Page 3

De Zaanstreek op zijn mooist De eerste zonnige dagen van 2018 zijn een feit. En dat betekent voor de meesten van ons: er op uit, de natuur in of het water op. De Zaanstreek heeft voor het eerst een eigen zomermagazine over onze unieke streek vol interessante uitjes voor de lente, zomer en herfst. Dit magazine Ervaar de Zaanstreek biedt veel ruimte voor al het moois dat onze streek te bieden heeft.

Het unieke Zaanse landschap gecombineerd met industrieel erfgoed, mooie natuurgebieden, authentieke molens en de Zaan als de verbindende factor

Er is hier zoveel te beleven: het unieke Zaanse landschap gecombineerd met industrieel erfgoed, mooie natuurgebie­ den zoals Guisveld, Jisperveld en ’t Twiske, de authentieke molens en de Zaan als verbin­ dende factor. Wij willen een aantrekkelijke gemeente zijn en blijven om te wonen, werken en recreëren. Natuurlijk in de eerste plaats voor onze inwoners maar ook voor toekomstige bewoners en onze toeristen. Elk jaar weer komen miljoenen bezoekers dit gebied verkennen. De Zaan is dan ook een belangrijke toeristische trekpleister. Van oudsher werden de vaarwegen in Zaanstad gebruikt voor vormen van bedrijvigheid en transport maar het recreatieve gebruik wordt steeds belangrijker. Vele water(sport)liefhebbers maken gebruik van de faciliteiten die we hier aan­bieden. En daar spelen we op verschillende manieren op in. Door kansen te benutten en samen te werken met ondernemers en overheden. Zo zijn alle aspecten van water­ recreatie bij elkaar gebracht op een kaart met daarop het vaarwegennetwerk, kunstwerken en andere interessante highlights langs de waterkant (zie de website: waterrecreatienederland.nl). De provincie Noord-Holland heeft een visie water­ recreatie opgesteld. Dit beleid sluit aan bij onze aanpak om het waternetwerk te ver­ beteren, steigers toe te voegen en de marketing van Zaanstad te professionaliseren. Dat wat Zaanstreek te bieden heeft, kunnen we meer onder de aandacht brengen. En dan heb ik het niet alleen over waterrecreatie. Je kunt hier ook fantastisch wandelen en fietsen door onze lange lint­ dorpen en de rustgevende veenweide­gebieden. Of breng een bezoekje aan de Zaanse Schans, het typische Zaanse stadshart of het historische Hembrugterrein. Ik wens u heerlijke, zonnige maanden toe met veel inspirerende en verbindende uitjes in de prachtige en unieke Zaanstreek!

J. Hamming burgemeester Gemeente Zaanstad

ERVAAR DE ZAANSTREEK

3

Profile for UITdeZaanstreek

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Advertisement