Page 4

HOE BEN JE ZIENDE BLIND GEWEEST?

Narcisme in relaties

Alice Vlottes & Daan Wienke

Loskomen uit het web van een narcistische partner

NARCISME IN RELATIES

Loskomen uit het web van een narcistische partner

Narcisme is een bekende en regelmatig voorkomende persoonlijkheidsstoornis. Als partner van een narcist heb je in eerste instantie geen idee dat je met een narcist te maken hebt. Narcisten zijn uitermate charmant en weten hun zwarte kanten goed te verbergen. Pas gaandeweg hun relatie ervaren hun partners het gebrek aan empathie, het agressieve gedrag, de machtswellust en het bijbehorende ego. Hun relatie wordt een worsteling, maar het blijft lang onduidelijk waaraan dat ligt. UITVOERING: OMVANG: AUTEUR: FORMAAT: ISBN: ISBN E-BOEK: NUR: PRIJS: VERSCHIJNT:

PAPERBACK 200 PAGINA’S VLOTTES EN WIENKE 14 X 21 CM 9789462961234 9789462961241 770 € 24,99 OKTOBER 2019

De narcist toont zelden zelfinzicht en zal zijn gedrag niet veranderen. De partner wordt daar uiteindelijke de dupe van. Met dit boek willen de auteurs vanuit het perspectief van de partner inzicht geven in vragen als: Waar kun je een narcist aan herkennen? Welke gevolgen heeft dit gedrag voor de relatie? Welke rol speel je zelf als partner bij het in stand houden van dit gedrag? En wat kun je doen om je uit je lastige positie te bevrijden? • Het eerste boek over narcisme waarbij er aandacht is voor de rol van de partners van narcisten in de relatie. • Aan de hand van de zes fasen die een relatie met een narcist doorloopt. • Gebaseerd op zowel wetenschappelijke informatie als interviews met (ex-)partners.

OVER DE AUTEURS Alice Vlottes is psycholoog en relatietherapeute. Daarnaast ondersteunt zij organisaties bij het verbeteren van werkcultuur. Daan Wienke is sociaal- en organisatiepsycholoog en is gepromoveerd op onderzoek in de jeugdzorg.

4

Profile for Uitgeverij Lannoo

AnderZ - Zomer 2019  

AnderZ - Zomer 2019