Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 18 JULI 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Spoor Oisterwijk In de afgelopen periode was het spoor in Oisterwijk een veelbesproken onderwerp. Enerzijds omdat recent de spoorwegovergangen meerdere keren gesloten bleven en anderzijds vanwege de ervaren overlast van trillingen door het spoor. De gemeente Oisterwijk is in contact met ProRail over deze punten. We praten je hieronder graag bij over de stappen die al gezet zijn.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Trillingen Sinds de werkzaamheden aan het spoor in oktober 2017 ervaren inwoners uit Oisterwijk meer trillingshinder. Naar aanleiding van de vele meldingen heeft ProRail aangegeven nader onderzoek te doen naar de oorzaak van deze meldingen. Op maandag 2 juli hield ProRail een spreekuur in onze gemeente. Zo’n 90 inwoners gingen tijdens verschillende spreekuren met ProRail in gesprek. ProRail lichtte daarnaast toe hoe het onderzoek naar de oorzaak van de trillingen wordt uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek worden in het najaar verwacht. De gemeente heeft daarnaast goed contact met de initiatiefgroep ‘Oisterwijk Trilt’ en op bestuurlijk niveau is er contact over dit onderwerp in de regio. Zo heeft wethouder Dankers contact met de provincie en andere gemeenten waar overlast wordt ervaren.

Spoorwegovergangen Recent zijn er meerdere storingen geweest waardoor een of meerdere spoorwegovergangen in Oisterwijk voor korte of langere perioden gesloten bleven. Er is nog geen duidelijke structuur te herkennen in de storingen en de oorzaak loopt uiteen. ProRail onderscheidt de storingen in 2 categorieën: • Storingen door derden, zoals spoorlopers en vandalisme (bijv. koperdiefstal en muntjesleggers) • Technische storingen: deze zijn zeer divers, waaronder sectiestoringen, defecte treinen, maar ook kapotgetrokken kabels bij werkzaamheden nabij het spoor Wethouder Dion Dankers: “We begrijpen dat het erg vervelend is dat dergelijke storingen zich voordoen. ProRail is druk bezig met de aanpak van de technische storingen en hopelijk behoren ze spoedig tot het verleden. We vragen weggebruikers dringend om nooit tussen de gesloten bomen door te gaan en te kijken of op andere plekken wel veilig overgestoken kan worden.”

Dit waren de beste zaken op de Oisterwijkse kermis! De families Teeuwen en Damen waren de gelukkigen: zij mochten zondag 15 juli alle attracties, vermaak- en eetzaken op de Oisterwijkse kermis testen. En dat deden ze undercover! Ze hebben geproefd, hun behendigheid getest, gespeeld en de adrenaline door hun lijf laten gaan! En dat allemaal niet zomaar, we vroegen hen álle attracties te beoordelen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar wisten de exploitanten nu niet wie de testgezinnen waren…

als traditie elk jaar samen poffertjes. Dit jaar wordt dat de 19e keer! Onze zoon vond de attracties geweldig en onze dochter houdt vooral van spelletjes en een ritje op de pony. Het was daarom niet gemakkelijk om de punten te verdelen!” aldus de familie Damen.

De families wezen aan het einde van de dag winnaars aan in 4 categorieën: grootvermaak, kinder- en familiezaken, behendigheidsspellen en eetzaken. Familie Teeuwen: “Het was fantastisch! Wij wonen pas kort in Oisterwijk en dit was een mooie kennismaking. De kinderen vonden het een superdag en zijn enorm verwend.”

De winnende exploitanten werden maandag verrast door de burgemeester met een echte Oisterwijkse kermisoorkonde! En de winnaars zijn: • Categorie eetzaken: Poffertjeskraam • Categorie kinder/vermaakzaken: Kinderoctopussy • Categorie oefen- en behendigheidsspelen: Kamelenrace • Categorie grootvermaak: Mad Mill

“Wij komen al jaren op de kermis en eten

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

De familie Damen

Laat onze bossen niet in rook opgaan De regen laat deze zomer behoorlijk op zich wachten. Dat betekent dat het erg droog is in de Oisterwijkse bossen. En bij grote droogte neemt dus ook de kans op brand toe. Veel gemeenten nemen al maatregelen om brand in natuurgebieden te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een verbod op open vuur en roken. Ook in Oisterwijk letten we extra op. Wist je trouwens dat een rookverbod standaard geldt in onze bossen? De meeste branden in de natuur ont-

staan door menselijke fouten. Denk bijvoorbeeld aan het weggooien van brandende sigaretten of rondslingerend glas. Wil je meer weten over wat jij kunt doen om brand te voorkomen? Kijk eens op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant (www.veiligheidsregiomwb.nl) of op www.natuurbrandrisico.nl.

De familie Teeuwen

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk De winnende kermisexploitanten van links naar rechts: de heer Oudsten (Kamelenrace), Durady Groep (Kinderoctopussy), de heer De Vries (Mad Mill), de heer Reede (Poffertjeskraam).

Nieuwsklok 18-07-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 18-07-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren