Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 15 AUGUSTUS 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Gemeente Oisterwijk timmert aan de weg In september en oktober staan weer een aantal werkzaamheden aan de weg op het programma.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Het gaat om de volgende locaties: • Langs de Moergestelseweg tussen de rotonde bij de Groenstraat en de Sportlaan wordt het fietspad iets breder en er komt een voetpad • De George Perklaan krijgt een opknapbeurt. Samen met een klankbordgroep worden op dit moment de laatste details uitgewerkt • Het deel van de Fransebaan tussen Oirschotsebaan en Zandstraat wordt verbeterd. Er is veel schade aan het asfalt. Dit wordt hersteld • Het asfalt van de Heizenschedijk is op sommige plaatsen kapot en wordt gerepareerd • Op het ‘rode fietspad’ tussen de Moergestelseweg en de gemeentegrens met Tilburg groeien boomwortels door de weg. Dit maakt het fietspad erg oneffen en toe aan reparatie • In een deel van het voetpad van de Burgemeester ter Veerstraat worden boomwortels verwijderd en de bestrating gerepareerd • Het fietspad van de Heistraat tussen de Akkerweg en de Hoefkens wordt

opnieuw bestraat • De Krijtestraat wordt opgeknapt. Het gaat om het deel tussen Rootven en de Prinses Christinastraat • Alle woningen aan de Johanna van Brabantlaan zijn klaar, dat betekent dat nu de straat wordt aangepast • Een gedeelte van het fietspad langs de Heuvelstraat wordt opnieuw bestraat • Bij de Laag Heukelomseweg wordt een nieuw parkeerterrein aangelegd met grasbetontegels • Op verschillende plaatsen zijn wat kleine reparaties aan de weg. Het verkeer heeft hier weinig last van • De Moergestelseweg, Oisterwijkseweg, Heiligenboom, Reedijk, Driehuizerweg en Hondsbergselaan hebben een nieuw laagje steenslag. Op deze wegen komt ook nog een nieuwe wegmarkering Wanneer alle werkzaamheden precies worden gedaan, is nu nog niet bekend. We houden je op de hoogte via bewonersbrieven, de website www.oisterwijk.nl en social media.

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

DigiD gebruiken: waarvoor en hoe dan? Loopt u er weleens tegenaan? Dat u uw zaken met de overheid, het UWV, het pensioenfonds of zorgverzekeraar alleen maar online kunt doen? En vindt u dat soms moeilijk? Kom dan naar de open dag van Seniorweb. Tijdens de open dag krijgt u volop informatie over de cursus Digitale Overheid. Tijdens deze cursus leert u wat DigiD precies is, hoe u DigiD aanvraagt en gebruikt. Tijdens de open dag kunt u zich hiervoor inschrijven. De cursus is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Open dag De open dag is op zondag 26 augustus in Ontmoetingscentrum De Coppele, Pru-

nusstraat 69, Oisterwijk. U kunt binnenlopen tussen 11.00 en 13.00 uur. Koffie en thee staan klaar. Cursus Digitale Overheid De cursus Digitale Overheid wordt verzorgd door de docenten van SeniorWeb en is tot stand gekomen in samenwerking met de Bibliotheek Midden-Brabant en de gemeente Oisterwijk.

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk Komt de stoom u ook weleens uit de oren als u online zaken doet met de overheid? Bezoek dan de open dag van Seniorweb.

Veilige buurt met WaakSamen App Snel een signalement doorgeven bij een verdachte situatie, kan best lastig zijn. Daarom is er nu de WaakSamen app. Een app die je helpt om snel en op een makkelijke manier een melding te maken als dat nodig is. De WaakSamen app is een aanvulling op de Buurt-WhatsApp. Via WaakSamen vul je snel je melding in. De app geeft ook meteen aan of je de melding moet doorgeven aan de politie, die vervolgens meteen een bruikbare melding heeft. Ook kun je jouw melding meteen doorsturen naar de Buurt-WhatsApp. Aanmelden Buurt-WhatsApp Nog geen lid van de WhatsApp-groep in jouw buurt? Stuur een mail naar gemeente@oisterwijk.nl. Je krijgt dan alle

gegevens die je nodig hebt om lid te worden. In de gemeente Oisterwijk zijn er al 70 groepen en daarmee is bijna de hele bebouwde kom gedekt. Het aantal inbraken in Oisterwijk en Moergestel is sinds de komst van de Buurt-WhatsApp al 25% gedaald. Meer informatie Kijk voor meer informatie over een veilige buurt op www.oisterwijk.nl/buurtpreventie.

Nieuwsklok 15-08-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 15-08-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren