Ervaar de Zaanstreek 2021

Page 7

el

s

Meer weten over wat je ziet vanaf de Zaan? De ZaanSpotter audio­tour vertelt je alles over het bijzondere industriële erfgoed langs de Zaan. Je vindt ZaanSpotter in de app izi.travel.

ZWEMBAD

LASSIE

Toverrijst uit Wormer, waar rijst nog altijd groot is. De fabriek van de maker van populaire rijstproducten staat al meer dan 125 jaar hier aan de Zaan.

IJSBAAN

2

Pleisterplaats 2 ZAANSE SCHANS

Op loopafstand van deze pleisterplaats vind je het Zaans Museum en de bijbehorende Kuiperij en Wevershuis, de molens langs de Zaan en de historische Zaanse Schans. Als je de brug oversteekt kun je Zaandijk bezoeken, waar je zó een charmant buurtje met huizen in typisch Zaanse houtbouw inloopt. Je vindt er ook leuke winkeltjes, zoals Smells Like Chocolate en Het Zaanse Bakkertje.

Zaan

ZEEPZIEDERIJ ‘DE ADELAAR’

DE ZAANSE SCHANS

VOETVEER (MEI-OKT)

De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen, waar je jezelf in het Holland van de 18e en 19e eeuw kunt wanen. Zie hoe een houtzaagmolen werkt of kijk mee over de schouder van een weefster.

2

ST. MICHAËL COLLEGE

ZAANS MUSEUM

ZAANS MUSEUM

De

l

Poe

Met objecten vanaf de 17e eeuw worden de Zaanse verhalen van de bewoners en het industriële verleden verteld. In de Verkade Experience waan je je in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek.

ERVAAR DE ZAANSTREEK

7