Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 11 APRIL 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Voorverkoop abonnementen Staalbergven begonnen De voorverkoop van de abonnementen van het Staalbergven is begonnen. Aanvragen doet u online. De voorverkoop is tot en met 6 mei, daarna gelden de gewone prijzen.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Hoe werkt het: • Vul het formulier in via www.oisterwijk. nl/staalbergven. U hoeft niet in te loggen met Digid. Vul voor alle personen die een abonnement willen naam en geboortedatum in • Daarna verschijnen automatisch de kosten voor het abonnement. Als in uw geval blijkt dat u goedkoper uit bent met een gezinsabonnement, dan ziet u die optie. Ook bij betaling ziet u het goedkoopste abonnement • U verstuurt de aanvraag en betaalt met Ideal of creditcard Na de aanvraag U krijgt een bevestiging per e-mail. Komt

u voor de eerste keer naar het Staalbergven om te zwemmen? Neem de e-mailbevestiging mee en laat deze zien aan de kassa. Uw pasje ligt klaar. Ter plekke wordt een foto gemaakt van u en eventuele andere gezinsleden. Nog een pasje van vorig jaar? Heeft u uw pasje van 2017 bewaard? Vul dan in het aanvraagformulier het nummer in dat rechtsonder op uw pasje staat. Als u de 1e keer komt zwemmen bij het Staalbergven neemt u de emailbevestiging én uw oude pasje mee. Een foto hoeft niet meer gemaakt te worden.

SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur. Dat is op dinsdag tussen 09.00 en 10.00 uur in het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is.

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

In Oisterwijk gaat het vooral om de omgeving van het station (Stationsplein en Spoorlaan), het Lindepark, De Lind, de Dorpsstraat, Stationsstraat en Burgemeester Verwielstraat. In Moergestel zijn de omgeving van het Sint Jansplein én het Rootven aangewezen als cameratoezichtgebied. Bij de fietsenstallingen bij het station in Oisterwijk hingen al een paar jaar camera’s. Deze zijn in februari vervangen door betere camera’s. Daarnaast is het cameratoezicht hier uitgebreid en worden nu ook beelden gemaakt van het Stationsplein en een gedeelte van de Spoorlaan. Op de hoek van het gemeentekantoor (aan de kant van de Gemullehoekenweg) hangt sinds de jaarwisseling ook een camera die het aangrenzende deel van het Lindepark in beeld brengt.

de kruising Rootven/Kerkstraat/Raadhuisstraat. In de zomer van 2018 komen er camera’s op de locaties De Lind (bij het Lindeplein en ter hoogte van Intersport), kruising Dorpsstraat/De Lind/Stationsstraat/ Burgemeester Verwielstraat (met zicht op alle straten) en Dorpsstraat (bij de Passage). Aan het einde van het jaar is een tussentijdse evaluatie. Afhankelijk van de uitkomst van die evaluatie wordt in januari 2019 ook het Lindepark voorzien van camera’s ter hoogte van de Social Sofa, bij de uitkijkpost aan de Voorste Stroom en bij het Stroomdalpad (halverwege Burgemeester Verwielstraat en De Balbian Versterlaan).

Inleveren grof tuinafval Moergestel Ook zo’n zin om te zwemmen? Koop snel een abonnement in de voorverkoop.

Zullen we samen de deur op slot doen?

Op zaterdag 14 april en zaterdag 28 april kunt u het grof tuinafval ook in Moergestel inleveren. Grof tuinafval komt uit uw eigen tuin en past niet in uw gft-container. Grof tuinafval is: takkende en ander Op 23snoeiafval, april start sloophoutachtige delen met een doorsnede vanaf van schoolgebouw 3 cmhet of een lengte van 1 meter,van bomen, heesters, struiken, stammen en stronken. U mag obs maximaal m3 per keer gratis De 2Wingerd, brengen.

Milieustraat Op andere dagen kunt u het grof tuinafval naar de milieustraat in Oisterwijk brengen. Kijk op www.oisterwijk.nl/milieustraat voor de openingstijden.

Langvennen-Zuid 125 Wanneer Oisterwijk • Zaterdag 14 april en 28 april

• Tijd:een 09.00 - 16.00 uur Voor reünie is het nu te kort dag maar we kunnen Waar inleveren • Bruurswel Loonen transportbedrijf, Heusamen nog één keer een velstraat 20 Moergestel kijkje nemen.

Op zaterdag 21 april 2018 gaat om 15.00u de deur voor ons open en om 17.00u sluit hij voor de allerlaatste keer. We doen dat graag samen met oud-leerlingen, ouders en andere betrokkenen. In de gemeente Oisterwijk is het een

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

In het centrum van Oisterwijk én Moergestel komt meer toezicht met camera’s. Hiermee wordt de veiligheid van inwoners en bezoekers verhoogd. Uit onderzoek onder inwoners blijkt ook dat een meerderheid voor meer camera’s in de openbare ruimte is.

Planning In de week van 2 april is een camera bevestigd ter hoogte van Roomer Fashion (De Lind 37). Deze houdt toezicht op de winkels en horecazaken aan de noordzijde van De Lind. In dezelfde week wordt ook een camera geplaatst aan het Sint Jansplein in Moergestel ter hoogte van

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11

Meer cameratoezicht in Oisterwijk en Moergestel

Uitnodiging: alle gedecoreerden in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom

Op 23 april start de sloop van het schoolgebouw van obs De Wingerd, Langvennen-Zuid 125, Oisterwijk Voor een reünie is het nu te kort dag maar we kunnen samen wel nog één keer een kijkje nemen. Op zaterdag 21 april 2018 gaat om 15.00u de deur voor ons open en om 17.00u sluit hij voor de allerlaatste keer. We doen dat graag samen met oud-leerlingen, ouders en andere betrokkenen.

goed gebruik dat alle personen uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom met een Nederlandse Koninklijke Onderscheiding samen een toost uitbrengen met de burgemeester.

Het gemeentebestuur van Oisterwijk nodigt daarom alle (oud-)gedecoreerden uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom inclusief partner uit voor een toost op vrijdag 27 april 2018 om 12.15 uur in TILIANDER, Spoorlaan 82c in Oisterwijk. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis brengt Showband Taxandria om 13.00 uur een aubade aan alle gedecoreerden.

Nieuwsklok 11-04-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 11-04-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren