Page 31

Zaan Spots

HET TWISKE T

en noorden van Amsterdam-Noord, tussen de dorpen Landsmeer, Oostzaan en Den Ilp bestrijkt het recreatiegebied Het Twiske 650 hectare grond, dat voor een derde uit water bestaat. Een walhalla voor natuurliefhebbers, wan­ delaars, fietsers, (water)sporters en vaarliefhebbers. In Het Twiske is het altijd vakantie!

In Het Twiske is het altijd vakantie!

In Het Twiske is echt van alles te doen. Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen door er te hardlopen, mountainbiken, paardrijden, skaten of skeeleren. Voor de echte waterratten is er helemaal keuze genoeg: wil je zwemmen in natuurwater, kanoën, zeilen, windsurfen of zelfs duiken? Het kan allemaal.

SCHOTSE HOOGLANDERS Doe je het liever iets rustiger aan? Het Twiske biedt zes gemarkeerde wandelroutes midden in de natuur, in de stille gebieden heb je grote kans Schotse Hooglanders te spotten. Neem je verre­ kijker mee om de bos- en watervogels goed te bekijken of gooi een hengeltje uit in de Stootersplas. En wil je helemaal niets doen, luier dan lekker een dagje in de zon aan één van de vele strandjes.

GEEN KIND AAN DE KIDS Een dagje naar Het Twiske betekent geen kind aan de kids, ook als het geen zwemweer is. Voor de kleine avonturiers is er een Avonturenspeelplaats met pontjes, klimtorens, glijbanen en een kabelbaan. En wat dacht je van ouderwets indiaantje spelen? Bij de Speelsloot vind je een heus Indianendorp met twee kleurrijke wigwams en een fraaie totempaal. Wat zullen ze vanavond lekker slapen!

HET GOEDE (BUITEN)LEVEN Midden in de natuur vind je Twiske Haven: een gezellige plek waar je het goede (buiten)leven kunt vieren door heerlijk te eten en drinken of te loungen op het terras. Maar er is meer: je kunt er verschillende boten huren en zijn er regelmatig allerlei (water)activiteiten waar je aan kunt deelnemen. En wil je er zakelijk eens helemaal uit? Boek dan een vergaderruimte in het groen of organiseer een leuk bedrijfsuitje op het water.

ALS MUZIEK IN JE OREN Dance the night away! Een paar keer per jaar is Het Twiske het decor van verschillende (dance)­ festivals. Het Lente Kabinet, met een mix van vooruit­ strevende elektronische muziek en kunst en cultuur, wordt er voor de zevende keer georganiseerd en vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 en zondag 27 mei. Midden in de zomer kun je genieten van Welcome to the Future op 21 juli, een gemoedelijk festival met een scala aan DJ’s en allerlei muziek­stijlen. Dat klinkt toch als muziek in je oren!

life-ring www.twiske-waterland.nl life-ring www.twiskehaven.nl life-ring www.zwemwater.nl ERVAAR DE ZAANSTREEK

31

Profile for UITdeZaanstreek

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018