Page 1

Uilenspel: jouw goed doel

Uilenspel vzw - Steendam 84 - 9000 Gent -09/351.51.15 - info@uilenspel.be - www.uilenspel.be


Tips voor het opzetten van een actie ten voordele van Uilenspel

De warmste week De warmste week, de goede doel actie van de VRT, vindt dit jaar opnieuw plaats (van 18 tot 24 december 2019). Uilenspel vzw staat geregistreerd als één van de vele goede doelen. Dit betekent dat er acties kunnen worden georganiseerd ten voordele van Uilenspel. Uilenspel groeit elk jaar. De organisatie is ondertussen actief in 9 wijken in Gent. Elk schooljaar begeleiden we ondertussen een 200-tal kinderen. Om te kunnen blijven doen wat we doen, is elk extra centje en alle steun meer dan welkom! Want Uilenspel is voor zijn werking voor een groot deel afhankelijk van vrijwillige bijdragen en giften. Heb jij tijd, maar vooral héél veel goesting, om dit jaar een actie ten voordele van Uilenspel te organiseren in het kader van de warmste week? Dan kunnen wij dat alleen maar toejuichen en jullie ondersteunen waar nodig! Acties voor de warmste week moeten plaatsvinden vanaf begin september tot 24 december 2019. Met dit document helpen we je alvast graag op weg bij het opzetten van je actie! Hoe ga je te werk bij het organiseren ervan? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Wat voor acties kan je opzetten? Je leest het allemaal in dit document! GO GO GO voor Uilenspel! Een hele grote DANK JULLIE WEL!


Start: een idee! Een goede actie begint met een tof idee! Brainstorm samen met vrienden, mede-vrijwilligers, mensen uit je buurt. Verderop vind je enkele acties van de voorbije jaren terug. Ook deze kunnen je inspireren.  TIP! Hou in je achterhoofd dat je met je actie een zo breed mogelijk publiek wil aanspreken.

Who’s in? Een actie kan je alleen organiseren, maar evengoed in groep (groot of klein). Vorm je graag een team? Spreek mede-vrijwilligers van Uilenspel aan of mensen die je kent om samen de actie uit te werken.  TIP! Plaats gerust een oproep in de gesloten Facebookgroep voor Uilenspelvrijwilligers als je

mensen zoekt om met samen te werken.

De actie uitwerken Zodra je een groepje hebt samengesteld, kunnen jullie een bijeenkomst plannen om de verdere uitwerking van jullie actie aan te vangen: -

Wat wordt de concrete actie? En wanneer zal deze doorgaan?

-

Hoe? Wat is er allemaal te doen om onze actie op te zetten en tot een goed einde te brengen?

-

Wie doet wat? Wie zal welke taak op zich nemen? Het is goed om ook een coördinator aan te duiden voor de actie.

-

Is er een speciale locatie nodig voor de actie?

-

Welk materiaal is er nodig?

 TIP! Maak een tijdlijn op van wanneer wat zal moeten gebeuren en wie hiervoor verantwoordelijk

is.


De actie bekend maken Registreer je actie via de officiële website van de warmste week: 1.

Ga naar: https://dewarmsteweek.be/

2.

Klik op de knop ‘Goede doelen’ en daarna ‘registreer ook een actie’

3.

Geef ‘Uilenspel’ in als goed doel en klik op registreer een actie. Voer alle gevraagde gegevens in: naam actie, beschrijving actie, begin- en einddatum + uur, locatie actie, postcode en stad/gemeente.

Het is belangrijk je actie zelf te registeren. Zo is voor andere mensen ook zichtbaar welke acties er allemaal lopen ten voordele van Uilenspel. En dit kan alleen maar als inspiratie dienen voor nieuwe acties! Ook zal Uilenspel deze info gebruiken om zelf een bericht te plaatsen op de Uilenspel facebook. Zo komt jouw actie ook meer in de kijker! Welke mogelijke kanalen kan je aanwenden om je actie bekend te maken? -

Facebook, Instagram

-

Flyers

-

Mond-aan-mond reclame

-

Aanwezigheid op evenementen, buurtactiviteiten waarop je Uilenspel in de kijker kan plaatsen

-

Verrassende partner zoeken die een groter bereik heeft

-

 TIP! Mensen weten graag wat en wie ze steunen. Het is goed om daarom in je communicatie te

verwijzen naar www.uilenspel.be of de facebookpagina van Uilenspel. Op deze pagina’s vind je ook een korte omschrijving van wat Uilenspel doet, die je kan overnemen in je communicatie.


Ter inspiratie : voorbije acties Kerstkaartenverkoop Vrijwilligster Isabel ontwierp kleurige kerstkaartjes voor Uilenspel. Ook zin om kaartjes te ontwerpen en verkopen? Wij kunnen mee wat promo maken op onze Facebookpagina. Misschien kan je er wel verkopen op jouw werk of school? Gehaakte uiltjes Vrijwilligster Hanne verkocht gehaakte uiltjes als sleutelhanger. Dit jaar slaat Hanne weer aan het knutselen en maakt ze vilten kerstversiering. Met hulp van andere Uilenspelvrijwilligers!

Etentje Eten doe je toch, waarom het dan niet extra gezellig maken en het koppelen aan een goed doel? Verschillende mensen organiseerden thuis of op het werk een koffiemoment, lunch, diner ... en vroegen de gasten om een bijdrage voor Uilenspel. Lezen for Life Het concept van lezen for life is simpel: spaar in het najaar een zelfgekozen bedrag per gelezen boek of organiseer een leuke leesactie. Alles kan! Uilenspel is ĂŠĂŠn van de goede doelen waar de opbrengt van Lezen for Life naar toe gaat. Meer info op https://www.facebook.com/lezenforlife/ Naar bed met Uil Je kon een Uilenspelvrijwilliger boeken om een verhaaltje te komen voorlezen aan je kindjes. Tegen een vrije bijdrage ten voordele van Uilenspel.


Nog meer acties -

een quiz

-

een kerstmarkt

-

verkopen van potloden

-

verkopen van wafels, cupcakes

ďƒ¨ TIP! Een actie kan oneindig veel verschillende vormen aannemen!

Contact en ondersteuning bij Uilenspel Weet dat jullie altijd terecht kunnen bij Uilenspel voor ondersteuning of bij vragen. Jullie contactpersoon bij Uilenspel in het kader van de warmste week is Charlotte: charlotte@uilenspel.be.

Tot slot: Een HELE DIKKE MERCI voor jullie enthousiasme, inzet en engagement!

Profile for Uilenspel vzw

Actietips voor De Warmste Week 2019  

Actietips voor vrijwilligers die een actie willen uitwerken ten voordele van Uilenspel in het kader van De Warmste Week.

Actietips voor De Warmste Week 2019  

Actietips voor vrijwilligers die een actie willen uitwerken ten voordele van Uilenspel in het kader van De Warmste Week.

Advertisement