Page 42

SLOEPENNETWERK Plan je mooiste vaartochten door Nederland Het Sloepennetwerk is een knooppuntensysteem door heel Nederland dat je langs de mooiste routes leidt. Met regelmatig updates kun je steeds weer een mooie, nieuwe route plannen.

roeger was er de alom bekende wateralmanak, nu is er het Sloepennetwerk. Het principe is hetzelfde als die voor de fiets ook al bestond: een knooppuntensysteem door heel Nederland dat je langs de mooiste routes leidt. Met regelmatig nieuwe knooppunten kun je steeds weer een mooie, nieuwe route plannen.

V

Sloepennetwerk werkt simpel: aan de hand van genummerde knooppuntborden, routeborden en informatiepanelen vaar je gemakkelijk je eigen (online) samengestelde route. Bij het invoeren van de knooppunten kun je rekening houden met de lengte en duur van je vaartocht. Ook wordt de doorvaarthoogte gemeld en rekening gehouden met waterdieptes; zo kom je niet voor verrassingen te staan. Er zijn dagtochtjes mogelijk, maar ook meerdaagse tripjes.

NETWERK EN MEER Naast het gemak van de knooppunten, staan er in het waternetwerk ook diverse bezienswaardigheden aangegeven die je onderweg kunt bezoeken, of zelfs een adresje om de nacht door te brengen als je er meerdere dagen op uit trekt. Het Sloepennetwerk beslaat inmiddels al ruim 1.200 km routes en wordt continu uitgebreid met nieuwe knooppunten.

ROUTES Via het sloepennetwerk stippel je zelf fraaie routes uit. De routes in het noordelijke deel van het sloepennetwerk, boven het Noordzeekanaal, gaan over aangelegde ringvaarten, kanalen en eeuwenoude natuurlijke waterlopen. Langs en door schilderachtige dorpen als Westzaan, Jisp, Ilperdam, Monnickendam, Volendam en Edam. Wel eens door Broek in Waterland gevaren? Onder de rook van Amsterdam, zie je hier

Leuk op en rond het water: life-ring www.twiske-waterland.nl life-ring www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl

42

ERVAAR DE ZAANSTREEK

Profile for UITdeZaanstreek

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018