Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 22 AUGUSTUS 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Tijdelijke omleidingsroute voor fietsers en voetgangers sportpark Den Donk Vanaf september gaat de bouw van de nieuwe sportaccommodatie op Den Donk dan echt van start. Vanwege de werkzaamheden is het nodig een stukje van het rode fietspad, dat langs de locatie voor de nieuwe accommodatie ligt, af te sluiten.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl

We realiseren voor fietsers en voetgangers een tijdelijke omleidingsroute. Deze route loopt vanaf de Sportlaan over de parkeerplaats en het terrein van HOCO, richting het rode fietspad dat is aangesloten op het Stroomdalpad.

De route wordt duidelijk aangegeven door middel van borden en er worden hekken geplaatst. Dit gebeurt in de laatste week van augustus. Daarnaast wordt ter plaatse de verharding verbreed en wordt de nodige beplanting gesnoeid zodat fietsers en voetgangers goed zicht hebben.

Werk aan de weg Op maandag 27 en dinsdag 28 augustus krijgen verschillende wegen in Oisterwijk en Moergestel nieuwe lijnen op de weg. Dit kan wat overlast geven voor het verkeer. De Moergestelseweg is dinsdag 28 augustus aan de beurt. De weg is tussen 09.00 en 15.00 uur dicht voor verkeer. Het gaat om het deel vanaf de Hondsbergselaan tot de Industrieweg in Moergestel. Er komen aankondigingsborden, maar geen omleidingsroute.

Ook worden de Reedijk, Driehuizerweg, Heiligenboom en Servennenstraat in Moergestel en de Hondsbergselaan in Oisterwijk afgesloten voor verkeer. Deze afsluitingen zijn kort en er komen geen omleidingsroutes.

AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Deel Heukelomseweg 4 weken volledig afgesloten voor autoverkeer Van maandag 10 september tot en met vrijdag 5 oktober wordt de Heukelomseweg vanaf de overweg bij de Tilburgseweg tot Hoog Heukelom volledig afgesloten voor autoverkeer. In die periode vinden werkzaamheden plaats voor aanpassing van de kruising Wim van Baaststraat – Heukelomseweg. Op maandag 27 augustus starten we met de aanpassing van de kruising Wim van Baaststraat – Heukelomseweg voor de ontsluiting van de wijk Pannenschuur via de Heukelomseweg. In totaal gaat dit 6 weken duren. De Heukelomseweg wordt gedurende 4 weken volledig afgesloten. Omwonenden kunnen te allen tijde hun woning bereiken tijdens de werkzaamheden. Waarom volledige afsluiting? We kiezen voor 4 weken volledige afsluiting omdat dat veiliger is voor alle weggebruikers en voor de wegwerkers. Bovendien is het werk bij een volledige afsluiting sneller klaar waardoor de overlast minder lang duurt. Als alles volgens planning verloopt, zijn we klaar op vrijdag 5 oktober. Omleidingsroute Tijdens de afsluiting zorgen we voor een omleidingsroute. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting wel gebruik maken van de Heukelomseweg. Als de Heukelomseweg is afgesloten, verwijderen wij de betonblokken in de Kapelaan Sleegersstraat en de Langvennen-Zuid.

Bewoners uit deze buurt kunnen dan via die route de wijk in- en uitrijden. Overige verkeersaanpassingen Zodra de werkzaamheden aan de Wim van Baaststraat - Heukelomseweg klaar zijn, starten we in de Gerard van der Lindenstraat met het aanleggen van een verkeersdrempel en plateau. We starten dan ook op 3 locaties met de aanleg van verzinkbare palen (hoek Langvennen Noord – Willy van Breemenstraat, hoek Langvennen Zuid – Mark van de Snepscheutstraat en hoek Gerard van der Lindenstraat – Kapelaan Sleegersstraat). In de Wim van Baaststraat worden de reeds aanwezige plateaus nog verhoogd. Heeft u vragen? Voor het laatste nieuws kunt u onze website www.oisterwijk.nl en/of onze social media in de gaten houden (facebook: @ gemeenteoisterwijk, twitter @gem_oisterwijk). Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met Fred Robbe, projectleider van de gemeente Oisterwijk. Hij is bereikbaar via 013-5291311 of per e-mail: fred. robbe@oisterwijk.nl.

De dag van…. Wethouder Dion Dankers De nieuwe wethouders zijn alweer zo’n 3 maanden aan de slag. Ze zijn dus al behoorlijk ingeburgerd in Oisterwijk. Tijd om eens te kijken hoe een typische dag uit het leven van een wethouder eruit ziet. Vandaag kijken we mee met Dion Dankers. 07.00u - De wekker gaat! Tijdens het ontbijt zorg ik dat alvast op de hoogte ben van het nieuws en kijk ik wat er op social media gebeurt. Nog even de hond uitlaten en dan op de fiets naar het gemeentekantoor. Ik kies regelmatig voor een andere route. Gisteren was dat via KVl, vandaag via Westend. 08.30u – Op kantoor Meteen een kort overleg met de andere wethouders (Jan de Laat en Peter Smit). Zo weten we van elkaar wat er speelt en of er bijzonderheden zijn. Zeker omdat we op verschillende onderwerpen duowethouderschap hebben. 09.00u – Workshop nieuwe privacywetgeving De nieuwe privacywetgeving (AVG) is een belangrijk onderwerp binnen onze gemeente. Om goed op de hoogte te blijven, hebben we verschillende verplichte workshops voor alle medewerkers van de gemeente. Dus ook voor mij. Zo zorgen we ervoor dat we de wet goed blijven uitvoeren. 11.00u – Verkeer, verkeer, verkeer Als verkeerswethouder ben ik door de verkeersdeskundige bijgepraat over het grote aantal verkeersprojecten in onze gemeente. Na ruim 2 uur een beetje op de hoogte van wat er speelt in Oisterwijk op het gebied van infrastructuur. Ongelooflijk wat een berg werk dat ook nog eens direct onze leefbaarheid beïnvloedt. Daarna overleg met de brandweercommandant vanwege de regelmatig gesloten spoorwegovergangen. We kijken samen wat de brandweer kan betekenen rondom de veiligheid wanneer de spoorbomen langdurig gesloten blijven. Volgende week heb ik overleg met ProRail. 14.30u - Pauze Nou ja, pauze… ik heb een uurtje de tijd

om mijn mails te lezen en te beantwoorden voordat ik naar mijn volgende overleg moet. 15.30u – Parkeren op KVL Overleg met verkeerskundige en de projectleider KVL over parkeren en verkeersveiligheid. Er komen nogal wat signalen vanuit de wijk, dus we bespreken de mogelijkheden op KVL. 16.30u – Inlezen en voorbereiden Voorbereiden voor morgen. Dat betekent vooral alle stukken lezen voor mijn afspraken morgen. 18.00u – naar huis Vanavond een vrije avond. Die zijn schaars, dus geniet ik er extra van. Eerst gezellig met mijn gezin eten en daarna met mijn vrouw naar de bioscoop. We zijn echte filmliefhebbers en hebben dan ook een abonnement. Om 23.30 uur zit mijn dag erop. Hond uitlaten en lekker slapen!

Nieuwsklok 22-08-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 22-08-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren