Page 40

WANDEL- EN FIETSROUTES LANGS ZAANSE PARELTJES

De paden op, de lanen in... Je leert de Zaanstreek niet alleen goed kennen door er te varen, maar ook door er doorheen te fietsen of te wandelen. En er valt zoveel te kiezen: of je nu de vrije natuur in wilt of industrieel erfgoed wilt bewonderen, de Zaanstreek heeft het allemaal. Trek je wandelschoenen aan of pomp je banden maar goed op, je raakt niet uitgekeken!

Wandelroutes Dwars door de natuur, langs monumentale gebouwen of bijzondere Zaanse architectuur, hoe kies je een mooie route met zoveel keuze? Om het je wat makkelijker te maken, zijn er diverse wandelroutes in kaart gebracht en kom je al wandelend langs alle Zaanse pareltjes. Er zijn al routes van 3,5 km, dus ook voor de minder geoefende wandelaar heel goed te doen.

WANDELROUTE TOP 10 1. Oud Krommenie (5 km) 2. Zaanse Landschapsschilders (10 km) 3. Wormerveer (6,5 km) 4. Wormer (7,5 km) 5. Zaans Erfgoed (6 km) 6. Gortershoek en Domineestuin (3,5 km) 7. Het Twiske (3,5 km) (zie ook elders in dit magazine) 8. Industrieel Erfgoed (5 km) 9. Czaar Peter en Monet (5 km) (zie ook elders in dit magazine) 10. Het Zaanse Havengebied (7 km)

Info wandel- en fietsroutes: life-ring www.zaans.nl life-ring www.hollandroute.nl

40

ERVAAR DE ZAANSTREEK

De wandelroutekaart is gratis verkrijgbaar bij de VVV-winkel Zaanstore op het Stadhuisplein in Zaandam. Je kunt hier ook terecht voor fietskaarten, Zaanferry tickets, typische Zaanse producten, souvenirs en nog veel meer.

Profile for UITdeZaanstreek

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018