Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 26 SEPTEMBER 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

Haaren welkom bij Oisterwijk, Opening laatste expositie Ed Hurkmans deel 2

Vorige week lieten we u al zien wat het resultaat is van de burgerpanelenquete over Haaren bij Oisterwijk. We zetten nog even kort de belangrijkste resultaten op een rijtje: • Op de vraag ‘hoe staat u tegenover de samenvoeging van het dorp Haaren bij Oisterwijk?’ antwoordde 63% positief, 33% neutraal en 4% negatief. • 27% van de panelleden denkt niets te merken als het dorp Haaren in 2021 bij Oisterwijk wordt gevoegd. 8% denkt juist dat ze er veel van zullen merken. Het grootste deel, 65%, geeft als antwoord ‘een beetje’. • Van de panelleden geeft verder 61% aan voldoende geïnformeerd en/of betrokken te worden bij de samenvoeging van Haaren bij Oisterwijk tegenover 39% die dat niet vindt. Op maandag 17 september organiseerden we een informatieavond voor onze inwoners over hetzelfde onderwerp. Aanwezigen konden hun wensen, ideeën en zorgen uiten over de komst van Haaren

bij Oisterwijk. En ook hier bleek weer: Haaren is welkom en daar maken we ons niet zoveel zorgen over. Naast vragen over de financiën en de politiek in Oisterwijk, waren er weinig zorgen op te tekenen. Wel hadden de aanwezigen ideeën over een warm welkom voor de Haarenaren. Daar gaan we zeker iets mee doen! Vervolg De herindeling van de gemeente Haaren bevindt zich in de eerste fase: de voorbereiding. Eind dit jaar volgt het ‘herindelingsontwerp’. Daarin staat bijvoorbeeld hoe de gemeente Haaren wordt opgedeeld en hoe de nieuwe gemeentegrenzen lopen. Maar ook is er aandacht voor de positie van het gemeentepersoneel van Haaren. Het ‘herindelingsontwerp’ wordt ter inzage gelegd en kent een inspraakprocedure. Bewoners kunnen dan een zienswijze indienen. Daarover volgt later meer informatie.

Voorproefje op het herdenkingsconcert Zondag 21 oktober is in Theater Tiliander een voorproefje op het herdenkingsconcert van 4 mei 2019. Artistiek leider Bernhard Touwen geeft ook uitleg over het herdenkingsconcert van 2019 waar gekozen is voor het Requiem van Duruflé. Programma 21 oktober • 11.00 uur: liederen van o.a. Fauré / Debussy en het Pie Jesu uit het Requiem van Duruflé door pianist/dirigent Bernhard Touwen en mezzosopraan (deelnemer van het Internationaal Vocalisten Concours). Kaarten hiervoor (€ 5,00 p.p.) zijn te reserveren via https://www.tiliander. com/agenda/preview-herdenkingsconcert-2019

• 12.30 tot ongeveer 14.00 uur: Bernhard Touwen zal met een aantal zangers werken aan het Requiem van Duruflé. Bezoekers van het concertje zijn hierbij van harte welkom! Aanmelden als zanger(es) Het is nog steeds mogelijk om als zanger(es) mee te doen met het Herdenkingsconcert op 4 mei. Zie voor de voorwaarden en voor meer informatie de website van de Stichting Herdenkingsconcert Den Bosch: www.herdenkingsconcertdenbosch.nl.

Foto-onderschrift: Tijdens het openen van de laatste expositie in Galerie de Verdieping in Moergestel heeft wethouder Dion Dankers een plaquette overhandigd aan de kinderen van Ed Hurkmans. De plaquette krijgt binnenkort een permanente plaats in Cultureel Centrum Den Boogaard. De laatste expositie in De Verdieping bestaat uit werken van Ed Hurkmans en is nog dit weekend (29 en 30 september) te bezichtigen tussen 11:00 en 17:00 uur. Later dit jaar verhuist de expositie naar Den Boogaard. Fotograaf: Wil van Haaren.

Eén tegen eenzaamheid Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langer duurt kan eenzaamheid leiden tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een kleiner netwerk. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden er activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. De Week tegen Eenzaamheid is dit jaar van 27 september tot en met 6 oktober. Workshop Ook in Oisterwijk wil ContourdeTwern aandacht voor eenzaamheid vragen. Zij organiseert in samenwerking met de VrijwilligersAcademie Oisterwijk de workshop ‘Eén tegen eenzaamheid’. Als vrijwilliger of inwoner van onze gemeente heb je contact met verschillende mensen. Soms kom je mensen tegen waarvan je vermoedt dat ze eenzaam zijn. Klopt je vermoeden? Wat is eenzaamheid eigenlijk? Is eenzaamheid voor iedereen hetzelfde? En hoe kunnen we eenzaamheid aanpakken? Dat komt aan bod in deze bijeenkomst. 1 oktober Doel van deze interactieve workshop is om inzicht te krijgen in het thema eenzaamheid en van elkaar te leren hoe we eenzaamheid samen kunnen bestrijden. Van eenzaamheid naar verbinding. Aan-

melden voor deze gratis workshop op 1 oktober van 13.30 - 16.00 uur kan op www.vrijwilligersacademieoisterwijk.nl. Voorkom eenzaamheid Het in stand houden en versterken van je sociale netwerk is een goed middel om eenzaamheid te voorkomen. Je kan hiermee zelf aan de slag door bijvoorbeeld met iemand te gaan wandelen of koffie te gaan drinken. Misschien ben of ken je wel een aantal mensen die door het jaar heen elkaar vaker wil ontmoeten, zoals eens in de maand samen fietsen of een museum bezoeken. Buurt aan Z! Je kan ook denken aan het organiseren van een activiteit in je buurt of straat om mensen te leren kennen en bij elkaar te brengen. Wat dacht je van een straatfeest of buurtbarbecue of het samen opruimen van de brandgangen met aansluitend een borrel? Via het project ‘Buurt aan Z!’ van ContourdeTwern kan je een bijdrage ontvangen voor al deze activiteiten. Aanvragen is eigenlijk heel eenvoudig. Voorwaarde is dat je de activiteit met minimaal 3 bewoners samen organiseert. Wil je meer info of een aanvraagformulier ontvangen? Bel of mail naar Jack van Maris bij ContourdeTwern, tel. (013) 528 40 80, e-mail: buurtaanz@contourdetwern.nl.

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk Samen met de buurt iets doen, kan al helpen tegen eenzaamheid.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 26-09-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 26-09-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren