Page 18

OPTIMIST ON TOUR Vier dagen waterpret op de Zaanse Schans De optimist is een kleine toegankelijke eenpersoons jeugdzeilboot; in dit type boot is bijna iedere zeiler ooit begonnen

V

an woensdag 11 t/m zaterdag 14 juli wordt voor de derde keer op rij Optimist on Tour georganiseerd, een landelijk initiatief van het Watersport-­ ­verbond i.s.m. ZV de Onderlinge en diverse lokale partijen en ondernemers. Op de wereld­beroemde Zaanse Schans kunnen kinderen vier dagen lang gratis kennis­ maken met zeilen en diverse andere water­ sporten, allemaal onder leiding van profes­ sionele instructeurs.

18

ERVAAR DE ZAANSTREEK

De Optimist is een kleine toegankelijke eenpersoons jeugdzeilboot, in dit type boot is bijna iedere zeiler ooit begonnen. Tijdens Optimist on Tour leren de kinderen de eerste basisvaardigheden van het zeilen: van het optuigen van de boot en het belang van veiligheid naar het zelf sturen en koers houden op het water. Naast zeilen zijn er verschillende andere watersportactiviteiten zoals ‘suppen’ (Stand Up Paddleboards), windsurfen en kanovaren. Bovendien wordt er een educatief lesprogramma aangeboden, waar kinderen in een waterlaboratorium op een speelse manier leren over alles wat met water en wind te maken heeft én kunnen ze op ambachtelijke wijze zelf boten gaan bouwen: hoe leuk is dat?!

ENTHOUSIASTE KOPPIES Overal waar de Optimist on Tour aanmeert is een ding hetzelfde: enthousiaste koppies en heel veel plezier. Een hoop nieuwe watersporters in spe! Het evenement richt zich op kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool, een zwemdiploma is noodzakelijk. Inschrijven

kan door scholen vanaf mei 2018. Let wel: om aan zoveel mogelijk scholen plaats te kunnen bieden is er, afhankelijk van het aantal inschrijvingen, beperkt plaats voor meerdere klassen per school. Individuele inschrijving voor deelname buiten schooltijden is mogelijk vanaf juli 2018. Woensdagmiddag is een aparte middag gereserveerd voor speciale doelgroepen.

DUURZAAMHEID Over water en wind is heel veel te vertellen! Hoe uniek is het om tijdens Optimist on Tour naast sport ook te leren over water- en windenergie, over hoe om te gaan met afval en hoe lang het duurt voordat plastic afval is verteerd. Ook over water valt er veel te leren, bijvoorbeeld hoe een draaikolk ontstaat of wat er blijft drijven in zout of zoet water. In het speciale ‘waterlab’ zullen veel van deze thema’s in verschillende vormen aan bod komen.

Profile for UITdeZaanstreek

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Ervaar de Zaanstreek 2018  

Ervaar de Zaanstreek 2018

Advertisement