Ervaar de Zaanstreek 2021

Page 5

WORMER- EN JISPERVELD D

e Zaanstreek laat zich het best ontdekken vanaf het water. Het erfgoed op de oevers van de Zaan brengt de historie N246 van het Holland van weleer tot leven. Ook even van boord gaan om te wandelen door één van de dorpen langs de Zaan

of overstappen in een kano is de moeite meer dan waard. Op deze pagina’s vind je een selectie van pleisterplaatsen en mooiste bezienswaardigheden, aangevuld met de leukste ‘uitstapjes’.

WORMER- EN JISPERVELD

Dit is het grootste aaneengesloten veenweide­gebied van West-Europa. Het bestaat uit honderden (w)eilandjes, ingesloten door rietkragen en smalle slootjes. De waterrijke natuur biedt een thuis aan vele soorten weide­vogels en zeldzame planten.

Pleisterplaatsen BIJ DE

an

N246

De Marken

Za

O

POELSLUIS

DE HOFJES EN KANOCENTRUM ARJAN BLOEM

O

Breng vanaf hier een bezoekje aan de Poelboerderij, waar je vogels kunt spotten bij de vogelkijkhut in veenweidepark De Trickel. Geniet vanaf het terras bij De Hofjes van het zicht over de Poel en ’t Zwet. Met wat meer tijd kun je een kanotocht maken door het Wormer- en Jisperveld vanaf kanocentrum Arjan Bloem of wandelen naar Wormer of door de Schaalsmeerpolder.

ZWEMBAD

BEZOEKERSCENTRUM DE POELBOERDERIJ

POELBOERDERIJ

Bij de Poelboerderij vind je een bezoekerscentrum, veenweide­ park De Trickel, een waterspeelplaats en de voor het veenweide gebied kenmerkende weidemolentjes. Het bezoekerscentrum organiseert diverse activiteiten, waaronder vaarexcursies met een gids.

an

BOON TOREN

De Poel

Za

03

Ervaar de Zaanstreek

FABRIEKSWAND WORMER

IJSBAAN