Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 9 MEI 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Inloopavond verkeer Moergestel drukbezocht

Contact

11 april organiseerde de gemeente een inloopavond over het verkeer in Moergestel. Deze avond werd druk bezocht en velen van de aanwezigen hebben opmerkingen en ideeën achtergelaten via de reactieformulieren.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur. Dat is op dinsdag tussen 09.00 en 10.00 uur in het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl!

14 mei: Inwonersavond over het raadsprogramma Wat vindt u van het raadsprogramma van Oisterwijk? De ‘burger’ van Oisterwijk bestaat niet en van deze term wil de gemeenteraad dan ook snel af. Het gaat namelijk niet om de ‘burger’, maar om u. Uw belangen en interesses verschillen en de politici zijn benieuwd naar uw mening over de toekomst van de gemeente. Op 17 mei bespreekt de gemeenteraad van Oisterwijk het onlangs gepresenteerde raadsprogramma. Het raadsprogramma stelt 15 thema’s aan de orde waar de partijen deze raadsperiode extra aandacht aan wil besteden. Raadpleeg www. oisterwijk.nl om het raadsprogramma te lezen. Op maandag 14 mei gaan de politici hierover het gesprek aan met de inwoners. Hiervoor zijn de bijeenkomsten in zowel het Oude Raadhuis (De Lind 56) en in Den Boogaard (Sint Jansplein 5). Ook ondernemers, verenigingen, organisaties/partners en andere betrokkenen zijn welkom! Inwoners die niet aanwezig kunnen zijn op deze avond, kunnen hun input van tevoren al geven via griffie@oisterwijk.nl.

Verkeersonveiligheid en doorgaand verkeer De meeste opmerkingen gingen over de verkeersonveiligheid en het nemen van maatregelen in het dorp om het doorgaand (vracht- en landbouw-) verkeer op een veilige manier af te wikkelen. Omleidingsroutes Ook kwamen er veel reacties over de mogelijke omleidingsroute aan de oostzijde van Moergestel. Reacties daarover waren verdeeld. Er zijn mensen die het een heel goed idee vinden en mensen die het onnodig vinden. Overige onderwerpen Verder lieten inwoners reacties achter

over het handhaven op snelheid en foutparkeren, de verschillende oversteekplaatsen, laden en lossen van pakketdiensten of voor winkels/bedrijven en het invoeren van eenrichtingsverkeer in de kern. Vervolgstappen Alle reacties worden opgenomen in een rapportage. Deze rapportage wordt momenteel opgesteld en het doel van die rapportage is om in beeld te brengen welke knelpunten er zijn en wat mogelijke oplossingsrichtingen zijn. Uiteindelijk leidt dat tot een plan met maatregelen voor Moergestel om de verkeerssituatie in de kern te verbeteren en de drukte van doorgaand en zwaar verkeer in de kern te laten afnemen. Voor het zover is zal het plan via het college van burgemeester en wethouders naar de raad gaan. Dat is nodig om het vast te stellen, maar ook om het benodigde budget aan te vragen voor de realisatie van de maatregelen.

Het programma van de avond is als volgt: Programma Oude Raadhuis 19.00u: inloop 19.30u: toelichting avond Aansluitend: in gesprek met politici

Programma Den Boogaard 20.00u: inloop 20.30u: toelichting avond Aansluitend: in gesprek met politici

Graag zien we u dan!

Uitnodiging: bijeenkomst Privacy bij verenigingen en stichtingen Ben jij vrijwilliger bij een vereniging of stichting in de gemeente Oisterwijk? Dan nodigen we je uit voor een bijeenkomst over privacy. De bijeenkomst is op 22 mei van 19.30u tot maximaal 21.30u in het Raadhuis (De Lind 56, Oisterwijk). Aanmelden is noodzakelijk. Waarom een bijeenkomst Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie, dus ook voor jouw vereniging of stichting. De gemeente Oisterwijk en ContourdeTwern praten je graag bij over wat de AVG inhoudt en welke 7 stappen je als vereniging of stichting kunt zetten, zodat ook jouw organisatie aan de wet voldoet.

Voor wie is deze bijeenkomst De bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties, verenigingen en stichtingen uit de gemeente Oisterwijk. Omdat we veel interesse verwachten, vragen we je met maximaal 1 of 2 personen per stichting of vereniging aanwezig te zijn. Aanmelden De bijeenkomst is gratis, maar vergeet je niet aan te melden. Dit kan via www.vrijwilligersacademieoisterwijk.nl/privacy. We zien je graag op 22 mei!

Inwoners buigen zich samen over de plannen om de verkeerssituatie in het dorp te verbeteren.

Werk aan de weg: Heikant Vanaf maandag 14 mei gaat de Heikant in Moergestel een tijdje dicht voor doorgaand verkeer. De weg is aan een flinke onderhoudsbeurt toe. Bij het maken van de plannen voor het onderhoud aan de weg, heeft de gemeente de hulp ingeroepen van Heemkundekring De Kleine Meijerij. De bewoners van de straat vonden het namelijk belangrijk dat de Heikant haar authentieke uiterlijk blijft houden. De heemkundekring was het hiermee eens. De straat komt zelf al voor op topografische kaarten van halverwege de 19e eeuw en is ook onderdeel van een toeristische fietsroute.

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

In totaal hebben we zo’n 225 reacties gekregen. De opmerkingen gingen over verschillende onderwerpen en locaties. We hebben de reacties hieronder samengevat.

Het resultaat is een opgeknapte Heikant, met de bestaande stenen. De stenen die echt niet meer goed zijn, worden vervangen. De werkzaamheden zijn naar verwachting voor de bouwvak klaar, dit is rond half juli.

Hoe ga jij om met de gegevens van een ander?

Foto rechts: Straks in een nieuw jasje.

Nieuwsklok 09-05-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 09-05-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren