Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 13 JUNI 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Kermis Oisterwijk zoekt testgezinnen! Zijn jij en je gezin échte kermisliefhebbers? En zijn jullie ook goed in het maken van filmpjes? Let dan goed op! Wij zijn op zoek naar 2 gezinnen uit de gemeente Oisterwijk om de Oisterwijkse kermis te beoordelen.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11

De kermis wordt gehouden van 13 t/m 18 juli. Samen met jouw gezin, mag je op zondag 15 juli tussen 13.00 - 18.00 uur gratis alle vermaakzaken, oefeningsspelen, kinder- en familieattracties, eet- en verkoopzaken testen en beoordelen. Vlog en fotoverslag Nieuw dit jaar is dat we aan 1 testgezin vragen om vlogs te maken van de testdag. Deze filmpjes gebruiken we in de promotie van de kermis. Het andere gezin maakt een fotoverslag. We zoeken 2 testgezinnen: een gezin met kinderen tot en met 8 jaar en een gezin met kinderen tussen 8 en 16 jaar. Aanmelden tot en met 27 juni Meedoen? Beschrijf dan hoe jullie ideale kermisdag eruit ziet en maak kans om testgezin te worden! Stuur een mail naar kermisoisterwijk@gmail.com en vermeld daarin jullie namen en leeftijden. Geef ook aan of je gezin een fotoverslag of juist een vlogverslag wil maken. Aanmelden als testgezin kan tot en met woensdag 27 juni. Op 5 juli maken we de gelukkige testgezinnen bekend in de Nieuwsklok en op onze website. Belangrijke taak De winnaars hebben daarna natuurlijk

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

wél een belangrijke taak: samen beoordelen jullie álle zaken op de kermis. Deze beoordelingen leveren winnaars op in verschillende categorieën. Burgemeester Hans Janssen reikt op maandag 16 juli de prijzen uit aan de winnende kermisexploitanten Groot aanbod Op de Oisterwijkse kermis staan zo’n 40 zaken opgesteld. Er komen spectaculaire attracties zoals de Uncharted Funhouse en de No Limit, leuke kinderattracties zoals een mega trampoline en heerlijke lekkernijen. Samen zorgen al deze attracties, vermaak- en verkoopzaken ervoor dat jong en oud kan genieten van een gezellige kermis. Volg alles over de kermis via de Nieuwsklok en via Facebook. Voorwaarden winactie Let op! Door je op te geven voor deze winactie, ga je akkoord met de voorwaarden: deelname aan de actie en testen van alle vermaakzaken, oefeningsspelen, kinderen familieattracties, eet- en verkoopzaken. Foto’s en verslag van deze dag mogen gebruikt worden ter promotie van Oisterwijkse kermis. Gekozen testgezinnen ontvangen persoonlijk bericht van de organisatie.

Bouwen aan ons Sociaal Domein: dat deden we op maandag 4 juni met een groot aantal partners, mantelzorgers, zorgaanbieders, vrijwilligers, inwoners, raads- en commissieleden etc. Een avond met veel energie waar enorm veel input is opgehaald! Wethouder Jan de Laat is blij met de betrokkenheid: “Fantastisch om te zien dat er zoveel bevlogen mensen zijn die zich inzetten voor anderen. Wat mij betreft is naar elkaar omzien de basis van onze samenleving. Vanavond heb ik dat gezien. Met veel enthousiasme en soms ook een kritische noot willen veel mensen een bijdrage leveren. Daar maken we graag gebruik van!”

Voorkom stank en maden in uw container Nu de temperaturen stijgen, kunt u ook last krijgen van stankoverlast of zelfs maden in uw container. Het goed scheiden van uw afval kan al helpen.

TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur op het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is.

Wethouder Jan de Laat vraagt (ervarings-)deskundigen om mee te denken

Ga jij deze straks testen met jouw gezin?

Een paar tips om stank en maden in uw afvalbak te voorkomen of te bestrijden: • Doe groente-, fruit- en tuinafval en etensresten alleen in de Gft-container • Doe een biologisch afbreekbare containerzak in uw Gft-container. Deze zijn in verschillende winkels te koop • Scheid uw papier en plastic-, metaalen Drankkartonafval (PMD) goed. En spoel verpakkingen met etensresten erin goed om voor ze de PMD afvalzak in gaan • Doe glas (met deksel) in de glascontainer • Hou de container droog door onderin een stuk krant of stro te leggen. Dit neemt vocht op en voorkomt het aankoeken van afvalresten • Maak de container regelmatig schoon met heet water en groene zeep of een scheutje azijn • Zet de container zoveel mogelijk in de schaduw met de deksel op een kiertje. Als de container warm wordt, gaat het stinken en broeien en daar zijn vliegen en maden dol op Maden voorkomen in Gft-container Maden zijn larven van vliegen of muggen. Ze komen uit eitjes die gelegd zijn

op voedselresten of mest. 1 vlieg of mug legt een paar honderd eitjes, die in warm en zonnig weer al na 8 uur uitkomen. • Verpak etensresten in een biologisch afbreekbaar zakje (Gft-zakje), dan is het minder interessant voor vliegen om eitjes te leggen. Knoop de zakjes goed dicht • Geen Gft-zakje bij de hand? Verpak etensresten in een krant of keukenpapier • Vliegen houden niet van sterke of frisse geuren. Dus zorg voor een lekker luchtje in de container met een luchtverfrisser, toiletblokje of Provençaalse kruiden. Een oude panty met mottenballen kan ook helpen • Probeer voedselverspilling tegen te gaan door slim inkopen te doen. Teveel niet houdbare spullen belanden uiteindelijk in de container Help! Toch maden Leg Hedera (klimopsoort) in de bak. Dit is giftig voor maden. Een takje doodt de aanwezige maden. Strooi regelmatig een handje (strooi)zout of kalk in de container om de maden uit te drogen. Of spuit de container in met azijn.

Nieuwsklok 13-06-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 13-06-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren