Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 7 FEBRUARI 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

College wil huurwoningen Dat verdient een lintje! bouwen op locatie basisschool de Wingerd

Kent u iemand in uw omgeving die voor de samenleving iets bijzonders doet? Vindt u dat diegene wel wat waardering verdient? Vraag dan een Koninklijke onderscheiding (lintje) aan.

Het gebouw aan de Langvennen-zuid is al 5 jaar niet meer in gebruik als school. Nadat het gebouw ‘De Wingerd’ leeg kwam te staan, is het gebouw in gebruik gegeven aan een leegstandsbeheerder.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl

Het college heeft nu besloten om deze locatie te ontwikkelen voor grondgebonden sociale huurwoningen, specifiek voor één- en tweepersoonshuishoudens. Een eerste globale schets toont aan dat er 12 tot 15 grondgebonden woningen op deze locatie gebouwd kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat daar in Oisterwijk veel vraag naar is. De schets moet nog verder worden uitgewerkt. De gemeente

Oisterwijk gaat met woningcorporatie Leystromen in gesprek om de mogelijkheden tot samenwerking hierin te onderzoeken. De gemeente gaat nu aan de slag met het opstellen van het stedenbouwkundig plan, wijzigingsplan en de voorbereidingen op de sloop van het bestaande gebouw. De buurt wordt op tijd geïnformeerd over het wijzigingsplan en de sloop.

AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Informatie Neem voor u de aanvraag doet contact op met de gemeente via (013) 529 13 11. De medewerker kabinetszaken vertelt u graag in grote lijnen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Zo voorkomt u teleurstellingen. Kijk ook eens op www. lintjes.nl. Hier staat ook het aanvraagformulier. Of kijk op www.oisterwijk.nl/onderscheidingen.

Op tijd aanvragen Voor de Lintjesregen van 2019 kunt u nog een lintje aanvragen. De Lintjesregen is dan op vrijdag 26 april 2019. Die datum lijkt ver weg, maar toch heeft u maar even de tijd om uw aanvraag te doen. Dit kan tot uiterlijk 15 juni 2018. Uitreiking op een ander moment Wilt u een onderscheiding op een ander moment laten uitreiken, bijvoorbeeld tijdens een bijzondere gelegenheid? Vraag dit minstens 6 maanden van tevoren aan. Het uitreikingsmoment moet wel ‘passend’ zijn. Dat betekent dat er een link moet zijn met de verdiensten van de persoon die de onderscheiding krijgt.

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11

Op de laatste werkdag voor Koningsdag worden tijdens de Lintjesregen onderscheidingen uitgereikt aan personen die aantoonbare bijzondere verdiensten hebben voor de samenleving. Zonder deze mensen kunnen veel instellingen en verenigingen niet bestaan en zou de Oisterwijkse samenleving er heel wat schraler uitzien. Om deze (meestal anonieme) mensen de erkenning te geven die ze verdienen, bestaan er Koninklijke onderscheidingen.

Zwemmen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel Bron: Google inc.

Mevrouw Prinssen 100 jaar

SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur. Dat is op dinsdag tussen 09.00 en 10.00 uur in het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is.

Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kunnen sinds 25 januari iedere donderdag zwemmen in zwembad De Leye. Tijdens de lessen is er professionele begeleiding. Heb je NHA dan is het vaak lastig om een zwembad te vinden waar je terecht kunt. Er is geen goede begeleiding of je kunt het zwembad niet goed in omdat er geen hulpmiddelen zijn. Of het is te druk in het zwembad, waardoor je teveel prikkels krijgt. Lastig, als je toch graag wil zwemmen. In zwembad De Leye zijn nu wel de juiste voorzieningen voor mensen met NAH om te zwemmen. Iedere donderdag (behalve schoolvakanties) zijn er tussen 13.15 en 15.15 uur 2 lessen. Wil je meezwemmen, dan start je altijd met een gratis proefles. Bevalt het?

Dan mag je iedere week komen zwemmen. De lessen zijn €5,- per les. Je hoeft geen CIZ of WMO indicatie te hebben om mee te doen. Aanmelden kan bij Jelle van den Elzen via het mailadres jellevandenelzzen@wyzorg.nl of bel (06) 205 95 20. De lessen zijn mogelijk gemaakt door een samenwerking van Sport- en Zorgatelier Oisterwijk, Optisport, de Edwin van der Sar Foundation en de gemeente Oisterwijk. Door financiële steun blijven de lessen betaalbaar. Daarnaast heeft de Edwin van der Sar Foundation een speciale zwembad-rolstoel geschonken.

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Dinsdag 30 januari ging burgemeester Hans Janssen op bezoek bij mevrouw Prinssen op De Vloet in Oisterwijk. Mevrouw Prinssen vierde haar 100e verjaardag. Namens de gemeente: gefeliciteerd!

“Ik kijk er altijd erg naar uit, ik ben graag in het water,” vertelt deelneemster Irma, “dit is na mijn NAH niet veranderd. Het geeft plezier en vooral ontspanning.”

Nieuwsklok 07-02-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 07-02-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren