Page 30

ALKMAARDEREN UITGEESTERMEER

Eindeloos vermaak!

T

ussen Alkmaar, het Noordzeekanaal en Zaan­ stad ligt het recreatiegebied Alkmaar­der- en Uitgeestermeer. Op maar liefst 660 hectare kun je je hier op alle mogelijke manieren vermaken. Het is er ook een waar eldorado voor water­ sporters. Wat ga jij doen? Rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer vind je goed uitgeruste jachthavens waar je van alle praktische gemakken bent voorzien. Bij eiland Pannekoek kun je zelfs maximaal vier dagen afmeren. Perfect om een paar dagen te genieten van het recreatiegebied en te kiezen uit de vele activiteiten die er te doen zijn.

SURFIN’ SURFIN’ Wil je eens wat anders? Ga dan eens surfen op het Uitgeestermeer. Bij recreatieterrein Zwaans­ meer is een speciale surfoever aangelegd, daarnaast kun je ook opstappen bij Dorregeest en De Hoorne in het recreatiegebied. Ben je nog niet echt een Stephan van den Berg? Geen nood, bij de aanwezige zeilschool kun je je skills snel verbeteren.

KANOËND DE POLDER IN Ook lekker anders is het om een kano of SUPboard te huren en eens een kanoroute te varen. Er zijn er vijf, variërend van 5,5 km tot 10,5 km met verschillende karakters, die je ook met elkaar kunt combineren. Je vaart zo de polder in door de dikke rietkragen, veenmeertjes en beschutte vaarten.

VOL GAS OVER DE PLAS Ware snelheidsduivels en waaghalzen kunnen hun hart ophalen in snelvaargebied De Deilings in het Alkmaardermeer. Daar kun je met een speciale ontheffing lekker vol gas over de plas. Neem vooral je waterski’s of wakeboard mee en je kijkt gegarandeerd terug op een onvergetelijke dag.

WORK HARD, PLAY HARD Op meerdere plaatsen in het gebied zijn zandstrandjes, speel- en ligweiden, en een skatebaan, zodat jij kunt ontspannen terwijl de kids zich vermaken. De zwemwater­kwaliteit van de zwemplekken wordt ‘s zomers regelmatig gecontroleerd, dus spring er maar in! Meer info: life-ring www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl life-ring www.uitgeestermeer.nl life-ring www.zeilschooluitgeest.nl (surfles) life-ring www.sloepverhuuruitgeest.nl life-ring www.kanoverhuurdeaker.nl

30

ERVAAR DE ZAANSTREEK

Profile for UITdeZaanstreek

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018