Academia Press - Voorjaar 2022

Page 1

Voorjaar 2022

www.academiapress.be

5 410574 916945


Beste lezer, De coronacrisis heeft ons meer dan ooit doen stilstaan bij het belang van zorg in onze maatschappij. Zorg is dan ook het jaarthema binnen de Karakter-reeks van Studium ­Generale. Zo pleit Tessa Kerre voor de integratie van kunst binnen de zorg, terwijl Anaïs Van Ertvelde de angst voor zorg en afhankelijkheid verkent. Ook onze reeks Vizier ­vertoeft in de medische wereld, met een blik op het verleden en toekomst van ­orgaantransplantaties. Ook zorg voor jezelf is belangrijk, en slaap blijkt daarbij niet te onderschatten. Sandra Pirrera legt uit hoe onze slaap vermindert naarmate we ouder worden – en waarom we daar niet per se van wakker hoeven te liggen. Naast wetenschappelijk inzicht in slaap­ problemen biedt ze tips voor een betere nachtrust. Katrijn Vannerum en Thijs Lambrecht houden een pleidooi voor een ander soort zorg: biodiversiteit, ook in eigen land. Op basis van het herbarium van Charles van Hoorebeke, dat prachtige tekeningen bevat, vertellen ze het verhaal van de talrijke waardevolle ­plantensoorten die intussen uitgestorven zijn in Oost-Vlaanderen. En wat dacht je van zorg voor je geld? Jongvolwassenen zijn vaak niet voorbereid op de stap naar een zelfstandig financieel bestaan. Johan Halsberghe wil daar met zijn ­zakboekje verandering in brengen. Daarnaast zijn er onze nieuwe en herwerkte handboeken over sociaal ondernemen, t­ aalzorg en de passende vorm voor je boodschap. Ten slotte verdient een vergeten bladzijde uit onze geschiedenis een plaats in deze brochure. In de heruitgave van Onze IJslandvaarders duiken we in het verleden van onze vissersfamilies.

Veel lees- en leerplezier! Het team van Academia Press


9 789401 483643

Sandra Pirrera

Slaapwel. Een betere nachtrust voor een langer leven € 25,99 | juni 2022 paperback | 140 x 210 x 13 mm | ca. 240 pp. | nur 770/860 isbn 978 94 014 8364 3 | Themacode: VFJV | A-titel


ɝ

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

ɝ

Geen vage beloftes, maar inzicht in de slaapproblematiek

ɝ

Voor leeftijdsgebonden slaapproblemen

Voor veel mensen heeft slaap weinig betekenis. Het is een vanzelfsprekende lichaamsfunctie. Voor anderen is de slaap doorheen de jaren een obstakel geworden, een hindernis die een betere gezondheid en levenskwaliteit in de weg staat. Dit boek bundelt de ervaring van 14 jaar voordrachten over deze boeiende thematiek. Het bevat een korte introductie over slaap, brengt leeftijdsgebonden veranderingen in kaart en gaat dieper in op een aantal slaapproblemen die vaker voorkomen naarmate we ouder worden, met hun behandelingen. Het is gericht aan iedereen die wil weten hoe slaap doorheen de jaren evolueert en inzicht wil krijgen in slaapproblemen.

Sandra Pirrera is klinisch psychologe en behaalde in 2014 haar doctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel met een studie over de relatie tussen wegverkeerslawaai, stress en slaap. Sinds 2007 geeft ze voordrachten voor een breed publiek over onder meer slaap bij senioren.

3 Mens en maatschappij

Slaap beter, leef langer


WETENSCHAP IN Z A K F O R M A AT

www.academiapress.be/ vizier-wetenschap-in-zakformaat


ɝ

De wetenschap rond transplantaties toegankelijk uitgelegd

ɝ

Een fascinerende blik op geschiedenis en toekomst van de medische wetenschap

ɝ

Kennismaking met onderzoek op wereldniveau

5 Mens en maatschappij

Er was eens ... de orgaantransplantatie

Elk uur worden er wereldwijd zeventien transplantaties uitgevoerd, daar kijk je vast niet van op. Maar wist je dat er al omstreeks 1000 voor Christus een huidtransplantatie gebeurde? Dat orgaantransplantatie pas door de ontdekking van een geneesmiddel in 1971 echt succesvol is geworden? En dat onderzoekers proberen om organen na te bouwen om het donortekort op te lossen? Oogheelkundige Bert Van den Bogerd neemt je mee op een reis in het menselijke lichaam – en in het labo. Hij vertelt over de verschillende soorten transplantaties en hoe de wetenschap daarrond evolueert. Ten slotte geeft Bert de ­lezer inkijk in zijn eigen boeiende onderzoek rond hoornvliestransplantaties.

Bert Van den Bogerd is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en teamleader van de door hem opgerichte Antwerp Research Group for Ocular ­Science (ARGOS). In 2020 won Bert met zijn doctoraat over hoornvliestransplantaties de Vlaamse PhD Cup.

9 789401 483605

Bert Van den Bogerd

Transplantaties. Over organen, donoren en orgaankweek € 12,50 | mei 2022 paperback | 120 x 180 x 8 mm | ca. 96 pp. | nur 740 isbn 978 94 014 8360 5 | Themacode: MNQ, MBG, MK | A-titel


ɝ

Over hoe de zorg patiënten en hun dierbaren kan ondersteunen

ɝ

Persoonlijke ervaringen van patiënten, hun naasten en zorgverleners, gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek

ɝ

Waarom zorg meer is dan enkel het medische

6 Mens en maatschappij

Kunst als geneesmiddel

Kunst is sterk verweven met het persoonlijke en professionele leven van hematoloog Tessa Kerre. Zo lopen er in het UZ Gent een aantal culturele projecten: een voorleesproject met studenten en patiënten, beeldende kunst op de ziekenhuis­ muren, een postbus met leespralines. In dit Karakters-boekje gaat professor Tessa Kerre dieper in op het wetenschappelijke onderzoek over de betekenis van kunst voor patiënten, en bepleit ze een platform voor roomservice van kunsten in de zorg.

Tessa Kerre is hematoloog. Ze is als kliniekhoofd werkzaam in het UZ Gent en is hoofddocent aan de Universiteit Gent. Ze doet al jaren onderzoek naar immunotherapie voor kanker. Professor Tessa Kerre werd bekend door haar deelname aan de reeks Topdokters op VIER.

9 789401 483599

Tessa Kerre

Kunst op voorschrift Een pleidooi voor de integratie van kunsten in de zorg € 10 | maart 2022 paperback | 120 x 180 x 7 mm | ca. 88 pp. | nur 740 isbn 978 94 014 8359 9 | Themacode: QD, JB | A-titel


ɝ

Zes verhalen over onze angst voor zorg, afhankelijkheid en hulpeloosheid

ɝ

Verhalende non-fictie over de beproevingen van zorgbehoevenden

ɝ

Kritische blik op de grens tussen normaal en abnormaal

Wat zijn de voorwaarden voor zorg? Waarom zijn sommige vormen van hulp zo doodgewoon dat we ze niet eens meer als een vorm van hulp ervaren? We betalen bijvoorbeeld de bakker voor brood in plaats van het zelf te bakken, terwijl we het zielig vinden om een persoonlijk assistent te betalen om onze veters te strikken. En wat vertelt onze benauwde omgang met zorg en afhankelijkheid ons over ons maatschappij- en mensbeeld? In zes scènes verkent Anaïs Van Ertvelde onze – al dan niet gegronde – angsten voor zorg, afhankelijkheid en hulpeloosheid. Dat doet ze door de lens van ouderdom, handicap, zwangerschap, burn-out en BDSM.

Anaïs Van Ertvelde is historica aan de Universiteit van Leiden, waar ze onderzoek doet naar de geschiedenis van sociale bewegingen in relatie tot lichaam, handicap en gender. Samen met Heleen Debruyne maakte ze een podcast over seks en gender: Vuile lakens.

9 789401 483582

Anaïs Van Ertvelde

Zorgangst. Zes oefeningen in hulpeloosheid € 10 | maart 2022 paperback | 120 x 180 x 7 mm | ca. 88 pp. | nur 740 isbn 978 94 014 8358 2 | Themacode: QD, JB | A-titel

7 Mens en maatschappij

De angst om afhankelijk te zijn van de ander


9 789401 482073

Katrijn Vannerum & Thijs Lambrecht

Groen van toen. De verdwenen flora van Oost-Vlaanderen € 25.99 | maart 2022 paperback | vierkleurendruk | 140 x 210 x 7 mm | ca. 128 pp. | nur 420 isbn 978 94 014 8207 3 | Themacode: PST | W-titel


ɝ

Gebaseerd op wetenschappelijk werk van botanicus Charles van Hoorebeke

ɝ

Prachtige illustraties van waardevolle plantensoorten

ɝ

Helder en inzichtelijk geschreven

Begin 19e eeuw verzamelde de botanicus Charles van Hoorebeke ruim duizend plantensoorten. Met zijn herbarium beschikt OostVlaanderen als enige Belgische provincie over een volledige historische catalogus van wilde flora van vóór de industriële en agrarische revolutie. En wat blijkt? 133 soorten, met prachtige namen als zevenster, fijn goudscherm, genadekruid en rozenkransje, zijn er intussen verdwenen. Hoe is het zover kunnen komen en wat kunnen we eraan doen? Dit boek brengt het verhaal van de verdwenen plantensoorten en de landschapselementen waarin ze voorkwamen vanuit een ecologisch en historisch perspectief. Het biedt daarmee een referentiekader voor het behoud van biodiversiteit, maar iedereen met een interesse in planten zal er veel van opsteken.

Voor Katrijn Vannerum zijn planten een passie. Ze studeerde plantkunde aan de Universiteit Gent, behaalde er in 2010 een doctoraat in de plantengenetica en is momenteel lector groenmanagement aan de HOGENT. Thijs Lambrecht is gefascineerd door de geschiedenis van de Vlaamse landbouw en het platteland. Hij studeerde geschiedenis aan de UGent en specialiseert zich in de rurale geschiedenis van de pre-industriële periode. Hij is momenteel verbonden als docent aan de vakgroep Geschiedenis van de UGent.

9 Geschiedenis

Ontdek de verdwenen flora van Oost-Vlaanderen


9 789401 476102

Ann Debeuf

Plakkend design. Een heldere vorm voor jouw boodschap € 14,99 | februari 2022 paperback | vierkleurendruk | 148 x 195 x 5 mm | ca. 88 pp. | nur 100 isbn 978 94 014 7610 2 | Themacode: AKC | S-titel


ɝ

Maak je boodschap helder, leesbaar en scanbaar

ɝ

Handige checklists

ɝ

Voor niet-designers

Informatie is altijd en overal beschikbaar, en toch bereikt het je publiek onvoldoende. Herkenbaar? Dat komt omdat er veel komt kijken bij de opmaak en vorm van je tekst. Plakkend design vat helder en beknopt samen hoe je je boodschap op een aantrekkelijke manier kunt verpakken en maakt jou wegwijs in visuele vormgeving. Ontdek de impact van lettertypes, witruimtes, kleuren, afbeeldingen ... en leer hoe je ze kan inzetten om je boodschap te presenteren. De auteur geeft zelf het goede voorbeeld en toont hoe het moet, zodat je de uitwerking van de tips in de praktijk kunt zien.

Ann Debeuf is lector en onderzoeker bij Grafische en Digitale Media aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen.

11 Communicatie

De do’s en dont’s van visuele communicatie


ɝ

Staat stil bij de waarde van geld, het beheren ervan, zekerheid en de rol van de overheid

ɝ

Helder en bondig uitgelegd

ɝ

Alle nuttige info in één zakboekje

12 Mens en maatschappij

Klaar voor het (financiële) leven?

Zodra je het volwassen leven instapt, verandert er heel wat. Je start met studeren of gaat werken, je gaat alleen wonen, je krijgt kinderen, enzovoort. Je wordt geconfronteerd met een onoverzichtelijk kluwen van praktische en financiële zaken, die voorheen een ver-van-mijnbedshow waren: bankrekeningen openen en beheren, lenen en sparen, verzekeringen, beleggen en belastingen ... Dit boek is een praktische handleiding voor het ( jong)volwassen leven – en dan vooral op financieel vlak. Met Je geld en je leven op zak ben je een pak zekerder als je je in ‘het echte leven’ waagt!

Johan Halsberghe is verantwoordelijk voor de opleiding Financiën en verzekeringen en doceert aan de Arteveldehogeschool. Hij is ook stafmedewerker Onderwijsinnovatie en -professionalisering aan de Eekhout Academy.

9 789401 482363

Johan Halsberghe

Je geld en je leven Zakboekje financiële geletterdheid voor jongvolwassenen € 22,50 | mei 2022 paperback | 210 x 130 x 8 mm | ca. 148 pp. | nur 793/740 isbn 978 94 014 8236 3 | Themacode: VSB | A-titel


ɝ

Een uitgebreide blik op de verschillende dimensies van sociaal ondernemen

ɝ

Modellen om je businessplan op te stellen

ɝ

Vol uitgewerkte voorbeelden en casussen uit de praktijk

13 Handboeken

Vind je weg in sociaal ondernemen

Dit handboek biedt een antwoord op verschillende vragen: wat maakt een sociale onder­ neming zo speciaal? Waarom willen vele organisaties hiernaar evolueren? Wat zijn de uitdagingen en valkuilen? De auteur zoomt in op de verschillende dimensies die het concept van sociaal ondernemen rijk is en linkt die aan de praktijk. Hij reikt je handvaten aan die helpen bij het opstellen van je businessplan, het kiezen van financieringsbronnen en het omgaan met de uitdagingen van ecommerce. Ten slotte bespreekt de auteur ook inspraak in ondernemingen, inclusief personeels­beleid en de werkbaarheid en kwaliteit van de arbeid.

Joeri Colson is docent economie en sociaal ondernemen aan de Odisee Hogeschool Brussel. Hij werkt al meer dan tien jaar rond publieke financiering van organisaties, eerst vanuit het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en momenteel bij de FOD Buitenlandse Zaken.

9 789401 477550

Joeri Colson

Een handboek sociaal ondernemen € 29,99 | februari 2022 paperback | 240 x 170 x 13 mm | ca. 240 pp. | nur 805 isbn 978 94 014 7755 0 | Themacode: KJG | S-titel


ɝ

Eerste Nederlandstalige handboek over journalistiek vanuit academische invalshoek

ɝ

Geschikt voor studenten met verschillende achtergrond

ɝ

Gebaseerd op Journalism Studies

14 Handboeken

Journalistiek in maatschappelijk perspectief

Journalistiek in maatschappelijk perspectief is het eerste Neder­landstalige handboek dat het studiedomein van de journalistiek beschouwt vanuit een academische invalshoek. De auteurs leggen uit wat een journalist doet en hoe redacties werken, waarbij ze onder meer focussen op het profiel van de journalist, het nieuwsselectie- en nieuwsproductieproces en de gangbare businessmodellen binnen de journalistiek. Verder is er ook aandacht voor de nieuwsconsument, die een steeds actievere rol speelt via smartphones en sociale media. Ten slotte gaan de auteurs ook in op een actuele kwestie: het publieke debat over fake news. Dit boek is geschikt voor iedereen die voor het eerst kennismaakt met journalistiek als studiedomein, maar ook voor wie een breed inzicht wil krijgen in het functioneren en de rol van journalistiek in de maatschappij.

Annelore Deprez is hoofddocent journalistiek aan de Universiteit Gent en aan Arteveldehogeschool Gent. Ze is lid van het Center for Journalism Studies (CJS) en doet onderzoek naar mediarepresentatie, nieuwswijsheid bij jongeren, digitale stress en sociale media als branding- en nieuwskanaal.

Sarah Van Leuven is professor bij de vakgroep Communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent en directeur van het Center for Journalism Studies. Daarnaast is ze ook divisiehoofd ‘Journalistiek’ in de Netherlands-­ Flanders Communication Association (NeFCA).

9 789401 483933

Annelore Deprez & Sarah Van Leuven

Journalistiek in maatschappelijk perspectief Een inleiding tot journalistieke theorie en onderzoek € 29.99 | februari 2022 paperback | 240 x 170 x 17 mm | ca. 302 pp. | nur 813 isbn 978 94 014 8393 3 | Themacode: JBCT | S-titel


Aan de slag met Franse teksten

15 Handboeken

ɝ

Nuttige mix van theorie en oefeningen

ɝ

Idiomatisch Frans

ɝ

Praktische schrijfstrategieën

Dit handboek is in de eerste plaats bedoeld voor Nederlandstalige studenten in het hoger onder­ wijs die hun schrijfvaardigheid in het Frans willen perfectioneren. Verschillende tekstgenres komen hierbij aan bod: argumentatieve, academische, zakelijke teksten en samenvattingen. Er wordt dieper ingegaan op schrijfstrategieën met als doel goed gestructureerde teksten in idiomatisch Frans te produceren die aangenaam en vlot lezen. Dat gebeurt aan de hand van theorie en oefeningen rond notitietechnieken, een schrijfplan, tekstcohesie en stijlvariatie.

Brunehilde Ammann, Amaury de Sart, Laurence Swaelens en Griet Theeten zijn verbonden aan de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie van de Universiteit Gent.

9 789401 469418

Brunehilde Amann, Amaury de Sart, Laurence Swaelens & Griet Theeten

La rédaction de textes en français € 27,50 | februari 2022 paperback | 240 x 170 x 11 mm | ca. 200 pp. | nur 633 isbn 978 94 014 6941 8 | Themacode: CJ CJAD | S-titel


Writing in English

16 Handboeken

ɝ

Overzichtelijk handboek Engelse schrijfvaardigheid

ɝ

Voor universiteits- en hogeschoolstudenten

ɝ

Gebalanceerde mix van theorie en oefeningen

Hoe zet je de eerste zin van een Engels essay op papier? Welke toon is geschikt in een e-mail aan een Engelstalige professor? Hoe maak je efficiënte notities en samenvattingen? Dit handboek, dat volledig in het Engels is geschreven, is een leidraad voor studenten die hun Engelse schrijfvaardigheid naar een gevorderd niveau willen tillen. In het eerste deel komen fundamentele schrijfvaardigheden aan bod, zoals parafraseren of het nemen van notities. Het tweede deel bevat een waaier aan oefeningen, met sleutel, die studenten helpen om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om efficiënt en doeltreffend te communi­ ceren in geschreven Engels. Writing in English is vooral bedoeld voor universiteits- en hogeschoolstudenten die hun Engelse schrijfvaardigheid in verschillende genres willen verbeteren.

David Chan is lector aan de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie van de Universiteit Gent. Lieve Jooken is hoofddocent aan de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie van de Universiteit Gent. Paul Robberecht was verbonden aan de afdeling Toegepaste Taalkunde van de Hogeschool Gent.

9 789401 470698

David Chan, Lieve Jooken & Paul Robberecht

Writing in English Advanced English Writing Skills for Dutch Speakers € 39,99 | februari 2022 paperback | 240 x 170 x 22 mm | ca. 400 pp. | nur 632 isbn 978 94 014 7069 8 | Themacode: CJ | S-titel


ɝ

Diepmenselijke inkijk in het leven aan de kust tussen 1815 en 1938

ɝ

Een schat aan informatie voor genealogen

ɝ

Prachtig gedocumenteerd met prenten, foto’s en brieven

17

Meer dan duizend mannen uit de Westhoek gingen in de periode 1815-1938 aan boord van een Frans zeilschip, op weg naar de IJslandse zeeën om daar op kabeljauw te vissen. Ze gebruikten de voorschotten om hun huis af te betalen en de huur van hun zandakkering te vereffenen. Onze IJslandvaarders vertelt het verhaal van de kustvlamingen die de reis waagden. Bij elk van de 975 personages wordt een tipje van de sluier opgelicht, zodat je je op het einde van het boek een ruimer beeld kunt vormen over het leven aan boord van een Duinkerkse of Grevelingse galette, en het leven dat de vissers voor enkele maanden (of zelfs voorgoed) achterlieten.

Johan Depotter stamt uit een vissers- en IJslandvaardersfamilie uit Oostduinkerke, ‘het dorp van de IJslandvaarders’. Deze boeken zijn het resultaat van tientallen jaren onderzoek.

9 789401 481687

9 789401 481670

Johan Depotter

Onze IJslandvaarders. Deel 1: A tot K; Deel 2: L tot Z Deel 1: € 42,50, Deel 2: € 42,50 | december 2021 paperback | vierkleurendruk | 297 x 210 x 29 mm | Deel 1: 584 pp., Deel 2: 678 pp. nur 680 | Deel 1: isbn 978 94 014 8167 0, Deel 2: isbn 978 94 014 8168 7 Themacode: NHTM, WQ | W-titel

Heruitgave

Een unieke uitgave over de Vlaamse IJslandvaarders


Maak kennis met Academia Press ɝ

Loop je rond met een publicatie-idee en zoek je hulp om dit eindelijk vorm te geven?

ɝ

Vraag je je af hoe een publicatie tot stand komt of zit je met een vraag voor ons?

ɝ

Wens je extra toelichting bij een van onze boeken of handboeken?

Kies een moment dat voor jou past, en leer ons kennen. Wij ontvangen je graag op ons kantoor in Gent of plannen een digitaal gesprek. Geef ons een seintje via info@academiapress.be of op 09/233 80 88. Wij kijken er alvast naar uit.


Verschijningslijst MENS & MAATSCHAPPIJ Titel

Auteur

Verschijning Pg

Slaapwel Vizier Transplantaties Karakter Kunst op voorschrift Karakter Zorgangst

Sandra Pirrera Bert Van den Bogerd Tessa Kerre Anaïs Van Ertvelde

juni mei maart maart

Titel

Auteur

Verschijning Pg

Groen van toen

Katrijn Vannerum & Thijs Lambrecht

maart

Titel

Auteur

Verschijning Pg

Plakkend design

Ann De Beuf

februari

Titel

Auteur

Verschijning Pg

Je geld en je leven

Johan Halsberghe

mei

Titel

Auteur

Verschijning Pg

Een handboek sociaal ondernemen Journalistiek in maatschappelijk perspectief La rédaction des textes en Français Writing in English

Joeri Colson Annelore Deprez & Sarah Van Leuven Griet Theeten e.a. David Chan, Lieve Jooken & Paul Robbrechts

februari februari februari februari

Titel

Auteur

Verschijning Pg

Onze IJslandvaarders

Johan Depotter

december

3 5 6 7

GESCHIEDENIS 9

COMMUNICATIE 11

MENS & MAATSCHAPPIJ 12

HANDBOEKEN 13 14 15 16

HERUITGAVE 17


ACADEMIA PRESS

VERKOOP & DISTRIBUTIE BELGIË

Coupure Rechts 88 9000 Gent

Commercieel directeur

info@academiapress.be

Katrien Beeusaert

T +32 (0)9 233 80 88

katrien.beeusaert@lannoo.be

VERKOOP, DISTRIBUTIE & MARKETING NEDERLAND Uitgeverij TerraLannoo Amstelplein 30 B

academia Press Verkoop binnendienst

1096 BC Amsterdam

Academia Press

T 0032 (0)51 42 42 72

Postbus 23202-

academiapress

bestellingen@lannoo.be

1100 DS Amsterdam

Redacteurs

Verantwoordelijke retours

T +31 (0)20 236 42 70

Isaac Demey

Ann Torck

info@terralannoo.nl

isaac.demey@academiapress.be

retours@lannoo.be

www.lannoo.nl

@AcademiaPress

www.terra-publishing.com Freya Maenhout freya.maenhout@academiapress.be

terralannoo

UITGEVERIJ LANNOO

Productiecoördinator

Verkoop binnendienst Jasper Kelderman

Mieke Dhulst

Kasteelstraat 97

verkoop@terralannoo.nl

mieke.dhulst@academiapress.be

8700 Tielt

T +31 (0)6 21 64 09 90

T 0032 (0)51 42 42 11 Communicatie & Office Manager

info@lannoo.be

Karina Walsemann

Leen Baetens

www.lannoo.com

verkoop@terralannoo.nl

leen.baetens@academiapress.be

Uitgeverij Lannoo

T + 31 (0)6 52 47 01 06

@Lannoo Business Unit Manager Jenneke Van Mourik Jenneke.vanmourik@terralannoo.nl T +31 (0)6 54 36 89 42 Marketing en promotie Geraldine De Keizer pers@lannoocampus.nl T +31 (0)6 46 64 85 27

Beeld cover: Follow the Coast, Charles Van Haverbeke & Maximilien Monteyne, 2022. De samenstelling van deze catalogus werd afgesloten op 13 oktober 2021. Prijzen, omvang en verschijningsdata worden onder voorbehoud meegedeeld. Artikelnummer catalogus: 04438