Bas van Doorn: Fietsen heeft de toekomst

Page 1

januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 1 PAGINA 23

Kopen bij de vakhandelaar duurt het langst!

Fietsen heeft de toekomst! Tekst: Van Balkom Tekst & Communicatie, Helvoirt Fotografie: JPR van den Wittenboer, Helvoirt

S TA D

S TA D

ELEKTRA

SPORT

ELEKTRA

SPORT

KINDER

KINDER

BAS VAN DOORN TWEEWIELERS Burgemeester van Houtplein 31, 5251 PS Vlijmen. Vliedberg • Tel.: 073 - 5112732

www.basvandoorntweewielers.nl


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 2 PAGINA 24


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 3 PAGINA 25

Bas van Doorn Tweewielers: premiumdealer van kwaliteitsfietsen bij u in de buurt Ondanks de run op fietsen die via internet te koop aangeboden worden, blijft de vakhandelaar favoriet bij de meeste fietsliefhebbers. Ook fietsfabrikanten doen moeite om de aanschaf van de steeds populairder wordende tweewieler te laten lopen via de professional. Persoonlijk contact, directe service en onderhoud én de mogelijkheid om een uniek assortiment voorbehouden te laten aan de traditionele fietsenwinkel zijn daarbij doorslaggevende argumenten. Als premiumdealer van o.a. Gazellefietsen weet Bas van Doorn maar al te goed welke unieke voordelen een dergelijk keurmerk biedt. “Bij een premiumdealer heb je sowieso de beste keus. Zo heeft een premiumdealer altijd de laatste modellen in de showroom staan. Dat zijn dus niet de modellen die je ook via internet kunt bestellen. De premiumdealer kan zich hiermee onderscheiden met een aanbod van fietsen die rijker

uitgerust zijn. Ze zijn mooier en hebben faciliteiten die ervoor zorgen dat het ‘totaalplaatje’ van de fiets aantrekkelijk is.”

DE KEUZE IS REUZE Een fiets kopen vraagt om het maken van een goede keuze. Blijven we op eigen kracht fietsen of kiezen we voor het gemak van een e-bike? In beide gevallen is er weer een grote variatie. Wie merkgevoelig is, weet al bij voorbaat voor wel-

ke fiets er gekozen zal worden. Een ander laat zich graag voorlichten en komt tenslotte uit bij ‘een verrassende fiets’. In beide gevallen is de uitleg erbij van belang. Daar onderscheidt zich de vakman en daar komt ook de kwestie van vertrouwen om de hoek.

In feite geldt dat voor elke fiets die men koopt bij Bas van Doorn. Of dat een mountain-bike, een racefiets, een kinderfiets, een bakfiets, een e-bike, een tweedehandsje of een ‘lekker karretje’ is. Een premiumdealer heeft een naam hoog te houden.

WAT IS EEN PREMIUMDEALER? Een fietsenzaak kan het premiumdealerschap verwerven op basis van goede verkoopcijfers en opvallende service-verlening. Naar schatting zijn er momenteel zo’n 300 premiumdealers in ons land. Fabrikanten kiezen de dealerschappen met zorg uit. Het is dan ook vrij uniek dat Bas van Doorn Tweewielers van diverse merken dit predicaat mag voeren. Spraakmakende namen als Sparta, Koga, Merida Cortina, eigenlijk alle A-merken zijn te vinden in de gastvrije showroom aan het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen.


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 4 PAGINA 26


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 5 PAGINA 27

‘Pa, als je ooit een fiets wilt kopen, dan moet je naar Bas gaan!

Jos en Thea Geelen uit Drunen komen net terug van een rondje fietsen. De eerste 125 kilometer staan op de tellers van hun gloednieuwe Gazelle Grenoble e-bikes. “Nou is het goed weer om te fietsen.” zegt Jos (75). Ze hebben de prachtige zwarte fietsen pas een dag of vier geleden opgehaald bij Bas van Doorn in Vlijmen. “We wilden graag een fiets model 2019 en daar moesten we nog vier weken op wachten. We kunnen er nu al meteen volop van genieten.” Dat het een Gazelle zou worden, lag eigenlijk wel voor de hand. “Wij hebben altijd Gazelle gereden en we zijn nooit bij de fietsenmaker geweest!” Toch gingen Jos en Thea niet over één nacht ijs. Jos – die tijdens zijn werkzame leven altijd technisch adviseur is geweest – wilde zekerheid. “In Waalwijk is een Gazelle E-bike Experience Center. Daar kun je wel meer dan 100 e-bikes uitproberen. Je krijgt dan uitleg van specialisten.”

WAAR GAAN WE DAN DIE FIETSEN KOPEN? Het gezin Geelen had al goede ervaringen met Bas van Doorn. Ook toen hij de zaak nog niet had overgenomen was hij erg servicegericht. “Een dochter van ons kocht jaren geleden een fiets bij Bas. ‘Pa, als je ooit een fiets wilt kopen, dan moet je naar Bas gaan!’. Daardoor kwamen we bij Bas in de winkel aan het burgemeester Van Houtplein.”

METEEN EEN GOEDE KLIK Het eerste wat Bas tegen Jos en Thea zei, was “Ik ben misschien niet de goedkoopste, maar bij mij krijg je wel heel goede service.” Dat bleek te kloppen want toen de versnellingskabel een beetje raar deed, werd het akkefietje meteen door Bas verholpen. Daarom kon het echtpaar Geelen al meteen de eerste dag 60 zorgeloze kilometers op de teller zetten.

EEN FIETS KOPEN IS EEN KWESTIE VAN VERTROUWEN De aanschaf van een e-bike werd voor Thea Geelen (74) bijna noodzakelijk. Samen lekker fietsen werd vanwege haar kortademigheid steeds lastiger.

Dat zou jammer zijn, want beide echtelieden zijn nog steeds actief en vitaal en ze genieten graag van het buiten-zijn. “Het is dan ook belangrijk dat je een fiets koopt op een betrouwbaar adres.” legt Jos uit. “Uit alles blijkt dat je bij Bas te maken hebt met een goede vakman. Iemand die bereid is om er alles aan te doen om zijn klanten in ere te houden. Wij hebben er een goed gevoel bij.”


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 6 PAGINA 28

Zakelijk fietsverkeer heeft de toekomst Als je googelt op bijvoorbeeld ‘Waarom fietsen?’ dan kom je meteen prachtige kreten tegen als ‘Fietsen maakt gelukkig’ en ‘Fietsen is mega-gezond’. Fietsen kun je het hele jaar door. Bas: “Natuurlijk is fietsen for fun prima, maar ook woon-werkverkeer wordt steeds interessanter om met de fiets te doen. De voorzieningen in de omliggende plaatsen van Drunen worden razendsnel aangepast voor de fietser.” Milieuzones gelden voor fietsen niet. De stad inrijden met de auto wordt steeds moeilijker gemaakt. Daar staat tegenover dat er overal gratis bewaakte en overdekte fietsenstallingen komen. En altijd midden in de stad of vlak bij het station.

NAAR JE WERK OP DE FIETS Ook werkgevers stimuleren het gebruik van de fiets steeds vaker. De ruimte rondom bedrijven en kantoren wordt steeds kleiner en duurder. “Elke morgen gaan veel Drunenaren en Vlijmenaren op weg naar hun werk in Waalwijk of Den Bosch. Er komen voortdurend vriendelijke fietsverbindingen bij. Fietsen zijn overal welkom en dat geeft ook een goed gevoel.” vertelt de actieve ondernemer. De overheid investeert 26 miljoen voor betere fietsroutes en 74 miljoen euro voor meer stallingen. Waar die stallingen komen, wordt later bepaald. Bij uitbreiding van stallingscapaciteit zal ook rekening worden gehouden met het groeiend aanbod aan bakfietsen en elektrische fietsen.

“STAP OP DE FIETS EN BESCHERM HET MILIEU!” ZAKELIJK FIETSVERKEER Voor Bas van Doorn staat vast dat fietsen de toekomst heeft. Fietsen is goed voor mens en milieu. “Juist de vakhandelaar zorgt ervoor dat je kunt blijven fietsen. Dat geldt voor recreatief fietsverkeer en misschien geldt dat voor zakelijk fietsverkeer nog wel meer.”

CO2-BELASTING Bas heeft de (milieu-)voordelen van fietsen goed in beeld: “Ik zag laatst een grafiekje waaruit bleek dat een elektrische fiets 50 keer zo weinig CO2-belasting betekent voor het milieu. Ook het lijstje hierboven zegt voldoende. En fietsen met een e-bike is een prettige ervaring.” Bron: rtlz


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 7 PAGINA 29

Jan en Hermie Heijmans:

“Op de fiets voelen we ons altijd weer een stuk jonger” Jan (61) en Hermie Heijmans uit Vlijmen kunnen het fietsen niet laten. Tot voor een paar jaar geleden waren ze nog erg fanatieke en sportieve fietsers. Op vakantie gingen de fietsen altijd mee. Het liefst gingen ze samen mountainbiken. Jan mocht daarnaast ook graag een potje hardlopen of even flink racen op zijn racefiets. Een jaar of 5, 6 geleden vonden ze het mooi geweest. De fietsen verdwenen in het schuurtje.

“BAS WEET WAAR IE OVER PRAAT” Toch konden ze de behoefte om zo nu en dan eens flink uit te zweten op de fiets niet langer onderdrukken. Ja, eigenlijk waren ze toch nog veel te jong om op de bank te gaan zitten! Het was logisch om bij Bas van Doorn Tweewielers aan het Burgemeester van Houtplein eens te gaan kijken naar nieuwe fietsen.

De zaak van Bas zit dicht in de buurt en ze hadden ook al eens goede ervaringen met hem gehad. Het moesten wel sportieve fietsen zijn.

Hermie koos voor een Merida Crossway 500 matt. Geen echte crossfiets, maar wel geschikt om op onverharde wegen even ‘gas te geven’. Voor Jan begon het wielrennersbloed weer te borrelen. Hij koos voor de Merida Big nine 7000 matt. Een fiets voor het zwaardere werk in de duinen. Jan gaat graag alleen met de fiets op pad. Ze zitten allebei weer in de fase van conditie opbouwen. “We doen het vooral om fit te blijven. En natuurlijk proberen we weer op een goed niveau te komen” zegt Jan. “Om eerlijk te zijn voelen we ons op de fiets altijd weer een stuk jonger.”

MERIDA-DEALER “We wilden graag een Merida aanschaffen. Het is een goed merk en Bas van Doorn Tweewielers is Merida-dealer. Geen reden om verder te zoeken: dicht in de buurt en een vakman die weet waar hij over praat.” Vooral dat laatste spreekt het echtpaar Heijmans aan. “Opvallend bij Bas is de service die hij verleent. Het is mooi om te zien hoe hij daar mee omgaat, hoe hij de dingen oppakt. Dat geeft vertrouwen. Bij de aankoop van nieuwe fietsen zitten standaard een drietal servicebeurten. Het is een goed gevoel dat je fiets de aandacht krijgt die het verdient. We weten zeker dat we bij Bas aan het goede adres zijn.”


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 8 PAGINA 30


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 9 PAGINA 31

Een begrip in de wijde omgeving:

‘BAS VAN DOORN TWEEWIELERS’

Vol mooie plannen en barstensvol energie gaf Bas (1984) vorig jaar de fietsenzaak aan het Burgemeester van Houtplein aan de Vliedberg te Vlijmen deze naam. Het was in de 15 jaar dat hij er werkte al een beetje ‘zijn zaak’ geworden. De jeugdige Helvoirtenaar drukte er met zijn technisch vakmanschap en gevoel voor fietsen al een stempel op. En dat is niet veranderd sinds de fietsenzaak in zijn energieke handen kwam. In een mum is de naam Bas van Doorn Tweewielers een begrip geworden in de wijde omgeving. De wuivende banners op de stoep, de frisgroene elementen in en op de etalages trekken meteen de aandacht. Vanaf buiten staan de mooiste producten uit het assortiment in de spotlights. Een uitnodiging om naar binnen te stappen. Alleen al het grote assortiment aan kleurrijke en handige accessoires is de moeite van het bekijken waard. De hypermoderne werkplaats is brandschoon en er hangen mo-

nitoren aan de muur. De fietsenmaker is veranderd in een fietstechnicus.

EEN E-BIKE MOET GOED ‘ZITTEN’ “De vraag naar e-bikes is enorm groot” vertelt de jonge ondernemer. Gelukkig laten verstandige kopers zich steeds minder verleiden om e-bikes te kopen via internet. Een e-bike heeft veel aandacht en zorg nodig.

“FIETSEN VERKOPEN IS MAATWERK LEVEREN” Fietsen op een e-bike wordt pas echt aangenaam als hij goed zit. Dat is vaak millimeterwerk. Wij zetten de mensen zogezegd op de fiets. En als het na een dag toch een tikkie anders moet, dan maken we dat meteen in orde. Een e-bike aanschaffen is een hele uitgave. Dat moet goed zijn.” Een e-bike van € 999,00 is overigens ook te vinden bij Bas van Doorn Tweewielers. En de koper van zo’n fiets kan rekenen op dezelfde service en onderhoudsmogelijkheden als voor een fiets uit het duurdere segment. E-bikes schenken spor-

tief genoegen en zorgen er voor dat de auto op de stoep kan blijven. Voor mindervaliden zijn er elektrische driewielers. En voor drukke moeders en vaders is er een hippe elektrische bakfiets. Gemak dient de mens.

… EN MEER Daarnaast staan er in de showroom stadsfietsen, tourfietsen, racefietsen en hybride fietsen. Voor kinderen is er keuze uit heel veel leuke kinderfietsjes. Voor mountainbikers is Merida wel hét topmerk. Omdat Bas zelf ook niet bang is van een rondje ‘rakken’ in de bossen, laten MTB-liefhebbers zich graag door hem adviseren.


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 10 PAGINA 32

Werken bij Bas? Hij is op zoek naar allround fietstechnici en fietsverkopers. Werk je graag in een omgeving waar elk moment van de dag wat anders te doen is?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP MET BAS: info@basvandoorntweewielers.nl of bel 073-5112732


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 11 PAGINA 33

De juiste fiets bij de juiste persoon! Alles ademt zorg en aandacht voor de klant en voor het product. Met zijn mensenkennis en zijn vakmanschap leidt een fiets kopen bij Bas van Doorn Tweewielers eigenlijk altijd tot een succesvolle deal. Bas van Doorn (34) weet vrij snel de juiste fiets bij de juiste persoon te brengen. Een noodzakelijke match die het fietsplezier alleen maar groter maakt.

MODERNE WINKEL EN WERKPLAATS

“Mijn klanten komen hier voor zekerheid en kwaliteit. Een fiets kopen op internet kan ook, maar als je elke dag wilt kun-

Het aanbod aan moderne fietsen is groot. Het is goed om een juiste keuze te maken. Dat kan in je eentje, maar Bas geeft ook graag uitleg bij wat hij te bie-

nen fietsen dan is het wel fijn dat de vakman in de buurt is.” Met een ‘internetfiets’ kun je niet zomaar even bij de monteur

binnenstappen. Bij Bas ben je je fiets geen twee weken kwijt als er een schroefje loszit.

HET HELE PAKKET IN GOEDE HANDEN Geen wonder dat de omzet sinds Bas letterlijk het stuur in handen heeft enorm is gestegen. Vooral de verkoop van de e-bike is gestegen. Met de e-bike wordt fietsen een aantrekkelijke vervanger van het autorijden. Bij de aanschaf is behalve het advies ook de kwaliteit van belang. Gerenommeerde merken als Koga ,Gazelle, Rih, Sparta, Cortina en Merida staan in de showroom klaar voor een proefrit. “Elke nieuwe fiets kent een fabrieksgarantie van twee jaar. Maar daarmee ben je er niet.” verzekert Bas zijn klanten. “Ook een nieuwe fiets vraagt om de juiste afstemming met zijn berijder. Elke fietser is wat dat betreft uniek. Wij verzorgen alles; wij sluiten niet alleen een verzekering af, we zorgen ook dat de afhandeling bij schade of diefstal perfect wordt geregeld. Dat geeft voor de mensen een gerust gevoel,” geeft Van Doorn aan.

den heeft. Bij een kop koffie of frisdrankje kan dan rustig een beslissing worden genomen. De hedendaagse sport-, race- of toerfiets bevat steeds meer geavanceerde technische snufjes. Dat geldt natuurlijk helemaal voor de e-bike. Een werkplaats met de juiste gereedschappen en afstelapparatuur is onontbeerlijk. Alles is er bij Bas van Doorn Tweewielers op gericht om het de klant naar de zin te maken.

LETTERLIJK EEN GROENE OASE AAN HET BURG. VAN HOUTPLEIN 31 IN VLIJMEN.


januari 2019 WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 16 JANUARI 2019

Pagina 12 PAGINA 34

Hypermoderne werkplaats zorgt voor dagelijks fietsplezier

Rondom monitoren aan de muur, een smaakvolle donkerblauwe vloeistofdichte vloer met de kenmerkende groene lijntjes van Bas van Doorn Tweewielers en nergens rondslingerend gereedschap….. Dat is de uitstraling van de hypermoderne werkplaats aan het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen (Vliedberg). Fietstechnicus Bart van den Hooven weet de weg in alle laden en voorraadkasten. Hij grijpt nooit mis en dat maakt zijn werk efficiënt. Er kan gewerkt worden op 5 werkplekken. Voor scooters en bromfietsers is er een speciaal plateau waaraan ook op stahoogte wordt gesleuteld. In de showroom staan de laatste modellen uitgelicht onder de spots. De Koga’s hebben een speciale plek. Bas heeft dankzij de grote vraag onlangs het premiumdealerschap voor dit gerenommeerde merk verworven. “Mensen kiezen graag voor in het oog springende merken. Koga is de absolute top. Maar

S TA D

ELEKTRA

ook de Merida en RIH passen in dat unieke segment.” Naast deze wereldmerken doet ook de oerhollandse fiets het goed. Sparta, Gazelle, Batavus. Maar ook de merken Vogue, Loekie en Alpina behoren tot het vaste assortiment. Zij maakten Nederland tot het fietsland bij uitstek.“

In de werkplaats kennen ze alle fietsen van het achterlichtje tot aan de voorvork.

ELK SEIZOEN IS EEN FIETSSEIZOEN GOED GEREEDSCHAP EN GOED VAKMANSCHAP De meest gangbare e-bikes kunnen aan de hand van de digitale schermen worden ‘uitgelezen’. Daarmee kan er snel een diagnose worden gesteld. Dat zorgt voor korte reparatietijden. “Meestal stappen de mensen meteen weer op de fiets. Een grote reparatie duurt hooguit1 of 2 dagen. Wij zorgen dat onze klanten kunnen blijven fietsen.”

NAAMSBEKENDHEID EN BEREIKBAARHEID Nee, via internet kun je bij Bas van Doorn Tweewielers geen zaken doen. Onder het motto ‘Fietsen is mensenwerk’ weet hij wel via de website www.basvandoorntweewielers.nl iedereen attent te maken op nieuwe informatie. Ook staan daar foto’s van tevreden kopers. “Dat zijn immers onze beste ambassadeurs.” “We krijgen hier ook veel campinggasten en dagrecreanten op bezoek. Die willen geen dag fietsplezier missen in onze mooie omgeving. Onze mensen staan voor hen klaar.”

BAS VAN DOORN TWEEWIELERS SPORT

KINDER

S TA D

ELEKTRA

SPORT

Burgemeester van Houtplein 31, 5251 PS Vlijmen. Vliedberg • Tel.: 073 - 5112732

www.basvandoorntweewielers.nl

KINDER