Page 1

GESLAAGDEN CAMBREUR COLLEGE DONGEN 2017

VIJF ATLEDOMASTERS KEREN TERUG MET MEDAILLES VAN NK

SUCCESVOLLE LAATSTE JUDO STREEKONTMOETING

ä Pagina 9

ä Pagina 13

ä Pagina 19

DE ZAAK � G�� � V�

donderdag en vrijdag tot 21.00 uur Hoge Ham 119, Dongen

Weekblad Dongen 111e jaargang

2017 wk. 25 - Nr. 4889 Donderdag 22 juni

’RUUTEKETUUT, HIJ IS GEWOON DE BESTE’!

Ruud Jansma: Conciërge van het jaar 2017 Dit jaar is het de eerste keer dat D66 Dongen deze verkiezingen organiseert. Alle basisscholen in Dongen zijn benaderd om mee te doen. Uit de inzendingen blijkt meer dan eens hoe belangrijk conciërges zijn. Als onmisbaar, geliefd en alleskunners worden ze omschreven.

door Thecla Bovenberg

Op de ochtend van 15 juni hing Ruud niets vermoedend slin-

s Ruud Jansma.

gers en vlaggen op het plein van de Biezenkring. Er zouden oud collega’s van directeur Monica Michels langskomen en zij had gevraagd om het plein wat op te vrolijken. Niet wetende dat hij degene zou zijn die in het zonnetje gezet gaat worden. Verbaasd kwam hij, nadat zijn naam op het plein door alle kinderen luid en duidelijk klonk, naar buiten, opgewacht door Henriet Jespers, lid van D66 Dongen. “D66 hecht veel waarde aan goed onderwijs en een conciërge draagt daar zeker aan bij. Hij is een vertrouwd gezicht voor de leerlingen en zorgt voor een fijne leeromgeving. Wij vinden het belangrijk dat er een conciërge is op alle basisscholen”, aldus Henriet. Het juryrapport vermeldt het volgende: ‘Op basis van de informatie van de leerlingen en teamleden van basisschool De Biezenkring en de originaliteit van de aanmelding komt de jury tot de conclusie dat Ruud Jansma uitgeroepen wordt tot ‘Conciërge van het jaar 2017 in de gemeente Dongen’. De jury, bestaande uit Karen Gingnalda (voorzitter en lid van D66 Midden-Brabant), Johan van Zelst (conciërge 2016 gemeente

Tilburg) en Jorine Vermeulen (secretaris D66 Midden-Brabant) vindt het belangrijk dat de concierge niet alleen de nodige klusjes doet, het is ook fijn als hij of zij een rol speelt in het zorgen voor een veilig en prettig schoolklimaat. Ruud Jansma past perfect in dit plaatje, de leerlingen geven aan dat hij altijd gezellig en behulpzaam is, bovendien helpt hij hen als ze grappen willen uithalen bij de meester! Het feit dat Ruud veel voor het milieu doet, onder andere het verzorgen van de schooltuin, is een extra reden om de titel in de wacht te slepen. Ook kreeg de jury van de professioneel gemaakte powerpoint presentatie van leerlingen uit groep 8 met als titel “Ruuteketuut” een goede indruk waarom Ruud zo wordt gewaardeerd.

Na al de lovende woorden overhandigde Henriet naast de bloemen en een cadeautje ook een mooi ingelijste oorkonde. Beduusd van alle commotie, maar genietend van zoveel eer werd de glimlach van Ruud steeds breder, het geklap van de kinderen harder en het gezang luider. VAN HARTE GEFELICITEERD RUUD!

JONG EN OUD GENOOT MET VOLLE TEUGEN

Stralende en succesvolle zevende editie van Rondje Dongen

EEN BIJZONDER RITJE Jullie correspondent had het geluk dat ze ook een ritje mee mocht achterop een trike. En dat was een hele bijzondere en gave ervaring! Je maakte een leuk rondje door je eigen woonplaats, waarbij je af en toe even op en neer hobbelde als je over een drempel ging. De trikers reden lekker op hun gemakje rond en gaven soms wat extra gas als daar de ruimte voor was.

Zaterdag 17 juni organiseerde Frans Stremme samen met Trike Club 3Wheels voor de zevende keer Rondje Dongen. Bewoners van De Volckaert konden Dongen op een bijzondere manier beleven, namelijk vanaf een trike. Daar maakten veel bewoners graag gebruik van. door Kim de Bruijn Kenmerkte de vorige editie zich nog door regen en kou, deze keer liet de zon zich volop zien. Dat was te merken aan de vele zonnebrillen die door zowel de trikers als de passagiers gedragen werden. Nadat organisator Frans een keer had meegereden bij een triketocht in Badhoevedorp voor oudere medemensen, vond hij het een mooie gedachte om een soortgelijk evenement in zijn eigen woonplaats te organiseren. Via zijn buurvrouw regelde hij een gesprek bij de Volckaert en onstond de eerste editie met acht trikes deel. Dat werden er elk jaar meer: dit jaar reden er zelfs 23 trikes uit het hele land mee. MEER ZIEN ÉN RUIKEN Tijdens de eerste rit had Frans

een speciale gast achterop, namelijk onze burgemeester Marina Starmans. Vooraf maakte zij met verschillende inwoners van De Volckaert een praatje, waaronder een 97-jarige vrouw die voor het eerst meeging op de trike. Samen met haar dochter was ze er klaar voor en had ze er veel zin in. Ook de burgemeester ging voor het eerst mee. Na afloop liet ze weten dat ze het heel leuk vond. ‘Ik heb er ontzettend van genoten en ik heb veel lol gehad. Achterop een trike zie je veel meer van je omgeving dan wanneer je in een auto zit. En je ruikt veel meer. Dat merk je bijvoorbeeld goed als je langs een boerderij reed.’ Niet alleen de burgemeester was enthousiast over het ritje, dat gold voor vrijwel alle bewoners die mee hadden mogen rijden.

s Foto’s: Robert de Bruijn Nieuw dit jaar was dat bewoners van het Thomashuis ook een rondje mee konden rijden. Met grote glimlachen op hun gezichten vertrokken ze en na een ritje van een kwartier kwamen ze met mogelijk een nog grotere glimlach terug. Ze genoten zichtbaar en dat was voor

de toeschouwers prachtig om te zien. Beeld je maar eens in dat je een stoere triker met tatoeages op een trike ziet en achterop iemand uit het verzorgingshuis die zich goed vasthoudt en een grote lach op zijn of haar gezicht heeft. Daar krijg je vanzelf toch ook een glimlach van?!

Een stoet van 23 trikes door de straten leverde heel veel bekijks op, zeker als er uitbundig getoeterd werd. Kinderen keken hun ogen uit en zwaaiden zo hard als ze konden. En dat gold trouwens ook voor een groot aantal volwassenen. En jullie correspondent? Die heeft bijna de hele rit met een grote lach op haar gezicht achterop gezeten.

AANRECHT|WERKBLADEN 4100x600x38 mm € 156,00 4100x900x38 mm € 197,00 www.PKX.nl Tel. 06-48 95 28 13

Welkom bij...

Car Wash Center Dongen De Slof 54 Telefoon: 321313

ACTIE BOVAG BEURT voor maar

e159.-

Vennen 60 - 5104 CV Dongen Tel. 0162 - 31 52 54 www.autobedrijfschellekens.nl

Wil je meer foto’s en een filmpje zien? Kijk dan op www.facebook. com/weekbladdongen.

DEZE WEEK EXTRA

Vakantiek e rant Vakantie krant JUNI / JULI 2017

EDITIE 1:

JUNI / JULI 2017

• Ons Weekblad • Weekblad Gilze & Rijen • Weekblad Nieuw Ginneken

Vol met verhalen, bezienswaardigheden, uitstapjes, puzzels dingen! en aanbie d

EDITIE 1:

• Ons Weekbla & Rijen • Weekblad Gilze Ginneken • Weekblad Nieuw

halen, Vol met verardigheden, bezienswas, puzzels uitstapje dingen! en aanbie

OM

TE

OM

BE

WA

TE B

RE

EW

N

ARE

Uitgeverij Em. de Jong bv

N

Uitgeverij Em.

De leukste Zomertips te De leuks s p Zomerti

• Baarle-Nassau • Tel. 013-5075534

de Jong bv

• Tel. 013-5075534 • Baarle-Nassau

Weekblad Dongen 22-06-2017  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Dongen, s Gravenmoer, Dongenvaart en Klein Dongen

Weekblad Dongen 22-06-2017  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Dongen, s Gravenmoer, Dongenvaart en Klein Dongen