__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

MOBILITEITSCONSULENTEN ALPHEN EN CHAAM

22 MEI: FIETSTOCHT VERENIGING MARK DAL

VVV BREDA LANCEERT NIEUWE SHOPS & FUNROUTE

JEUGD BARONIE E1 KAMPIOEN

ää Pagina 3

ää Pagina 3

ää Pagina 5

ää Pagina

Nieuw Ginneken Weekblad

28e Jaargang - Week 20 Woensdag 18 mei 2016

BELEEF LEUKE VRIJETIJDSACTIVITEITEN OP LOCATIE

Kleur je Lente gooit het over een andere boeg actief gewerkt en zijn eerder gemaakte resultaten te bewonderen, er is voor elk wat wils. Je bepaalt helemaal zelf waar je voorkeur naar uitgaat en of je wèl of niet meedoet aan het spelelement wat is opgenomen in de route (kinderen krijgen een eigen spel en hebben altijd prijs), maar het is zeker de moeite waard om overal een kijkje te nemen.

ss Met de fiets op pad om te schilderen

ss Een bezoekje aan Drumschool Mark Eeftens, cool!

Deze activiteitenmiddag is dus bij uitstek geschikt voor families met kinderen en bovendien is er voldoende gelegenheid om onderweg iets te drinken. De kosten voor deelname zijn laag gehouden en bedragen € 2,50 p.p. en is gratis voor kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding). Het start- en eindpunt vanaf 13.30 uur is vanaf De IJP, Overakkerstraat 102-103, en bij inschrijving ontvang je een boekje met een uitgebreide routebeschrijving. Stichting Kleur je Lente richt zich op activiteiten in de vrije

Stichting Kleur je Lente is al meer dan 40 jaar actief op het gebied van hobby’s en vrijetijdsbesteding. De afgelopen 4 decennia kwam dat tot uiting bij de 2-daagse Hobby- en Informatiebeurs die de laatste jaren werd gehouden in zaal Vianden in het Ginneken. Omdat het bezoekersaantal terugliep besloot het bestuur van Stichting Kleur je Lente het dit jaar over een andere boeg te gooien en daaruit is nu de Kleurrijke Lenteroute ontstaan die op zondag 29 mei a.s. in Breda Zuidoost wordt gehouden. De route, globaal gelegen tussen de Zandberg en Wolfslaar, kun je zowel lopend als fietsend afleggen, en op de verschillende locaties vindt je een keur aan activiteiten voor jong en oud. Door Henny van den Broek Het bestuur van Kleur je Lente hoopt met deze gewijzigde opzet veel mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. De deelnemers kunnen tijdens de route van 5 of 10 km zelf actief bezig zijn met schilderen, houtbewerking, handwerktechnieken met vilt, beeldhouwen, tekenen, mandala’s etc. Ook biedt deze middag, die duurt van 13.30 tot 16.30 uur, gelegenheid voor een kleine rondleiding door volkstuinen, een bezoek aan Mozaïek-atelier Colorito, of een kijkje bij Drumschool Mark

Wie biedt, wie biedt? Deze bekende kreet is op ons kerkelijk terrein niet vaak te horen. Maar op zaterdagmiddag 28 mei a.s. komt daar verandering in. Op deze dag organiseert de Protestantse Gemeente Ginneken een dienstenveiling in het kader van ons jubileumjaar. HOE WERKT HET? Particulieren en bedrijven hebben kavels ingebracht in de vorm van diensten. Deze diensten worden per opbod verkocht. Voor de aanvang van de veiling koopt u bij de veilingmeester een recht om mee te bieden.

De opbrengst van de veiling is bestemd voor de buitenverlichting van de kerk. In zomer en winter brengt het sfeer op de Ginnekenmarkt als de kerk in de schijnwerpers staat. De dienstenveiling vindt plaats op 28 mei vanaf 13.00 uur kunt u al terecht, om14.00 uur begint de veiling in en rond Mariendal aan de Duivelsbruglaan 13. Zie ook onze website: protestantsegemeenteginneken.nl U bent van harte welkom.

ss Mooie mozaïken bewonderen bij de Kleurrijke Lenteroute

Lezing geschiedenis Klokkenberg door George Dirven

ss Klokkenberg

LAURENTIUSVEILING GINNEKEN

Er zullen totaal 35 kavels geveild worden. Tijdens de veiling is er voor een klein bedrag een hapje en drankje te koop.

Woonloods Zukini heeft interessante vintage artikelen in huis, en op winkelcentrum De Burcht is een demonstratie van de Bredase Schilders Kring.

DE SALONBIBLIOTHEEK PRESENTEERT

Wil je meer weten over Stichting Kleur je Lente, kijk dan ook eens op de website: www.kleurjelente.nl.

WAT WORDT ER GEVEILD? Een paar voorbeelden: - een maaltijd bij u thuis gekookt, - een workshop kalligraferen, - een zangles, - een klusteam doet een klusje bij u thuis, - een muziek trio komt bij u musiceren, - eten bij de dominee en een goed gesprek.

Eeftens, met kans op een gratis les! Daarnaast kun je terecht bij Kinderboerderij Wolfslaar, of in De IJp waar een leerling-verpleegkundige je bloeddruk en suikergehalte kan meten.

VOOR ELK WAT WILS De Kleurrijke Lenteroute start vanuit woon/zorgcentrum De IJp waar voor de bewoners ook een leuke activiteit plaatsvindt. Op alle te bezoeken locaties wordt

tijd voor jong en oud waarbij gastvrijheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Het belooft ook nu weer een gezellige en nuttige middag te gaan worden en de organisatoren rekenen op grote deelname.

In deze lezing gaat George Dirven eerst in op de oprichting van het sanatorium voor t.b.c.-patiënten De Klokkenberg en op de start van het sanatorium in Tilburg. Vervolgens komt de bouw van het nieuwe sanatorium aan de Galderseweg in Breda aan de orde. Als het aantal t.b.c.-patiënten in de jaren 1950 en 1960 afneemt moeten nieuwe functies voor het gebouw worden gezocht. Deze worden ook steeds gevonden met als laatste de hartkliniek. Zo groeit De Klokkenberg uit tot het Medisch Centrum met vijf medische disciplines. Er is sprake van bloeiperiodes en van moeilijke periodes. Maar uiteindelijk leiden problemen in de jaren 1995 – 1997 tot sluiting van het Medisch Centrum per 1 januari 2000. Nog steeds wacht het gebouw – intussen rijksmonument – op een nieuwe invulling. Datum: Donderdag 26 mei 2016 Locatie: De Donk (Elisabeth) in Ulvenhout, Slotlaan 15 Aanvang: 14.00 uur Toegang: gratis Contactpersoon: Ton Bakermans 06-54974604

BINNEN- en BUITENZONWERING, ROLLUIKEN HORREN en TERRASOVERKAPPINGEN

BAVEL

E-mail: INFO@ADVOESENEKZONWERING.NL Website: WWW.ADVOESENEKZONWERING.NL

BAVEL-BREDA - Nijverheidsweg 22 - Tel.: (0161) 43 12 05

䬀伀伀倀 娀伀一䐀䄀䜀 匀䠀伀倀倀䤀一䜀 䐀䔀䄀䰀匀 䴀䔀吀 䔀䔀一 䜀伀唀䐀䔀一 刀䄀一䐀䨀䔀 瘀愀渀 搀漀渀搀攀爀搀愀最 ㄀㈀ 琀⼀洀 稀漀渀搀愀最 ㈀㈀ 洀攀椀

䰀椀欀攀 䘀氀漀 ⴀ 最椀爀氀猀 瘀愀渀 㐀㤀Ⰰ㤀㔀

倀愀欀 ⬀ 猀栀椀爀琀  ⬀ 搀愀猀

瘀愀渀 ㌀㔀㤀Ⰰ㤀㔀 瘀漀漀爀 ㈀㐀㤀Ⰰ㤀㔀

䜀椀瀀猀礀 ⴀ 搀愀洀攀猀 瘀愀渀 㐀㤀Ⰰ㤀㔀

㈀㈀ 䴀䔀䤀

㄀㈀⸀  ⴀ㄀㜀⸀  

䜀攀椀猀栀愀ⴀ 搀愀洀攀猀 嘀愀渀 䄀爀攀渀搀漀渀欀 ⴀ 搀愀洀攀猀 瘀漀漀爀 ㌀㤀Ⰰ㤀㔀 瘀愀渀 㘀㤀Ⰰ㤀㔀 瘀漀漀爀 ㌀㤀Ⰰ㤀㔀 瘀漀漀爀 㔀㔀Ⰰⴀ 瘀愀渀 㔀㐀Ⰰ㤀㔀

一漀最 㔀 搀愀最攀渀 瘀漀氀漀瀀  瘀漀漀爀搀攀攀氀 攀渀 搀攀  戀攀猀琀攀 猀栀漀瀀瀀椀渀最  搀攀愀氀猀℀ 嘀攀爀最攀攀琀 渀椀攀琀  琀攀 瀀爀漀昀椀琀攀爀攀渀⸀  㤀㔀

瘀漀漀爀 ㌀㤀Ⰰ

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Weekblad Nieuw Ginneken 18-05-2016  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Bavel, Ulvenhout, Galder, Strijbeek en Breda-zuid

Weekblad Nieuw Ginneken 18-05-2016  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Bavel, Ulvenhout, Galder, Strijbeek en Breda-zuid

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded