Page 1


Geachte relatie, Elk jaar investeren wij enthousiast veel tijd en energie in de organisatie van het workshopprogramma, waarmee wij hopen een welkome bijdrage te leveren aan uw kennisverbreding

en

inspiratie.

Het

workshopseizoen

2019-2020

staat

boordevol

leerzame workshops en interessante trainingen. In verband met beschikbaarheid adviseren wij u om snel uw keuze(s) te maken en niet te lang te wachten met inschrijven. Training & Experience center Workshops en trainingen volgt u in ons gloednieuwe Experience Center waar zich een les- en presentatiekeuken met de nieuwste keukenapparatuur, wijnafdeling-proeverij, Lavazza trainingscenter & showroom en de proefkeuken bevinden. U en uw medewerkers leren, ontwikkelen en doen inspiratie op onder de meest optimale omstandigheden en met de modernste apparatuur. Wij zien kennisoverdracht als een belangrijk speerpunt van uw succesvolle onderneming. Daarom investeren wij in u en uw toekomst. Inschrijven Via het inschrijfformulier op onze website onder het hoofdstuk ‘workshops’ kunt u zich aanmelden. U ontvangt van ons een bevestiging voor de workshop(s) en wij rekenen op uw aanwezigheid. Annuleren Hoewel wij, met uitzondering van Sociale Hygiëne, alle workshops geheel kosteloos aanbieden, is de organisatie ervan dat niet. Wanneer u bent verhinderd tot deelname aan een workshop, waarvoor u zich heeft opgegeven, zouden wij het zeer op prijs stellen als u dit uiterlijk een week van te voren bij ons meldt. Wij kunnen dan nog proberen om de vrijgekomen plaatsen aan te bieden aan andere relaties. *Namen en mailadressen worden alleen gebruikt voor het verstrekken van informatie over de workshop in kwestie en worden niet bewaard en/of gebruikt voor andere doeleinden.


2019 Maandag 09 september

Training

HACCP

09:00 – 12:00 uur

13:00 – 16:00 uur

Maandag 16 september

Excursie

De wereld van de kazen

12:00 – 16:00 uur

Maandag 23 september

Workshop

Duurzame horeca & rendement

13:00 – 16:00 uur

Maandag 30 september

Masterclass

Wijn

13:00 – 16:00 uur

Maandag 14 oktober

Training

Boost uw menukaart

13:00 – 16:00 uur

Maandag 28 oktober

Excursie

Wildbezoek bij Cor Voet

13:00 – 16:00 uur

Maandag 04 november

Workshop

Streetfood

13:00 – 16:00 uur

Maandag 18 november

Excursie

Tourtje Texel

10:00 – 20:00 uur

Maandag 25 november

Masterclass

Spectaculaire desserts

08:30 – 12:00 uur

13:00 – 16:30 uur

Maandag 02 december

Workshop

Sprankelend het nieuwe jaar in

13:00 – 16:00 uur

Maandag 09 december

Workshop

Winterkost

13:00 – 16:00 uur

Maandag 16 december

Training

Gastvrijheidstraining

08:30 – 12:00 uur

13:00 – 16:00 uur

2020 Maandag 27 januari

Training

Sociale Hygiëne

09:00 – 17:00 uur


“De hygiënecode HACCP is verplicht voor alle bedrijven die met voedsel omgaan.”


HACCP TRAINING STAP VOOR STAP

Voor iedereen die werkzaam is in de keuken

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit moet iedereen, die in een bedrijf werkt waar eet- en drinkwaren bereid worden, een HACCP training of instructie volgen. De hygiënecode HACCP is een voedselveiligheidssysteem waarmee u als ondernemer aantoont dat u veilig met voedsel omgaat en mogelijke risico’s beperkt. In deze interactieve training leert u een praktische vertaling te geven aan de regels uit het hygiëne handboek. U krijgt inzicht in wat uw zaak al goed op orde heeft en waar u juist extra aandacht aan moet besteden om deze regels onder controle te hebben. Schrijf u in en ga voor optimale hygiëne en voedselveiligheid in uw horecazaak! Na het volgen van deze training ontvangt u een bewijs van deelname.

Training

9 september 2019

13:00 - 16:00 uur

Oostzaan

Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020 | 5


DE WERELD VAN KAZEN

Voor iedereen die gek is op kaas!

Bent u ook zo’n kaasliefhebber?! Tijdens deze excursie nemen we u mee naar het lekkerste kaaswalhalla van Noord-Holland, Bourgondisch Lifestyle. We brengen een bezoek aan de nieuwe locatie, een prachtig oud fort dat onderdeel is van UNESCO werelderfgoed. Het fort leent zich uitermate goed voor het rijpen en affineren van kazen waarvoor Bourgondisch Lifestyle zijn eigen speciale manier heeft ontwikkeld. Ze rijpen de kazen namelijk op een lage temperatuur, wat zorgt voor een typerende frisse en elegante stijl. Tijdens de excursie zullen ze u hier in geuren en kleuren over vertellen Ên u gaat deze kazen natuurlijk ook proeven! Kortom, u krijgt een overheerlijk kijkje in de wereld van kaas! Routebeschrijving naar Fort Zuidwijkermeer: Kanaalweg 15, 1566 NB Assendelft

Excursie

16 september 2019

12:00 - 16:00 uur

6 | Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020

Oostzaan / Assendelft


“Tijdens de excursie zullen ze u hier in geuren en kleuren over vertellen én u gaat deze kazen natuurlijk ook proeven!”


“Wilt u verduurzamen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan is deze workshop gemaakt voor u!�


DUURZAME HORECA & RENDEMENT

Voor iedereen die zich wil laten inspireren op het gebied van duurzaamheid

Natascha Kooiman helpt u deze middag om het belang van duurzaam eten inzichtelijk te maken. Natascha wordt ook wel de ‘duurzaamheidsrebel’ genoemd en is oprichtster van Smaackmakers, een traject van catering- en horecaverduurzaming. Door haar expertise geeft zij u de handvatten hoe u uw horecaonderneming kunt verduurzamen en hoe u uw medewerkers en gasten hierin mee kunt krijgen. Ze laat u inspirerende voorbeelden zien van succesvolle horeca-concepten en duurzame producten, waarbij ze u ook innovatieve en verrassende producten laat proeven. Kortom, ze geeft de stappen hoe u eenvoudig uw menukaart of aanbod kunt verduurzamen en hoe u uw gasten en medewerkers kunt enthousiasmeren!

Workshop

23 september 2019

13:00 - 16:00 uur

Oostzaan

Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020 | 9


MASTERCLASS WIJN

Voor personeel dat werkzaam is in de bediening

Ton Overmars, specialist op het gebied van wijn, zal u tijdens deze masterclass de basisbeginselen van wijn bijbrengen. Hij zal u uitleggen wat het verschil in druivensoorten is, maar ook hoe u een wijn op de juiste manier kunt presenteren en ontkurken. Wijn & spijs combinaties komen tijdens deze masterclass ook aan bod, want een goede combinatie laat zowel de wijn als het gerecht beter tot zijn recht komen. Het is dan ook ontzettend leuk dat u na het volgen van deze masterclass meer over verschillende wijnen kunt vertellen en dat u de juiste wijn bij een gerecht weet te vinden. Deze kennis kunt u overdragen op uw gasten!

Masterclass

30 september 2019

13:00 - 16:00 uur

10 | Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020

Oostzaan


“Van droog, stil, mousserend tot zoet: wijnen zijn er in allerlei soorten en smaken.�


“Tijdens de workshop ‘Boost uw menukaart’ geven horecajournalist Bianca Roemaat (Roux Communicatie) en horeca adviseur Petra Venekamp (ConcreetAdvies) u tips en voorbeelden uit de praktijk.”


BOOST UW MENUKAART

Voor iedereen die het beste uit zijn menukaart wil halen

“Wat zullen we op de nieuwe menu- en wijnkaart zetten?” Veel horecaondernemers zijn vanuit gastronomisch oogpunt met deze vraag bezig. Een vaak onderschatte waarde is de omschrijving van het gerecht, namelijk ‘hoe’ en ‘waar’ zet ik deze op de kaart. Tijdens de workshop ‘Boost uw menukaart’ geven horecajournalist Bianca Roemaat (Roux Communicatie) en horeca adviseur Petra Venekamp (ConcreetAdvies) u tips en voorbeelden uit de praktijk. Ze laten u met andere ogen naar uw menu- of wijnkaart kijken en brengen u bij hoe u deze beter kunt inzetten als communicatie- en verkoopmiddel. U zult ontdekken welk concreet effect de vormgeving, indeling, kleur, tekst en prijspsychologie hebben op uw marge en omzet. Kortom, laat uw menukaart onder de loep nemen en breng daarom ook gerust uw menukaarten mee!

Training

14 oktober 2019

13:00 - 16:00 uur

Oostzaan

Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020 | 13


WILDBEZOEK COR VOET

Voor iedereen die liefhebber is van een goed stuk kip of wild

Wilt u weten hoe dat mooie vlees bij u terechtkomt? Tijdens deze excursie krijgt u een rondleiding bij Cor Voet BV, een wild & gevogelte verwerkingsbedrijf, waarbij ze u vol trots een kijkje zullen geven in het productieproces. Cor Voet BV is een familiebedrijf uit Oostzaan met internationale bekendheid. Het bedrijf was van oorsprong een pluimveehouderij, maar is uitgegroeid tot een wild & gevogelte verwerkingsbedrijf met meer dan 45 werknemers in dienst. Na de rondleiding gaan we dit mooie kwaliteitsvlees bereiden in ons Experience Center onder begeleiding van onze chef-kok Rik van Diepen. Kortom, een leuke en leerzame middag die volledig in het teken staat van kip en wild!

Excursie

28 oktober 2019

13:00 - 16:00 uur

14 | Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020

Oostzaan


“Na de rondleiding gaan we dit mooie kwaliteitsvlees bereiden in ons Experience Center onder begeleiding van onze chef-kok Rik van Diepen.�


v

“Eenvoudig, vol van smaak en variatie in overvloed!�


v

STREETFOOD TRENDS 2020

Voor iedereen die zich wil laten inspireren op het gebied van Streetfood

Streetfood vindt u tegenwoordig zeker niet alleen meer op straat! Streetfood is een groeiende trend die ook in restaurants steeds meer zijn intrede doet. De gerechten zijn toegankelijk, vol van smaak en u kunt oneindig met ingrediënten variëren! Voor deze workshop hebben wij echte ‘streetfood-junkies’ uitgenodigd die de laatste ontwikkelingen zullen demonstreren. Van Mexico tot (Latijns) Amerika, ze zijn telkens op zoek naar unieke Streetfood concepten. Om de bereiding in de keuken zo eenvoudig en snel mogelijk te maken, hebben ze producten met gebruiksgemak aan het assortiment toegevoegd. Ideaal als u moet werken met een beperkte keukenbrigade. Meld u aan en laat u inspireren op het gebied van Streetfood en ontvang tips over hoe u in een handomdraai heerlijke authentieke ‘ready to eat’ gerechten kunt serveren!

Workshop

4 november 2019

13:00 - 16:00 uur

Oostzaan

WWorkshops, trainingen en proeverijen 2019-2020 | 17


TOURTJE TEXEL

Voor iedereen die houdt van producten van Texelse bodem

Vandaag bezoeken wij het gezelligste eiland van Nederland: Texel! Wij zijn erg trots dat wij aan de Texelse horeca leveren vanuit onze VHC Jongens dependance op Texel en we nemen jullie dan ook graag mee voor een bezoek aan het eiland! We verzamelen in Oostzaan van waaruit we met zijn allen per bus naar Texel vertrekken. Eenmaal aangekomen op het eiland zullen we allereerst een bezoek brengen aan de boerderij van het wroetvarken. Vervolgens krijgen we een rondleiding in de stokerij van het Texelse gin en bezoeken we de bierbrouwerij van het Texelse bier. Het is een dagvullend programma waarbij u tot in de puntjes verzorgd zult worden. De dag wordt uiteraard afgesloten met een borrel en hapje in onze workshopruimte op Texel alvorens we weer naar het vasteland terugkeren. Kortom, een interessante, maar vooral gezellige dag!

Excursie

18 november 2019

10:00 - 20:00 uur

18 | Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020

Oostzaan / Texel


“Het is een dagvullend programma waarbij u tot in de puntjes verzorgd zult worden. De dag wordt uiteraard afgesloten met een borrel en hapje in onze workshopruimte op Texel alvorens we weer naar het vasteland terugkeren.�


“Jeroen Goossens is een begrip in de wereld van internationale patisserie en horeca.�


SPECTACULAIRE DESSERTS MET JEROEN GOOSSENS Voor patisserie professionals

Wederom komt hof-patissier Jeroen Goossens in ons Experience Center een exclusieve masterclass verzorgen. Tijdens deze masterclass gaat u een ‘winter frivolité’ maken, een prachtig chocolade kunstwerk waarmee u uw gasten zult imponeren! Jeroen zal u een scala aan technieken bijbrengen zodat u dit spectaculaire dessert zelf kunt maken. U wordt in vakkleding verwacht. Ervaring in de patisserie wordt erg op prijs gesteld. Let op: maximaal 2 personen per bedrijf.

Masterclass

25 november 2019

08:30 - 12:00 uur 13:00 - 16:30 uur

Oostzaan

Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020 | 21


SPRANKELEND HET NIEUWE JAAR IN

Voor iedereen die knallend het nieuwe jaar in wil gaan!

Tijdens de feestdagen wordt alles uit de kast gehaald om er ĂŠĂŠn groot spektakel van te maken! Een goede fles bubbels mag dan ook absoluut niet ontbreken. De workshop biedt u een uitgelezen kans om verschillende soorten champagne, cava en prosecco te proeven, zodat u uiteindelijk de perfecte bubbels zult vinden waarmee u wilt proosten. Ook zal er gedemonstreerd worden hoe u uw tafel feestelijk kunt aankleden, welke hapjes u kunt serveren bij de borrel en welke overheerlijke desserts u tijdens de feestdagen op tafel kunt zetten! Kortom, meld u aan en ontvang gouden tips en inspiratie om ervoor te zorgen dat uw gasten een fantastische tijd bij u beleven!

Workshop

2 december 2019

13:00 - 16:00 uur

22 | Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020

Oostzaan


“De workshop biedt u een uitgelezen kans om verschillende soorten champagne, cava en prosecco te proeven, zodat u uiteindelijk de perfecte bubbels zult vinden waarmee u wilt proosten.�


“Tijdens deze workshop gaan we uitgebreid in op verschillende garingstechnieken van de mooiste stukken vlees zoals rollades, malse braadstukken en stoofvlees!�


v

WINTERKOST WORKSHOP

Voor iedereen die van traditionele Hollandse gerechten houdt

Bij winterkost denkt men aan stamppot, snert en draadjesvlees. Des te kouder het buiten wordt, des te groter het verlangen naar stevige gerechten. Tijdens deze workshop gaan we uitgebreid in op verschillende garingstechnieken van de mooiste stukken vlees zoals rollades, malse braadstukken en stoofvlees. Onder andere komt sous-vide garing, ‘onder vacuüm’, aan bod en laten wij u zien hoe u het heerlijkste stoofvlees kunt maken in een kort tijdsbestek. Daarnaast zullen we een creatieve draai geven aan onze traditionele Hollandse gerechten, zodat u uw gasten kunt verrassen deze winter. En wat dacht u van een winterse cocktail? Onze cocktailshaker zal u op leuke ideeën brengen om uw cocktails in een winters jasje te steken. Onze slagers zijn deze middag aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Onze chef-kok Rik van Diepen gaat de gerechten met u bereiden.

Workshop

9 december 2019

13:00 - 16:00 uur

Oostzaan

Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020 | 25


GASTVRIJHEIDS TRAINING

Voor medewerkers en leidinggevenden uit de horeca of horeca gerelateerde bedrijven

Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw gast met een positief gevoel uw zaak verlaat en hoe kunt u ervoor zorgen dat u uw gast op een positieve manier beïnvloedt? Op deze én andere vragen heeft Maurits van den Bosch het antwoord! Maurits is specialist op het gebied van gastvrijheid en is een gastheer in hart en nieren. Gastvrijheid is de essentie de gast het gevoel te geven dat hij/zij welkom is. Hierbij zijn sfeer, uitstraling en aandacht belangrijke kernwaarden. Door zijn flinke dosis werk- en levenservaring kan hij u als geen ander een spiegel voorhouden, motiveren én inspireren. Het is een ontzettend leuke en leerzame workshop met veel humor, oefening en verdieping. Schrijf u dus snel in!

Training

16 december 2019

13:00 - 16:00 uur

26 | Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020

Oostzaan


“Maurits is specialist op het gebied van gastvrijheid en is een gastheer in hart en nieren. Door zijn flinke dosis werk- en levenservaring kan hij u als geen ander een spiegel voorhouden, motiveren én inspireren.”


v

Belangrijke informatie Exclusief voor klanten van VHC Jongens BV wordt deze cursus aangeboden voor â‚Ź 310,- excl. BTW per persoon, inclusief examen. U kunt zich voor deze cursus uiterlijk tot 6 januari 2020 aanmelden.


SOCIALE HYGIËNE

Voor iedereen die alcoholische dranken schenkt of verkoopt

Wanneer u alcohol schenkt of verkoopt bent u wettelijk verplicht om in het bezit te zijn van het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Sociale Hygiëne betekent dat u op een respectvolle manier omgaat met elkaars lichamelijke en geestelijke gezondheid. VHC Jongens verzorgt een complete dagcursus die wordt afgesloten met een SVH examen Sociale Hygiëne. Bij het behalen van een goed examenresultaat zal de Sociale Hygiëne Verklaring worden verstrekt. De volgende trainingsonderwerpen komen aan bod: • Wettelijke grondslag Sociale Hygiëne Verklaring • Horecaconcepten, marketing & gastvrijheid • Alcohol, drugs- en gokverslaving • Inrichting, technische voorzieningen en veiligheid • Sociale hygiënebeleid, inhoud, methode en handhaven • Proeftoets met behandeling antwoorden • Projectexamen door SVH afgenomen op locatie

Training

27 januari 2020

09:00 - 17:00 uur

Oostzaan

Workshops, trainingen en proeverijen 2019-2020 | 29


RUIMTE VOOR NOTITIES:


HORECAVA

13 t/m 16 januari 2020 Zet ‘m in uw agenda! Van 13 tot en met 16 januari 2020 vindt de jaarlijkse Horecava plaats in de RAI Amsterdam. Deze innovatieve en inspirerende vakbeurs is een begrip voor horecaprofessionals in de foodservice industrie en mag u niet gemist hebben. Een bezoek aan de Horecava is namelijk dĂŠ manier om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de branche. VHC Jongens BV is uiteraard ook aanwezig!

Toegangskaarten zijn beschikbaar via uw vertegenwoordiger.


VHC Jongens BV

Telefoon: 075 684 30 55

Ambacht 3

E-mail: info@vhcjongensbv.nl

1511 JZ Oostzaan

Website: www.vhcjongensbv.nl

Profile for Afdeling Marketing

Workshops, Trainingen & Proeverijen 2019-2020  

Workshops, Trainingen & Proeverijen 2019-2020  

Profile for uitgaven