Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 10 JANUARI 2018

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur – 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur – 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur – 13.00 uur WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 – 10.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11

College biedt raad voorstel aan voor bouw nieuwe sportaccommodatie op den Donk Op 4 januari heeft het college 2 belangrijke raadsvoorstellen vastgesteld die de bouw van de nieuwe sportaccommodatie op den Donk mogelijk maken. Deze nieuwe sportaccommodatie bestaat uit een sporthal en een zwembad. De raad behandelt deze voorstellen in de raadsvergadering van 22 februari 2018. Het gaat om het aanpassen van het bestemmingsplan den Donk en het ontwerp, de bouw en exploitatie van de nieuwe sportaccommodatie. Bestemmingsplan Het nieuwe bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van sportpark den Donk mogelijk. Het biedt ruimte voor het inpassen van de nieuwe sportaccommodatie, het scoutinggebouw, een uitbreiding van de manege en de parkeerplaatsen. Deze ontwikkelingen moeten worden gecompenseerd met extra groen en een kwaliteitsverbetering van het landschap. Bouw en onderhoud van de sportaccommodatie • Toegankelijk en duurzaam In het ontwerp zijn alle voorzieningen op de begane grond goed toegankelijk. Er wordt gebouwd met duurzame natuurlijke materialen en het energieverbruik is bijna neutraal o.a. door hergebruik van warmte en de plaatsing van zonnepanelen. Door gebruik te maken van verschillende hoogten en eenvoudig kleurgebruik past het gebouw mooi in de omgeving.

• Extra budget Het college had gerekend op een bedrag van ruim 10 miljoen euro. Door de stijgende bouwprijzen is er ruim 1 miljoen euro meer nodig voor de bouw en het meerjarig onderhoudsplan van de accommodatie. Hiervoor vraagt het college aan de raad om extra budget beschikbaar te stellen in de begroting. • Zwembad en sporthal De nieuwe sportaccommodatie beschikt straks over één zwembad dat geschikt is voor het halen van zwemdiploma’s, speciale doelgroepen, de Oisterwijkse verenigingen en andere zwemactiviteiten. De nieuwe sporthal vervangt de huidige sporthal de Leye. Exploitatie van de sportaccommodatie Voor de exploitatie van de nieuwe sportaccommodatie wil het college een vijfjarig contract aangaan met Optisport. Deze organisatie exploiteert ook het hui-

Bouwrijp maken en inrichten openbare ruimte Voor de openbare ruimte van den Donk heeft de raad al een bedrag van 2,4 miljoen euro gereserveerd. Het college vraagt de raad om dit bedrag beschikbaar te stellen zodat we de locatie van de sportaccommodatie bouwrijp kunnen maken en de openbare ruimte op den Donk verder kunnen ontwikkelen. Het college wil het sportpark fasegewijs

TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 – 10.00 uur en van 15.00 – 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 SPREEKUUR COLLEGE Wilt u één van de collegeleden spreken en heeft u niet veel tijd nodig? Maak dan een afspraak voor het spreekuur. Dat is op dinsdag tussen 09.00 en 10.00 uur in het gemeentekantoor, De Lind 44 in Oisterwijk. Het spreekuur is bedoeld voor gesprekken van maximaal 15 minuten. U kunt een afspraak maken via tel. (013) 529 13 11. Geef duidelijk door dat het gaat om een afspraak voor het spreekuur en wat het onderwerp van gesprek is. MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www.oisterwijk.nl!

De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

aanpakken. De fusie van de Oisterwijkse voetbalclubs, de bouw van het scoutinggebouw, de borging van muziekfestival Intents en het initiatief van de stichting duurzaamheidsvallei rond kasteel Durendael zijn op het ontwerp nog van invloed. Daarnaast zijn we nog in overleg met waterschap De Dommel over de waterberging binnen het gebied. Op de beeldvormingsavond van 18 januari wordt het nieuwe ontwerp aan de raad gepresenteerd. Als de raad op 22 februari 2018 instemt met de raadsvoorstellen dan kan de bouw starten in augustus 2018. De sportaccommodatie kan een jaar later, in 2019 open.

De afvalkalender in 2018 In de afvalstoffendienst app ziet u wanneer uw afval in 2018 wordt opgehaald.

Dit is hoe de nieuwe sportaccommodatie eruit moet gaan zien.

Agenda leeg na de feestdagen?

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

dige zwembad de Leye. Een belangrijke overweging is dat we dan met één partij afspraken kunnen maken over de overgangsperiode en de verhuizing. Het biedt gebruikers ook continuïteit in de contacten en lopende projecten met Optisport.

Geen nood! Kijk eens op www.bezoekoisterwijk.nl voor leuke activiteiten in de buurt. Exposities, wandelroutes, (indoor)speeltuinen, films, eten, winkelen, cursussen en nog veel meer. Dus ook in januari en februari is er genoeg te beleven.

Maakt u geen gebruik van de app? Geen probleem. Op onze website www.oisterwijk.nl/afvalkalender kunt u de kalender ook gratis downloaden en uitprinten.

Maakt u geen gebruik van de app of lukt het niet om de kalender te downloaden? U kunt een papieren versie aanvragen. Neem hiervoor contact op met de gemeente via (013) 529 13 11. U krijgt de kalender dan in januari thuisgestuurd.

Nieuwsklok 10-01-2018  
Nieuwsklok 10-01-2018  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren