Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 18 APRIL 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Parkeren met parkeerschijf rondom centrum Oisterwijk

Werk aan het riool

Vanaf half april komt er rondom het centrum van Oisterwijk een parkeerschijfzone. Dit wordt ook wel een blauwe zone genoemd. In zo’n zone mag u op bepaalde tijden met een parkeerschijf maximaal 2 uur gratis parkeren.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur. Dat is op dinsdag tussen 09.00 en 10.00 uur in het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl!

Een blauwe zone herkent u aan de blauwe lijnen op straat en de verkeersborden. De volgende straten zijn aangewezen als blauwe zone: • Oude Haarenseweg • Nicolaas van Eschstraat, gedeelte tussen Johannes Lenartzstraat en Oude Haarenseweg • Burgemeester Canterslaan, gedeelte tussen rotonde Burgemeester Verwielstraat en de Burgemeester van Beckhovenstraat • Lindeparklaan • Huifkarlaan • De Balbian Versterlaan, tussen de Burgemeester Canterslaan en de Lindeparklaan De tijden dat u moet parkeren met een parkeerschijf zijn: • maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 18.00 uur • vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur • zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

straten blijven we klachten krijgen over langparkeerders, waardoor er voor bewoners te weinig parkeerruimte is. Met het invoeren van een parkeerschijfzone wordt het voor bezoekers van het centrum minder aantrekkelijk om meerdere uren te parkeren in de bewuste straten. Invoering en controle gemeente Als de weersomstandigheden het toelaten worden vanaf deze week de blauwe lijnen en verkeersborden aangebracht. Op het moment dat dit is gebeurd, controleert de gemeente. De eerste weken worden er alleen waarschuwingen uitgedeeld en worden er geen boetes gegeven. Dit omdat het een nieuwe situatie is waar mensen aan moeten wennen en zodat bewoners de tijd hebben om een ontheffing aan te vragen.

Uitnodiging: alle gedecoreerden in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom

Wat betekent dit voor bewoners? Als bewoner moet u ook gebruikmaken van een parkeerschijf. Een andere mogelijkheid is het aanvragen van een ontheffing. Hiermee kunt u altijd zonder parkeerschijf parkeren. De kosten hiervoor zijn € 22,60 per jaar. U kunt op onze website een ontheffing aanvragen. Ga hiervoor naar www.oisterwijk.nl/parkeren.

In de gemeente Oisterwijk is het een goed gebruik dat alle personen uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom met een Nederlandse Koninklijke Onderscheiding samen een toost uitbrengen met de burgemeester.

Waarom een parkeerschijfzone? De gemeente heeft het afgelopen jaar verschillende maatregelen genomen om de parkeerdruk in de straten rondom het centrum te verlagen. Uit een aantal

Wist u dat…. Zonnepanelen Wist u dat zonnepanelen in de afgelopen 5 jaar zo’n 25 procent goedkoper zijn geworden? Want niet alleen in de zomer werken ze op volle toeren, maar ook bij bewolkt weer en in de winter wekken ze stroom op. Heeft u zonnepanelen dan leveren deze op een duurzame manier een groot deel van uw stroom. Zonlicht is namelijk onuitputtelijk en bij het omzetten van zonlicht naar elektriciteit ontstaan geen broeikasgassen of schadelijke stoffen. Investeren in zonnepanelen geeft een rendement dat vergelijkbaar is met een rente van zo’n 6 procent op een spaarrekening. Tips voor zonnepanelen • Voor het plaatsen van zonnepanelen is geen vergunning nodig. Uitzonderingen daarop zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten.

Doe altijd navraag bij de gemeente of kijk op www.omgevingsloket.nl • Zorg bij installatie van zonnepanelen bij voorkeur voor ventilatieruimte tussen de panelen en het dak, en rond de omvormer. Zo voorkom je dat ze teveel opwarmen en daardoor minder efficiënt werken • Op www.milieucentraal.nl staat een handige checklist met aandachtspunten voor het gesprek over de offerte. Daarnaast geeft deze website informatie over hoe je als particulier eenvoudig de btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen kunt terugvragen van de belastingdienst

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

Het gemeentebestuur van Oisterwijk nodigt daarom alle (oud-)gedecoreerden uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom inclusief partner uit voor een toost op vrijdag 27 april 2018 om 12.15 uur in TILIANDER, Spoorlaan 82c in Oisterwijk. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis brengt Showband Taxandria om 13.00 uur een aubade aan alle gedecoreerden.

Nostalgische kermis op De Lind

Van donderdag 26 tot en met zondag 29 april staat De Lind in het teken van de nostalgische kermis. De kermis wordt georganiseerd door Oranjevereniging Oisterwijk met medewerking van de gemeente. Heeft u nog geen plannen rondom Koningsdag? Kom eens een kijkje nemen.

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

In de gemeente Oisterwijk zijn we op een aantal locaties hard aan het werk om de riolering te vervangen. Op verschillende plekken grijpen we deze gelegenheid aan om ook meteen de straat aan te pakken. Er worden op dit moment werkzaamheden uitgevoerd in de Beukendreef, Dr. Schräderlaan, Mr. Van Sonstraat, Visserslaan, Hertog Hendriklaan en Hertog Godfriedlaan. In Moergestel werken we aan de Kasteellaan en Coolhof.

Iedere week automatisch onze bekendmakingen in uw mailbox? Ook op het dak van het gemeentekantoor liggen zonnepanelen.

Dat kan heel makkelijk via zoek.overheid.nl. U geeft zelf aan hoe vaak én waarover u informatie wilt ontvangen. Meer informatie: www.oisterwijk.nl/bekendmakingen

Nieuwsklok 18-04-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 18-04-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren