Nieuwsklok 23-06-2016

Page 1

OISTERWIJKER GEEFT IMPULS AAN WENSAMBULANCE ä Pagina 3

Jaargang 100 - Week 25 donderdag 23 juni 2016

WILMA SCHUTTE TROTS OP EERSTE OFFICIËLE VERMELDING IN GIDS ä Pagina 5

SPRINGEN EN ZWIEREN OP KERMIS

STICHTING DÖLLEKESGAT VIERT FEEST

Nieuwsklok ä Pagina 9

ä Pagina 13

Het nieuwsblad voor Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

400 Taartjes Robert van Beckhoven

De taartjes werden vorige week door Robert zelf bezorgd en uitgedeeld. Op dezelfde school won Famke Ruskus de derde prijs en zij kreeg een zwembad abonnement. De tweede prijs, een dagje uit voor de hele klas met de toeristentrein, werd op een ander moment uitgereikt aan Auk Burgers van de Mozaik. De hele school genoot zichtbaar van de taartjes, en Robert was druk, niet alleen met zijn taart, maar ook met handtekeningen en foto’s.

DEZE WEEK EXTRA

Vakantiek e rant Vakantie krant

JUNI / JULI 2016

EDITIE 1:

EDITIE 1:

OM

TE

OM

BE

WA

• Ons Weekblad • Weekblad Gilze & Rijen • Weekblad Nieuw Ginneken JUNI / JULI 2016

• Ons Weekblad •

Weekblad Gilze

& Rijen

• Weekblad Nieuw

Ginneken

De leukste Zomertips

RE

N

Uitgeverij Em. de Jong bv

• Baarle-Nassau • Tel. 013-5075534

tips

TE B

EW

ARE

Zomer De leukste N

• Tel. 013-5075534 bv • Baarle-Nassau rij Em. de Jong

Uitgeve

Lees meer in dit weekblad

s Emily mocht met haar klas als eerste ’aanvallen’ (Foto: Joris van der Pijll). Op Koningsdag werd door het Oranjecomité een cupcake wedstrijd georganiseerd. Robert van Beckhoven zat in de jury, hij mocht eerder de winnaars bekend maken en vandaag werd door hem de beloofde taart afgeleverd. Taart voor vierhonderd kinderen. Uiteraard hier en daar met een handtekening of selfie, want menig juf en kids vonden het maar wat leuk deze bekende Nederlander in het echt te ontmoeten.

door Joris van der Pijll De taart was ongeveer 80 bij 200 centimeter en om de snelheid er een beetje in te houden alvast voorgesneden in iets meer dan 400 stukken.

s Het eerste stukje taart is voor Emily, uit handen van de meesterpatissier (Foto: Joris van der Pijll). Emily de Brouwer van de Bunders won met haar allerlekkerste en mooiste cupcake deze eerste prijs.

Veel lof voor jubileum Asterius Oisterwijk

Chapeau Intents! Floris (19) heeft afgelopen februari een herseninfarct gehad. Hij heeft hierna zover geknokt dat hij zover is gekomen dat hij, ondanks de vele prikkels, op zaterdag twee en zondag een uurtje van Intents Festival kon genieten:

Oisterwijk vierde afgelopen weekend met haar harmonie Asterius maar liefst 170-jaar muziek. Jubilarissen werden gehuldigd en er was uiteraard een mooi concert, aangevuld met filmbeelden en na afloop veel lof. In het jaar dat Harmonie Asterius 170 jaar bestaat huldigt zij maar liefst 4 jubilarissen. Loes Bertens is 25 jaar lid, twee leden die al 50 jaar lid zijn van Asterius zijn Wilma van Poppel en Ad Dankers, en vanaf het eeuwfeest, dus al 70 jaar lid is Dolf Thebes. De leden werden eerder in deze krant uitgebreid bedankt voor hun inzet. Het was een waar muzikaal feest waarvan Leny van Schijndel een mooie fotoserie heeft gemaakt;

daarvan op deze pagina enkele afbeeldingen en een serie via Oisterwijknieuws.nl. Daar is ook de film te zien van Oisterwijk in Beeld. Joost en Hennie van den Berg tekende voor een mooie documentaire, waarvoor veel waardering werd geuit, en burgemeester Hans Janssen vertrouwde zijn felicitaties ook toe aan het witte doek. De burgervader kon zelf niet aanwezig zijn, maar op deze manier kon hij toch zijn waardering uitspreken.

s Intents Festival Oisterwijk (Foto: Kevin Verkruijssen)

s Voorzitter Leo Wolfs dankt Joost en Hennie van den Berg voor hun mooie documentaire.

Tijdens het Intents weekend was ik een speciale gast bij Intents Festival. De organisatie heeft het mogelijk gemaakt dat ik ondanks mijn ziekte toch bij het festival aanwezig kon zijn. Ik kon via de artiesten ingang naar binnen en kreeg daar een backstage bandje waardoor het mogelijk was de drukte van het festival terrein zo nu en dan te kunnen ontlopen.

Dit heeft er voor gezorgd dat ik ondanks alle drukte en prikkels toch nog van het festival heb kunnen genieten. De organisatie van Intents heeft het mogelijk gemaakt om na een ellendige periode toch weer even te genieten van het uitgaansleven. Duizend maal dank hiervoor, ik heb er echt van genoten! Floris

TAXI? vaste prijzen voor alle plaatsen in de regio!

Oisterwijk

s De jeugd heeft de toekomst en krijgt bij Asterius alle ruimte.

s Vele woorden van dank voor vele jaren van dienst.

013 5 111 333 | taxivannunen.nl