Page 21

r 0 3 a a a n l v C 2 1

DE LANGSTRAAT - DONDERDAG 24 JANUARI 2013

PAGINA 21

Bedankt William, welkom Mels

Stichting Raamsdonkse Karnaval

Vrienden Veerse Carnaval starten het carnaval met een geweldige feestavond

Komend weekend presentatie Haaykaant-lied

Het bestuur anno 2013. Raamsdonksveer – Zaterdag 12 Januari 2013 hebben de Vrienden Veerse Carnaval met een grandioze feestavond de aftrap genomen voor het komende carnaval. Het feest werd dit jaar gehouden in het Heerehuys met als thema Disco Loco. Om 21.00 uur ging het feest direct helemaal los onder begeleiding van de discobeats van DJ KAATJE. In het tot de nok toe gevulde Heerehuys waren verder de optredens van Jeroen Spierenburg en Johnny Gold het hoogtepunt van de avond. De aanwezige donateurs en introducés gingen helemaal uit hun dak. Moe maar voldaan gingen de Vrienden richting hois. Hoe en of iedereen uiteindelijk in het juiste bedje terecht is gekomen verteld dit verhaal niet. Maar om een lang verhaal kort te maken het was een geweldige avond.

Bedankt William, welkom Mels Na een voorzitterschap van 8 jaar heeft voormalig voorzitter William de Bruijn medio april vorig jaar aangegeven te willen stoppen met zijn bestuursfunctie. Hij vond het tijd worden voor nieuw elan binnen het bestuur. William heeft al die jaren met verve zijn voorzitterschap uitgevoerd. Onder zijn hoede is het aantal donateurs uitgegroeid tot het hoogste aantal ooit. Als vrienden zijn wij hem ook erg dankbaar voor zijn inzet en hopen t.z.t. nog eens van zijn kwaliteiten gebruik te mogen maken. Tijdens de enorm druk bezochte kerstborrel hebben we officieel afscheid genomen van William sr. en als aandenken aan zijn bestuursperiode ontving hij een 'gouden' olifant. The Triple fungeerde als intieme locatie voor deze kerstborrel en ruim 80 vrienden hebben een gezel-

Verloofd!!! Ge hou ut nie veur mogeluk, moar Nolleke en Wippie zen in ut geniep meej mekoare veloofd...

Tipke van dun ( broids) sloier.......

lige ongedwongen middag (en sommigen zelfs avond) beleefd. Als bestuur zijn we erg blij dat we in de persoon van Mels van Boxtel er een nieuw bestuurslid bij hebben gekregen. Met deze jongeling erbij hebben we een mooie mix in ons bestuur dat als volgt is samengesteld: Yvonne Weterings (voorzitter), Theo van Mook (secretaris), Tonny Smits (penningmeester), William van der Pluijm, Els de Man en Mels van Boxtel.

Wie zijn wij Om het hoge niveau van het carnaval in het Faantenlaand te kunnen handhaven, kan de overkoepelende Carnavalsorganisatie Raamsdonksveer (COR) niet zonder de financiële steun van de carnavalsliefhebbers zelf. Al weer negentien jaar geleden werd daarom op initiatief van een aantal Faanten waaronder Sander den Boer, Hans Bloemsaat en Wim Zijlmans de stichting Vrienden Veerse Carnaval opgericht; een club van particulieren die met een jaarlijkse donatie het carnaval in het Faantelaand een broodnodige financiële injectie geeft. Volgens de statuten van 30 augustus 1994 stelt de stichting zich ten doel: “de bevordering van de viering van het carnaval in Raamsdonksveer en naaste omgeving en alles wat met het vorenstaande in de ruimste zin verband houdt”. Het aantal donateurs is in de loop der jaren gegroeid tot over de tweehonderd. Op dit moment hebben we zo'n 175 donateurs. Het Carnaval heeft slechts bestaansrecht in combinatie met een aantal festiviteiten zoals het 11-11-bal, het Blèrconcours, de Sauwelavonden, een grote optocht op zondagmiddag met daarbij een Prins en zijn Raad van Elf, zowel bij de jeugd als bij

En dan hek ut natuurluk over Nolleke van Ron de Proppeschieter van Nellie de Stoepschaiter en Wippie van Bertus de Kruier van Katrientje oit ut Ginneken van Jo en eej kom nou is hier... Ik zag die twee al haand in haand over de Markt schoifele en dur goan geruchte in de rondte da ze zomoar in ut openbaar meej mekoare gezoend hebbe. En nou het dun ambteneer van dun burgelukke staand zun bakkus veurbai geproat en gezeed da Nolleke en Wippie inderdoad zen verloofd.

de senioren. Het organiseren van deze activiteiten kost nou eenmaal geld zoals bij voorbeeld het hebben van een aantrekkelijke prijzenpot bij de optocht zodat ook wagenbouwers uit de andere kernen van de gemeente naar Raamsdonksveer komen. En om niet te vergeten: een bouwhal waar wagenbouwers, oud en jong gezamenlijk hun technische en creatieve kwaliteiten kunnen uitvoeren. Het grootste deel van de donaties gaat dan ook rechtstreeks naar de COR. In 2012 bedroeg de donatie € 6.111,11. Daarnaast heeft de stichting de afgelopen jaren de jeugdbouwers en de jeugdprinsenwagen financieel ondersteund. Het vorig jaar hebben we hiervoor een bedrag van € 1.111,11 beschikbaar gesteld. Ook dit jaar kunnen we weer een mooi bedrag aan de COR en de jeugd doneren. De cheques zullen worden overhandigd tijdens het Sauwelevenement, reden temeer om ook het sauwelen te bezoeken. Jaarlijks belonen de Vrienden met hun eigen jury de meest creatieve jeugddeelnemers aan de optocht met de zogenaamde “Aanmoedigingsprijs”. Door het uitreiken van een geldbedrag van € 111,11 en een wisseltrofee tijdens Destaggenavond hoopt de Stichting door deze impuls dat de verjonging in de optocht blijft bestaan.

Wat kunnen donateurs van ons verwachten? Zoals uit bovenstaande verhaal duidelijk is geworden, is de doelstelling van onze Stichting het ondersteunen van het Carnaval in Faantelaand. Dit moet dan ook DE aanleiding zijn om donateur te worden. Naast het Carnaval organiseren we zelf een aantal activiteiten: een kerstborrel, een jaarlijkse feestavond en een dweilmiddag met “onze eigen Olifant” tijdens de maandagmiddag van Carnaval. Daarnaast als extraatje kunnen de donateurs via ons met voorrang kaartjes reserveren voor alle COR activiteiten.

Tot slot Donateur, Vriend zijn betekent dat je voor een bedrag van € 55,55 het Carnaval in Raamsdonksveer ondersteunt en daarnaast in de gelegenheid wordt gesteld om bij een aantal uitermate gezellige vriendenevenementen aanwezig te zijn. Mocht dit je aanspreken of nadere informatie wensen kijk dan op onze website: www.vriendenveersecarnaval.nl of neem contact op via veersevriend@hotmail.com. GRAAG VERWELKOMEN WE JE ALS NIEUWE VRIEND!

Ze zen van plan om te goan trouwe op moandag 11 februwoarie om plusmienus halluf een in cafe De Munt. En dan ist moar te hope veur hullie da niemand doar bezwoar tege het, aanders zou ut nog wel is meej unne sisser af kenne lope.... Wilde komme kaike noar dees broidspoar vol meej gein? Dan zalde bij café De Munt motte zain!! Iedereen is welkom op dun broiloft van de eeuw! En ik hoop da we dan af zen van die verrekte sneeuw!!

Zoals eerder beloofd zouden wij van de SRK nog terugkomen op 1 van onze nieuwe initiatieven, het Haaykaant-lied. Om wat extra geld te vergaren voor ons jeugdcarnaval heeft de SRK samen met Prins Bonker Alexander besloten de handen ineen te slaan. Prins Bonker Alexander, in het dagelijks leven beter bekend als Marcel Timmermans van Canvas! Rockin' Hoempa schreef een lied waarna de overige bandleden van Canvas! werden aangevuld met trompettist Niek Aarts en men begon met repeteren. Jo van Strien en zijn Swamp Studio steunden ons ook in dit initiatief en lieten ons kosteloos opnemen in de Swamp Studio waar Stephen van Haestregt de productie voor zijn rekening nam en Eric Weterings de SRK hielp met het maken van het hoesje. Resultaat is het liedje “Hier op den Haaykaant” (op melodie van Johnny Cash' Ring of fire) en wij zijn uitermate blij met het resultaat.

Snackbar de Schaans en tijdens de Haaykaantse optocht. Mocht je dit liedje echt echt echt willen hebben kan je ook inschrijven op onze Facebookpagina waarna wij contact met je op zullen nemen.

BOUWERSCAFE Zoals eerder vermeld is er morgenavond weer een nieuwe editie van ons Bouwerscafé. Ook al een nieuw initiatief van de SRK in samenwerking met café d'n Halve Zool, en na de drie voorgaande avonden mogen we al voorzichtig concluderen dat het een succesje is. Na 23 uur stromen nu al een paar weken op rij de bouwers binnen en samen met de DJ's Oscar, Slinger en de mannen van Drive-inn show Let's Go werd het dan ook drie keer een groot feest. Morgenavond zal DJ Arii onze DJ booth beklimmen, en naast alle Haaykaanters en Haaykaanterinnekes zijn natuurlijk Faanten, Potteschijters en Maoneblussers van harte welkom om alvast lekker in de stemming te geraken.

INSCHRIJVEN OPTOCHT Morgenavond (vrijdag) zal het lied voor de eerste keer gedraaid gaan worden in het Bouwerscafé van den Haaykaant en zaterdag zal Prins Bonker Alexander het lied voor de eerste keer live vertolken als opener van het Buurtlied. Tevens is het lied dus ook vanaf morgenavond in een van de cafés te koop. Voor het bedrag van €5,- ben je de eigenaar van dit lied, EN tevens steun je de Raamsdonkse jeugdcarnaval. Als dat geen goed doel is' Na het weekend zal het plaatje te koop zijn aan de bar van het Vermaak en D'n Halve Zool, in

De Haaykaantse optocht is dit jaar op zaterdag 9 februari (zoals binnenkort ook te zien zal zijn aan de spandoeken wanneer je Raamsdonk binnenkomt). Na een kijkje in de overwegend ijskoude bouwhallen en schuren beloofd het wederom een groot spektakel te worden. De inschrijving voor de optocht zal dit jaar plaatsvinden op (aanstaande) zaterdag 26 januari van 14:00 uur tot 16:00 uur bij Café Zaal het Vermaak Schansstraat 41 te Raamsdonk. Deelname is mogelijk in 6 categorieën te weten: Grote Wagens, Kleine Wagens, Groepen, Duo, Individueel en Jeugd.

BUURTLIED Wanneer je toch in de buurt bent en je wel zin hebt in een avondje entertainment van allerlei pluimage kan je zaterdagavond ook terecht bij het Vermaak voor de Haaykaantse Buurtliedverkiezingen. Elf (!) CV's, blaaskapel Ge Hou Ut Nie Vur Mogeluk en Prins Bonker Alexander en zijn Raad van Rauwdauwers zullen er acte de présence gaan geven en ook dit is steevast een berengezellige avond die je eigenlijk niet mag missen.

SLOTFEST Na het Haaykaants Carnavalsgala bij het Vermaak en het Bouwerscafé bij d'n Halve Zool is nu het Ontmoetingscentrum aan de beurt om samen met de SRK een feestje te organiseren. Dinsdags met carnaval is er na de lampionnenoptocht zoals vanouds een popverbranding in het park. Aansluitend zal Prins Bonker Alexander 'begraven' gaan worden en volgt er naar goed Prinsenbeeks voorbeeld een mooi buitenfeest welke wij de naam Slotfest hebben meegegeven (een verwijzing naar Ozzy Osbourne's Ozzfest). In een spooky ambiance zullen we in het park proosten op de afgelopen carnaval. DJ Fluffy de Slemper zal vanaf de prinsenwagen zorgen voor goede muziek en een passende lichtshow, de Raad van Rauwdauwers zorgt voor 'vuurwerk' en alle Haaykaanters doen vervolgens de rest: het bouwen van een mooi feest. Tot zover deze update van alle activiteiten van de SRK. Je hoeft niet perse te wachten tot de donderdagavond om middels de Langstraat op de hoogte gebracht te worden van onze activiteiten. Via Facebook kun je altijd en overal op de hoogte zijn van de plannen van de SRK en Prins Bonker Alexander. Reeds 1200 mensen gingen je voor, dus word onze vriend dan haole wai saome alles oit de kast!

Zondag 27-1-2013

Open Dag Bouwhal “de Pontonnier” De bouwhal in Raamsdonksveer heeft zondag 27 januari a.s. weer een open dag. Iedereen kan dan binnen lopen en alle creaties komen bewonderen. Het gehele proces van lassen, vormgeven d.m.v. kranten, het afplakken met bruin papier en het schilderen is te zien. Op dit moment wordt er gebouwd door CV de Faant, CV de Pleeboys en CV Tjop-Tjop uit het Faantelaand en CV de Laoileeuwkes uit Potteschijterslaand. De Carnavals Stichting Geertruidenberg maakt een prinsenwagen, en de Carnavals Organisatie Raamsdonksveer heeft een Jeugdproject in de hal met CV de Visse Pisse en CV de Schrijvertjes. Iedereen is van harte welkom aan de Baileybrugweg vanaf 11.00 uur.

De Langstraat 24-01-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Raamsdonk, Waspik, Hank en Dussen

De Langstraat 24-01-2013  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Raamsdonk, Waspik, Hank en Dussen