Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 24 OKTOBER 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Presentatie rapportage Verkeersveiligheid Moergestel op 5 november Op maandag 5 november organiseert de gemeente een inloopavond over het verkeer in Moergestel. Deze avond is een vervolg op de bijeenkomst van 11 april. Toen legde de gemeente een aantal knelpunten en mogelijke oplossingen op het gebied van verkeer en leefbaarheid voor aan de inwoners van Moergestel.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Tijdens deze avond hebben de aanwezigen 225 reactieformulieren ingevuld, met verschillende ideeën en oplossingen. Met deze input zijn wij aan de slag gegaan en is er een rapport opgesteld. Dit rapport leggen we nu graag aan u voor. Daarom nodigen we u van harte uit voor een inloopbijeenkomst. Inloopavond Verkeersveiligheid • Maandag 5 november, 19:00 – 21:00 uur • Locatie: Den Boogaard, Sint Jansplein 5 Moergestel

De inloopbijeenkomst begint met een plenaire ontvangst, waarin we u een korte samenvatting geven van het proces en de inhoud van het rapport. Daarna kunt u in de zaal met ons in gesprek gaan over de verschillende onderwerpen. Alle inwoners van Moergestel zijn van harte uitgenodigd voor deze avond. Meld u aan via: verkeersplein@oisterwijk.nl.

19.30 uur 20.00 uur 17.00 uur 19.30 uur 20.30 uur 20.00 uur 19.30 uur 19.30 uur

Let op: de aanvangstijden kunnen nog veranderen! Kijk op http://oisterwijk.raadsinformatie.nl voor de juiste tijden!

Meer informatie Alle informatie over raad, agenda’s en documenten, verslagen en de raadsleden staat op de website http://oisterwijk.raadsinformatie.nl. Of volg de raad via Twitter: @RaadOisterwijk.

Gemeente plaatst bladkorven Vanaf 22 oktober staan er weer bladkorven binnen de bebouwde kom. De bladkorven staan op plekken waar veel bladoverlast is.

TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl!

Beeldvormingsbijeenkomst Commissieavond Raad Agendacommissie Presidium Raad Beeldvormingsbijeenkomst Commissieavond

Inspreken Inspreken bij de raadsvergadering of de commissievergaderingen? Geef het door via griffie@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11. Doe dit voor 14.00 uur op de dag van de vergadering. Inspreken kan alleen over de voorstellen die op dat moment op de agenda staan.

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11

SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is.

25 oktober 25 oktober 8 november 12 november 12 november 15 november 22 november 29 november

Herdenking bevrijding Oisterwijk en Moergestel Op zaterdag 27 oktober worden gesneuvelde soldaten op de begraafplaats van de St. Petruskerk herdacht. In Moergestel is de herdenking van de bevrijding op zondag 28 oktober. Oisterwijk is op 26 oktober 1944 bevrijd. 15 jonge Schotse soldaten zijn bij de bevrijding van Oisterwijk gesneuveld en liggen in Oisterwijk begraven. Op zaterdag 27 oktober om 14.00 uur worden zij tijdens een korte plechtigheid bij naam genoemd op de begraafplaats van de St. Petruskerk aan de Van Kemenadelaan in Oisterwijk. De werkgroep Oorlogsgraven en Bevrijding nodigt iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Herdenking Moergestel In Moergestel is de herdenking van de bevrijding op zondag 28 oktober. Om 13.00 uur start de herdenkingsbijeenkomst in Den Boogaard, St. Jansplein 5 in Moergestel. Om ongeveer 13.45 uur gaan de aanwezigen vanuit Den Boogaard naar het monument van Generaal C.M. Barber. Daar is onder andere de kranslegging. Iedereen wordt van harte uitgenodigd voor het bijwonen van de herdenking.

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk Aanwezigen op de begraafplaats van de St. Petruskerk tijdens de herdenking van 2017.

Er worden 95 korven geplaatst. De locaties zijn bepaald aan de hand van de resultaten van vorig jaar. In het centrum van Oisterwijk en in de bossen staan geen bladkorven. De bladkorven worden regelmatig geleegd. Uiterlijk eind december worden de bladkorven weer weggehaald.

pots. Hier verzamelt de gemeente tijdelijk blad, om het vervolgens in 1 keer op te ruimen. Dit betekent dat er soms wel een aantal dagen veel blad in uw wijk ligt. Dit kan wat overlast geven. De gemeente probeert het blad voor het weekend weg te halen.

Wat mag in een bladkorf De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren. Ook het blad uit uw tuin mag u hier kwijt. Ander tuinafval, zoals hout, takken of houtachtige planten, mag niet in de korven. Dit geldt ook voor groenafval van bedrijven en hoveniers. Doet u dit wel, dan riskeert u een boete voor illegaal storten.

De verzamelplaatsen zijn: • Willem de Zwijgerlaan in parkeervakken • Gebr. Schutstraat in parkeervakken • Burg. Verwielstraat in parkeervakken • Mulderstaat in parkeervakken • Brouwerstraat in parkeervakken (reserve) • Vennenlaan parkeerterrein Taxandria • Stokeind te Moergestel • Molenstraat Moergestel parkeerterrein Audacia

Blad buiten de bladkorf Hoopjes blad die buiten de bladkorf liggen, haalt de gemeente niet apart op. U hoeft hier ook geen melding van te maken. Deze hoopjes ruimt de gemeente op tijdens de normale schoonmaakrondes in de straat. Geen bladkorf in de buurt? U mag bladafval ook in uw groencontainer doen. Verzamelplaats blad In de wijken zijn ook tijdelijke bladde-

Inleveren grof tuinafval Heeft u naast bladeren ook ander tuinafval dat niet in uw GFT-container past? Op zaterdag 27 oktober en zaterdag 24 november 2018 kunt u het grof tuinafval ook in Moergestel inleveren bij Bruurs Loonen transportbedrijf aan de Heuvelstraat 20. Hierover informeren we u binnenkort uitgebreider.

Nieuwsklok 24-10-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 24-10-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren