Page 41

Al fietsend ervaar je de omgeving op zijn best

Fietsroutes Al fietsend zie je hoe divers de Zaanstreek is. water, natuurgebieden, (industrieel) erfgoed, de verschillende geuren (en die zijn er genoeg in de Zaanstreek!) en de tijd om even rustig af te stappen en te genieten van wat je allemaal ziet. Heb je je fiets niet voorhanden? Op diverse plaatsen kun je een fiets of e-bike huren. Je kunt natuurlijk gewoon lekker vrij rondtoeren, maar als je zeker wilt zijn van een mooi rondje, kies je een van deze routes:

FIETSROUTE TOP 4 1. Noordelijk groen: Industrieel Erfgoedroute (46 km) Deze route brengt je vanaf het station Zaandam langs het Noordzee­kanaal, recreatiegebied Het Twiske, kleine buurtschappen, de Zaanse Schans en de Zaanse huisjes van de Westzijde. Een route die alle charme van het Zaanse groen toont. Eventueel goed te combineren met de route ‘Industrieel rood’. 2. Industrieel rood: Industrieel Erfgoedroute (32 km)  et deze route ontdek je onder meer de industriële monumenten van het M westelijk havengebied en het Zaanse Hembrugterrein. Dankzij de nieuwe snelfietsverbinding tussen Amsterdam en de Zaanstreek fiets je makkelijk over de oude zeedijken en de NDSM-werf weer terug. Deze route is eventueel goed te combineren met de route ‘Noordelijk groen’. 3. Hotspot Wormerveer (8 km) anaf de Zaanse Schans fiets je deze leuke route richting Wormerveer, die leidt V langs oude woon- en industriepanden en mooie uitzichtpunten langs de Zaan richting de gezellige winkelstraat de Zaanweg met zicht op de monumentale industriewand in Wormer.

STIPPEL JE EIGEN ROUTE UIT Op de kaart in het hart van dit magazine is het eenvoudig om zelf een wandel- of fietsroute uit te stippelen.

4. Om de Noord (30 km)  eb je na een lekkere versnapering in Wormerveer nog energie over? Ga dan H verder met deze route met een oversteek met de trekpont, een traverse dwars door een enorm industriegebouw, fiets langs de afwisselende lintbebouwing van Jisp en Wormer en geniet van het prachtige natuurgebied het Wormer- en Jisperveld.

Info fietsverhuur: life-ring www.dirkvisbeek.nl life-ring www.zaane.nl life-ring www.zaanseschansbikerent.nl

ERVAAR DE ZAANSTREEK

41

Profile for UITdeZaanstreek

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018