Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 31 JANUARI 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

College positief over plannen woonproject locatie D’n Tob Het college heeft op 23 januari besloten om in principe medewerking te verlenen aan het verzoek om op de locatie D’n Tob in Moergestel een woonvoorziening te ontwikkelen voor mensen met geheugenproblemen.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur. Dat is op dinsdag tussen 09.00 en 10.00 uur in het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48 De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Het initiatief komt van zorgorganisatie Vivent Het Andere Wonen B.V. en Leystromen. Zij willen op de plek van de verloederde panden aan de Kerkstraat 17 en 19 een woonvoorziening ontwikkelen met 16 sociale huurappartementen voor mensen met geheugenproblemen. Huurwoningen voor kwetsbare doelgroep Het gaat om een kleinschalig project waar mensen met geheugenproblemen met of zonder partner in een volwaardig appartement in hun eigen dorp blijven wonen of kinderen kunnen hun ouder(s) dichterbij halen. Het project wordt gerund door een ondernemersechtpaar dat ook in het woongebouw woont.

groep. Tevens komt hiermee een einde aan de langdurige leegstand en verloedering in dit stukje in het centrum van Moergestel. Nu het college in principe medewerking verleent aan de ontwikkeling van deze woon-zorgvoorziening, kunnen de initiatiefnemers de procedure starten waaronder een omgevingsdialoog.

Let op: de aanvangstijden kunnen nog veranderen. Kijk op http://oisterwijk.raadsinformatie.nl voor de juiste tijden. Alle vergaderingen zijn openbaar en vinden plaats in het Raadhuis, behalve het raadsspreekuur. U bent hierbij van harte welkom (tijden onder voorbehoud).

Inspreken Wilt u inspreken bij de raadsvergadering of de commissievergaderingen, dan kunt u dat doorgeven via griffie@oisterwijk.nl of bel naar (013) 529 13 11. Doe dit voor 14.00 uur op de dag van de vergadering. Voor de raadsvergadering kunt u alleen inspreken over voorstellen die voor die avond op de agenda staan.

Aanvulling op artikel vorige week

Verkeer en parkeren KVLterrein en Almystraat De afgelopen jaren is de oude KVL-Leerfabriek ontwikkeld naar een woon- en werkgebied. Ook de komende jaren wordt er nog volop gebouwd en komen er nieuwe straten en parkeervakken bij. De verkeerssituatie zal ook de komende jaren nog veranderen.

Parkeren Nadat het verkeersbesluit van kracht is: • Mag er niet meer worden geparkeerd op het binnenterrein van KVL, maar alleen in de parkeervakken. Voor bezoekers en gebruikers (bedrijven) is een grote parkeerplaats aangelegd achter de Boerenbond. Deze is toegankelijk vanaf de Ambachtsstraat • Bewoners kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen bij hun woningen • Kunt u max. 30 minuten parkeren met parkeerschijf op de 7 parkeerplaatsen bij de winkel van Bij Robèrt • Komen er 2 gehandicaptenparkeerplaatsen aan de achterzijde van het hoofdgebouw

20.00 uur

Gast van de Raad zijn? De raadsleden ontvangen graag Gasten van de raad! Wilt u een kijkje nemen in de keuken van de raad, mail dan naar griffie@oisterwijk.nl

Leegstand Leystromen, eigenaar van de percelen en de grond, biedt met dit project 16 sociale huurwoningen voor een kwetsbare doel-

Vorige week schreven we wat de ‘huidige situatie’ was. Dat was niet volledig en daar kregen we vragen over. Een aantal maatregelen rondom het parkeren gaat pas in op het moment dat het verkeersbesluit officieel van kracht is. Dan worden ook de verkeersborden geplaatst om de nieuwe situatie aan te geven.

Donderdag 22 februari 2018 Raadsvergadering

• In de toekomst worden er in de Almystraat meer parkeerplaatsen aangelegd Almystraat is fietsstraat • De Almystraat is een fietsstraat. Auto’s zijn hier ‘te gast’ • Het hele gebied is een 30 km zone. Dit geldt voor het gebied tussen de Ambachtsstraat, Sprendlingenstraat, de Gasthuisstraat en het spoor Voetpad • Voor de woningen en het hoofdgebouw aan de Almystraat ligt een voetpad • Het deel van het voetpad (kiezelpad) voor het hoofdgebouw is niet goed aangelegd. Voor mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten of met een kinderwagen is het moeilijk om vooruit te komen. Tijdelijk zijn hier stelconplaten neergelegd. Binnenkort herstelt de gemeente dit deel van het voetpad

Agenda’s en stukken en notulen U vindt de agenda’s met alle bijbehorende stukken, alle (audio)verslagen en alle informatie over de raadsleden op de website van de Raad van Oisterwijk: http://oisterwijk.raadsinformatie.nl Meer informatie: • De besluitvorming en de stemmingen in de raad zijn te volgen via de button “De Raad” http://oisterwijk.raadsinformatie.nl/leden • Volg de raad via Twitter:@RaadOisterwijk

Sjors Sportief & Creatief opnieuw in Oisterwijk Alle kinderen uit het basisonderwijs van onze gemeente krijgen volgende week weer het Sjorsboekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen meedoen om (vaak gratis) kennis te maken met 1 of meerdere activiteiten. Vorig schooljaar deden ruim 1000 kinderen mee. Een ongekend succes! De inschrijving start op 7 februari.

Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven en meedoen kan het hele jaar door.

Op deze manier hoeven leerlingen niet meteen lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 schrijven zich vanaf 7 februari in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Tot die tijd is op deze website al van alles te beleven.

Gemeentelijk sportbeleid Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Oisterwijk hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 80 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten mee te doen.

Voldoende keuze De kinderen hebben keus uit meer dan 60 sportieve en creatieve activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan sporten als atletiek, badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, scouting en tennis. De creatievelingen kunnen muziek maken, tekenen, schilderen, taart maken en knutselen.

Meer informatie Neem meer informatie alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.

Nieuwsklok 31-01-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 31-01-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren