Ervaar de Zaanstreek 2021

Page 17

JACHTHAVEN NAUERNA The place to be!

V

aren door de Hollandse polder Westzaan. Pittoreske dorpen en buurtschappen, Weide vogels overal en koeien die met hun poten in het water staan. Met op de achtergrond de oeroude molens die het Zaanse landschap zo bepalen. Aanleggen bij industrieel erfgoed in Zaandam of aan de Zaanse schans. Het historische Haarlem, uitwaaien bij de sluizen van IJmuiden en dan de Noordzee op. Of toch naar de Amsterdamse grachten. Watersporters die van afwisseling houden komen met Jachthaven Nauerna als basis volledig aan hun trekken.

LIGPLAATSEN

Jachthaven Nauerna is een moderne, full service jachthaven die van alle gemakken voorzien is, op een half uur rijden van Amsterdam, Schiphol, Zaandam, Haarlem en IJmuiden. Modern en schoon sanitair en professionele wasmachine en droger zijn aanwezig. We hebben diverse luxe ligplaatsen vrij voor sloep, zeiljacht of motorkruiser. Passanten zijn uiteraard ook van harte welkom. Alle ligplaatsen hebben eigen aansluitingen van elektra en water. Bijna alle luxe ligplaatsen zijn voorzien van zijsteigers of volledige steigers langszij, zodat je makkelijk kunt op- en afstappen van je boot. Parkeren en wifi zijn gratis.

BRASSERIE NAUERNA

We hebben een nieuwe uitbater voor de horeca! Het team van De Waterraaf heet jullie van harte welkom. Begin je dag met een bakkie Zuivere koffie, kom even langshoppen voor een lekker broodje tussendoor, geniet ’s middags van je verse getapte lokale biertje op het zonovergoten terras en laat je met zonsondergang verwennen met een overheerlijke maaltijd van de Chefkok Sylvester. Nieuwsgierig? Kom je dan bij ons langs. Zeg bij de bestelling 'De Waterraaf is een warm nest' en het Jongwijs team geeft wat lekkers cadeau bij je drankje.

LIVING ON WATER

Overnachten op de haven? Logeer dan bij B&B Living on water. Deze B&B is gevestigd in een woonark op jachthaven Nauerna. Je slaapt dus op het water, tussen de schepen. Reserveren kan via de website.

VERHUUR ZAANSE SLOEPEN

De sloepenkade van Jachthaven Nauerna maakt deel uit van Sloepennetwerk Laag Holland, een routeplanner waarmee je heel makkelijk je eigen vaartocht kunt plannen. Heeft u zelf geen sloep of kruiser? Via www.zaansesloep.nl zijn sloepen en motorkruisers te huur welke afgemeerd liggen in de jachthaven.

TECHNISCH SUPPORT OP DE HAVEN

Een absolute meerwaarde voor onze haven is technisch support op locatie. Je hoeft niet ver te zoeken naar een goede watersportmonteur. Je kunt terecht op de haven bij MSG Nauerna (Marine Service Gerritsen). Jelle Gerritsen is van alle markten en merken thuis en is een allround vakman. Zijn werkplaats

bevindt zich in het haven gebouw. Als aanvulling op MSG Nauerna is Stefan van Hattum actief op de haven als scheepstimmerman met een timmerwerkplaats in het havengebouw. Stefan is gespecialiseerd in interieur en exterieur betimmeringen, gel coat, herstel aan polyester, schilder- en lakwerk. .

NAUERNA

Jachthaven Nauerna, die al enkele jaren de Blauwe Vlag voert, is gelegen aan Zijkanaal D van het Noordzeekanaal. Meer informatie: anchor www.jachthavennauerna.nl anchor www.brasserienauerna.nl anchor www.livingonwater.nl anchor www.stefanvanhattum.nl anchor www.zaansesloep.nl

ERVAAR DE ZAANSTREEK

17


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.