Page 37

STREETS OF THE WORLD PHOTO MUSEUM

Ga mee op een kleurrijke wereldreis Ga mee op wereldreis deze zomer en wandel door de kleurrijke straten van alle hoofdsteden ter wereld, in het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam. Fotojournalist Jeroen Swolfs maakte in zeven jaar 195 foto’s van 195 hoofdsteden uit 195 landen en die zijn allemaal op levensgroot formaat te bewonderen in het museum. Door het bijzondere formaat van de foto’s lijkt het net alsof je zo een kleurrijke straat in Havana, Cuba, instapt, een markt vol rijp fruit in Kathmandu, Nepal, bezoekt of een potje outdoor pool in Doesjanbe, Tadzjikistan, meespeelt. Een indrukwekkende wereldreis dus, gewoon aan de rand van Amsterdam! Alle foto’s hangen in een voormalig magazijn van Defensie, verdeeld over vier verdiepingen met een totale oppervlakte van 3.800 m2. Daardoor is het net alsof je dwaalt door een doolhof van buitenlandse straten, pleinen en markten.

STREETS OF THE WORLD TOUR Het Streets of the World Photo Museum is onderdeel van de Streets of the World Tour waarvoor Jeroen Swolfs de hoofdsteden van de wereld nog een keer bezoekt. Hij wil de 195 verhalen en foto’s die hij in zeven jaar verzamelde, terugbrengen naar alle landen via bijzondere foto-exposities. Streets of the World werkt momenteel bijvoorbeeld aan een twee kilometer lange guided-tour langs de rivier in het oude centrum van Dubai.

BOOT GEMIST? Vorig seizoen de boot gemist? Tot zondag 30 september kun je deze bijzondere expositie van internationale allure, alsnog van dichtbij mee-­ maken in eigen land. Het Streets of the World Photo Museum ligt aan het Noordzeekanaal, op het Hembrugterrein in Zaandam. Plan je museumbezoek online. life-ring www.streetsoftheworld.com

ERVAAR DE ZAANSTREEK

37

Profile for UITdeZaanstreek

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018