Page 7

Laat je verrassen ONTDEK DE ZAANSTREEK VIA HET WATER Van het Hembrugterrein via het Stadshart Zaandam langs de Zaanse Schans tot aan de Zaanboulevard in Wormerveer: er is maar liefst 12 kilometer aan langger­ ekte Zaan te bevaren. Door de Zaan – het water waar het allemaal mee begon – te doorkruisen trekt de streek in volle glorie aan je voorbij. Je kijkt je ogen uit, langs de molens, statige pakhuizen en oude fabrieksgebouwen zie je het verleden aan je langsglijden waar de streek groot

mee is geworden. Langs het water zijn er op diverse plaatsen gelegenheden om aan te meren en de omgeving te verkennen, gezellig een terrasje te pakken of een van de vele evenementen te bezoeken. Laat je verrassen en ontdek de Zaanstreek via het water. Met de uitneembare kaart in hart van dit magazine stippel je gemakkelijk een route uit voor een leuke dag op het water.

Schuitje varen

Varen, varen over de baren, Varen, varen over de Zaan

Heb je geen boot en wil je ook de Zaanstreek ontdekken vanaf het water? Word schipper voor een dag door een sloep, kano, zeilboot of roeiboot te huren. Toer over de Zaan of verken andere gebieden in de streek zoals het Twiske of het Wormer- en Jisperveld: een picknickmand vol met lekkere hapjes mee en varen maar! Met de handige app van het Sloepennetwerk (zie ook pag. 42/43) kies je gemakkelijk een mooie route voor een mooie dag.

Cruise over de Zaan Met de Zaanferry kun je een heuse minicruise maken over de Zaan. Dit schip vaart in de zomer helemaal vanaf Amsterdam Centraal tot en met Wormerveer en weer terug. Tussendoor zijn er haltes bij het Hembrug­terrein (zie ook pag. 35), het Zaantheater, de Westzijde, Verkade, de Zaanse Schans, Pakhuis Batavia met als eindhalte ‘hotspot’ Wormerveer. Onderweg kun je je tegoed doen aan lekkere versnaperingen en het is ook mogelijk om van tevoren leuke arrangementen te boeken voor een lekkere lunch of workshop bij een van de aangesloten horecagelegenheden aan de Zaan.

Waar is het feestje? De Zaanstreek houdt van gezelligheid! Het hele jaar door worden er kleine en grote, culturele, sportieve en muzikale evenementen georganiseerd die je veelal perfect over het water kunt bezoeken. Om er maar een paar te noemen: de Dam-tot-Dam-loop, Zingen op de Zaan en de UITmarkt in het centrum van Zaandam en het kunstevenement Artzaanstad, Hembrug Happening en het LINDA. Festival op het Hembrugterrein. Ook elders in de streek is genoeg te beleven: neem eens een kijkje bij de alom bekende Wormer- en Jisperkermis met Pinksteren, het Foodfestival en Ibiza aan de Zaan in Wormerveer. Wat ga jij doen dit weekend?

ERVAAR DE ZAANSTREEK

7

Profile for UITdeZaanstreek

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Advertisement