de oude lindeboom en van kapel tot heide. Plekken die ons verbinden en ons trots maken!

Prioriteiten stellen We nodigen je uit om samen met ons na te denken over de agendapunten voor deze visie. Omdat we niet actief aan de slag kunnen gaan met ál het erfgoed in onze gemeente, moeten we prioriteiten stellen. Waar gaan we de komende jaren op inzetten? We horen graag wat jij belangrijk vindt.

Programma • 17.00 uur - welkomstwoord en toelichting • 17.15 uur - presentatie 'het verhaal van Oisterwijk' • 17.30 uur - workshop: welk verhaal heeft prioriteit? • 18.00 uur - pauze met kleine maaltijd en wensen inventariseren • 18.30 uur - terugkoppeling en kijken naar de toekomst • 19.00 uur - einde Iedereen is welkom Je hebt geen specifieke kennis of achtergrond nodig om mee te denken. We zien je graag op 26 november om 17.00 uur in Kafe van Leer aan de Almystraat 14.

Grijp niet mis en zorg dat je tijdens de feestdagen op tijd je nieuwe paspoort ophaalt.

Samenwerking Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk scoort positief

Burgemeester eet mee met groep 3-4 Bienekebolders

De samenwerking tussen de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk draagt bij aan de organisatiekracht van de verschillende gemeenten. Dat is de uitkomst van een nulmeting die is uitgevoerd door onafhankelijk adviesbureau Berenschot op verzoek van de 3 gemeenten. Met financiële hulp van de Provincie Noord-Brabant (Veerkrachtig Bestuur) ontwikkelde Berenschot een monitor om de samenwerking, voortgang en het effect van de ‘samenwerking GHO’ te meten. Uit deze nulmeting komt een positief beeld naar voren. 3 zelfstandige gemeenten met voldoende bestuurskracht De 3 gemeenten willen zelfstandige, bestuurskrachtige gemeenten blijven. Een randvoorwaarde hierbij is dat de ambtelijke organisaties voldoende organisatiekracht hebben. Volgens de eerste monitor draagt de samenwerking in GHO verband duidelijk bij aan de organisatiekracht van de 3 organisaties. Kwaliteit, kwetsbaarheid, kosten én kansen Met de monitor zijn samenwerkingsinitiatieven onderzocht. Alle initiatieven laten effect zien op minimaal één van de 3 vooraf benoemde K’s, namelijk; meer kwaliteit, minder kwetsbaarheid en lagere kosten. Daarnaast zorgt de samenwerking voor een vierde ‘K’, namelijk ‘kansen voor medewerkers.’ Mede daardoor is onder de medewerkers van elke gemeente veel draagvlak voor de samenwerking. Aanbevelingen In de rapportage van de nulmeting komt ook een aantal aandachtspunten naar voren. Deze zijn vertaald in aanbevelingen waar de 3 gemeenten op korte termijn mee aan de slag gaan. Op die manier kan het positieve beeld versterkt worden bij de monitor van de activiteiten van 2019 (1-meting).

De burgemeesters van de verschillende gemeenten zijn blij met de uitkomst van de monitor. Burgemeester Mark van Stappershoef van de gemeente Goirle: “De bestuurlijke zelfstandigheid van Goirle vereist een krachtige organisatie. Beide moeten het vanzelfsprekende resultaat zijn van een slimme samenwerking. Dit onderzoek toont onomwonden aan dat daarvan sprake is. We moeten deze dus onverminderd voortzetten en verdiepen waar nodig en mogelijk.”. Ook burgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek is optimistisch: “Onze inwoners mogen van ons verwachten dat we onze zaken op orde hebben en ons werk goed en efficiënt regelen. Ik vind het belangrijk dat ook onze samenwerking daaraan voldoet. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat het geval te zijn. Een mooie stimulans om onze samenwerking nóg meer kracht bij te zetten”. Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk vult aan: “Ik ben blij met het positieve beeld, maar ook zeker met de aanbevelingen. We zijn goed op weg, maar kunnen niet achterover zitten. Met de komst van Haaren bij Oisterwijk zijn voldoende bestuurskracht en organisatiekracht van extra groot belang voor Oisterwijk.”.

Burgemeester Hans Janssen mocht 16 november een hapje mee-eten met de kinderen van groep 3-4 van OBS De Bienekebolders. Zij organiseerden een heus Eetcafé in het kader van hun project ‘Restaurant’. De kids hebben 3 gangen gekookt en leerlinge Benthe van de Wouw serveerde de burgemeester een heerlijk kwarkdessert. Wout Huijben van restaurant Bij Wout gaf de kinderen een mooie oorkonde voor hun prestaties.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 21-11-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 21-11-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren