Ervaar de Zaanstreek 2021

Page 8

A8

Ervaar de Zaanstreek

ZAANDAM

Koog aan de Zaan Zaandam Kogerveld

Pleisterplaats 3 NABIJ VERKADEFABRIEK

3 Za

Vanaf deze pleisterplaats loop je zo naar de oude Verkadefabriek, waar je iets lekkers voor onderweg kunt meenemen bij de Verskade. Zin om Zaandam verder te verkennen? Vanaf de Verskade kun je de stadswandeling lopen (online verkrijgbaar bij de Zaanstore of in de shop). Ontdek hoe verrassend het stadshart is! Op Zaans.nl/wandelen vind je ook de industrieel erfgoed route waarmee je het erfgoed rondom de Zaan kunt verkennen.

an

3

N203

LUCHTHUIS WESTZIJDE 38

‘Luchthuizen’ werden in de 17e en 18e eeuw vooral gebruikt door rijke Zaankanters voor ontspanning. De Zaan werd druk bevaren en dus was er altijd van alles te zien.

VERKADE FABRIEK

STADHUIS

ZAANSTORE

Bezoek ook de Zaanstore (VVV) voor informatie over de Zaanstreek en de regio en leuke en lekkere souvenirs. Hier kun je o.a. de stadswandeling kopen. Je kunt er bovendien letterlijk het Zaanse verhaal beleven aan de hand van de typisch Zaanse geuren, kleuren, smaken en iconen.

Zaandam

INNTEL HOTEL

CZAAR PETER HU

N203

HEMBRUGTERREIN

Het mysterieuze Hembrugterrein – op de kruising van Zaan en Noordzeekanaal – is geen pleisterplaats, maar de moeite waard om voor terug te komen: ooit was dit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam. De tijd heeft het terrein inmiddels omgetoverd tot een mix van prachtig gerestaureerde gebouwen, desolate bouwvallen en ongerepte natuur waar je creatieve ondernemers, horeca en initiatieven vindt.

8

ERVAAR DE ZAANSTREEK