Page 43

prachtige houten huizen. Je waant je werkelijk terug in de tijd. Er is ook een Zaanse route. Deze gaat van Het Uitgeestermeer naar de Zaanse Schans en terug en duurt ongeveer 4 uur.

HUURSLOEP Ben je niet in het gelukkige bezit van een mooie sloep of ander soort boot? Op het Sloepennetwerk staan diverse verhuurbedrijven van boten aangegeven. Kies voor een eigen boot of doe luxe met een sloep met een eigen schipper. Er zijn boten in alle soorten en maten, voor z’n tweetjes of een hele groep. De aan­gesloten bedrijven zorgen ervoor.

HANDIGE APP

Plan zelf je vaartocht of kies voor een al uitgestippelde route

Naast het plannen van een route via het internet, is er nu ook een app van Sloepennetwerk beschikbaar voor zowel iOS als Android. Met de app kun je handig zonder computer je route bepalen of tussentijds aanpassen als je al onderweg bent. De app is gratis te downloaden. Zie de info hieronder.

VERSCHILLENDE PROVINCIES De knooppunten lopen inmiddels door verschillende provincies en in elke regio zijn huurmogelijkheden, horeca en hotels of bed & breakfasts aanwezig. Het Sloepennetwerk maakt het je makkelijk om ook andere provincies te verkennen met elk hun eigen pareltjes.

Zorgeloos varen naar de mooiste locaties! Het sloepennetwerk is een project van provincies, gemeenten, recreatie- en water­ schappen. Om een zo groot mogelijk gebied toeganke­ lijk te maken voor waterrecreatie worden o.a. vaarwegen op diepte gebracht en bruggen verhoogd. Het succesvolle netwerk van fiets­ knooppunten is als voorbeeld genomen met bordjes op knooppunten, ondersteund door routekaarten. De digitale kaartversie met een GPS-app voor de telefoon is te down­loaden op www.sloepennetwerk.nl.

ERVAAR DE ZAANSTREEK

43

Profile for UITdeZaanstreek

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018