Issuu on Google+

Grau en Periodisme


UIC

2


UIC

Grau en Periodisme

La UIC ofereix un periodisme adaptat a la nova era digital. Els vells valors de la professió es combinen amb les noves formes de comunicació. La sobreinformació ha fet encara més necessària la figura del periodista capaç d'analitzar i explicar una realitat cada dia més complexa.

Guiat per professionals actius descobriràs les millors tècniques per comunicar amb eficàcia davant la càmera. Amb nosaltres aprendràs el necessari per poder treballar en una de les professions més apassionants.

Títol de Grau

Semestres

Total crèdits

Graduat o graduada en Periodisme per la Universitat Internacional de Catalunya

8

240

Vies d’accés

Campus

Totes

Barcelona

3


UIC

Punts que ens diferencien 1

Ensenyament de qualitat. La nostra vocació és fer dels nostres alumnes professionals amb criteri.

2

Equips avaluadors. Professors i experts es coordinen per avaluar de manera multidisciplinària l’aprenentatge de l’alumne.

3

Desenvolupament personalitzat. Els nostres alumnes reben orientació i assessorament continus sobre el seu potencial acadèmic, personal i professional.

4

Immersió tecnològica. Disposem d’instal·lacions i mitjans d'última generació, que ajuden els nostres alumnes a aprendre a través de la pràctica.

5

Entorn idoni. Un ambient humà enriquidor en un campus modern i dinàmic.

6

Pensament creatiu. Ajudem els alumnes a expressar-se perquè trobin

solucions innovadores. 7

Generació connectada. Els reptes multimèdia, la cultura digital i la comunicació online estimulen la feina de professors i alumnes.

8

Visió internacional. La dimensió global de la UIC permet aprendre diferents idiomes i cursar una part de la carrera en altres països.

9

Competència professional. Apostem per alumnes polivalents i continguts en actualització permanent d’acord amb les necessitats del mercat laboral.

10

Pràctiques a mida. Cada alumne adquireix diferents experiències laborals segons el perfil i les aspiracions que té.

Disposem de més de 100 convenis que acrediten el nostre coneixement del mercat en empreses com: Catalunya Ràdio El Mundo Deportivo Europa Press Catalunya Futbol Club Barcelona Intereconomía Corporación

4

Antena 3 Corporación RTVE La Vanguardia Digital MC Ediciones RadioCat XXI

Radio Nacional de España Sociedad Española de Radiodifusión …


UIC

Sortides professionals • Responsables de premsa o de comunicació institucional • Redactors d’informació periodística en qualsevol mitjà de comunicació: televisió, ràdio, premsa, revistes, Internet … • Professionals ENG • Departaments i gabinets de comunicació d’empreses • Gestors de portals d’Internet • Recerca i docència • Consultoria de comunicació • Món editorial • Editors de continguts multimèdia • Comunicació en el sector de la moda i les tendències • Agències de notícies

Et preguntes el per què de les coses? T’agrada debatre temes d’actualitat? L’escriptura és el teu mitjà d’expressió? Et veus treballant com a corresponsal a l’estranger? T’interessa el que passa al món? Saps distingir el que és important del que no ho és? T’apassiona la lectura?

5


UIC

Pla d'estudis CURS 1 Primer semestre · Comunicació Escrita I · Dinàmiques de Grups · Edició d'Àudio i Vídeo · Anglès General

ECTS

6 1 3 6

ECTS

· Llenguatge Periodístic I · Plató · Teoria de la Informació

7 1 6

CURS 2 Primer semestre · Comunicació Radiofònica · Història Contemporània d'Espanya · Anglès Escrit

ECTS

6 6 6

ECTS

· Pensament Contemporani · Teoria de la Comunicació

6 6

CURS 3 Primer semestre · Direcció de Comunicació · Empresa · Geografia

ECTS

6 6 4

ECTS

· Història del Periodisme · Producció i Realització Radiofònica

4 6

CURS 4 Primer semestre

ECTS

ECTS

· Anàlisi de Mercats i Audiències · Creativitat i Innovació · Gestió de l'Entorn

6 4 6

· Màrqueting · Professional English for Journalism I

4 4

· Comunicació de Moda i Tendències* · Fotoperiodisme* · Periodisme Científic*

3 3 3

· Periodisme Cultural* · Periodisme d'Afers Religiosos*

3 3

Mòduls

6

Especialització periodística

* Assignatures optatives de les que s'hauran de triar-ne quatre

Societat de la informació i del coneixement


UIC

Segon semestre

ECTS

· Antropologia · Comunicació Escrita II · Història Universal Contemporània

Segon semestre

6 6 6

ECTS

6 6

· Anglès Acadèmic · Llenguatge Periodístic II

ECTS

6 6 6

· Comunicació Televisiva · Deontologia Periodística · Dret de la Informació

Segon semestre

ECTS

6 6

· Economia · Sociologia

ECTS

· Effective Speaking Skills · Estructura del Sistema Audiovisual · Institucions Jurídic-Polítiques Contemporànies

Segon semestre

6 3 5

ECTS

5 6 6

· Pràctiques Externes I · Producció i Realització Televisiva · Projectes Periodístics en Xarxa

ECTS

ECTS

· Comunicació Persuasiva · Disseny Gràfic · Lideratge i Negociació

4 4 4

· Pràctiques Externes II · Professional English for Journalism II · Projecte de Fi de Grau

5 4 6

· Periodisme de Proximitat* · Periodisme Esportiu* · Periodisme Econòmic*

3 3 3

· Periodisme Internacional* · Periodisme Judicial*

3 3

Mercats i audiències

Plataformes

Domini del llenguatge

Anglès

7


UIC

Vida Universitària

Una experiència irrepetible

Un espai universitari centrat en el desenvolupament de la persona Més enllà de les instal·lacions i els equipaments, els pilars de la vida universitària de la UIC es construeixen sobre les persones que estudien, treballen i interactuen en l’espai universitari, i creen sinergies que formen un univers únic i característic. El món acadèmic de la UIC s’intensifica a través de totes les activitats que ofereix, perquè els alumnes visquin el món universitari com una experiència única i enriquidora, que en potenciï els talents i en conreï l’intel·lecte.

8

La vida a la UIC dibuixa un paisatge integral de formació per a la persona, que es nodreix de conferències, jornades d’universitat i empresa, tornejos de pàdel, grups de teatre, certàmens literaris i una infinitat d’activitats esportives, culturals i socials que formen espais per a la reflexió i l’oci. Totes aquestes activitats són necessàries per a l’aprenentatge, el creixement personal i la creació de vincles socials que formen una comunitat multicolor.


UIC

SERVEIS A LA UIC La UIC disposa d’una oferta de serveis àmplia que complementa l’educació integral de l’alumnat més enllà de les aules...

Estudiants

Assessorament i Coaching

Allotjament

Relacions Internacionals

Esports

Idiomes

Alumni

Capellania

www.uic.es/estudiants www.uic.es/housing www.uic.es/esports www.uic.es/alumni

www.uic.es/coaching www.uic.es/relint

www.uic.es/idiomes www.uic.es/capellania

Estratègies Professionals www.uic.es/sep

9


UIC

Una elecció amb garantia de futur Procés d’admissió

1 • Sol·licitud d’admissió

2 • Proves d’admissió

La Universitat Internacional de Catalunya té un sistema propi d’accés als centres i titulacions. Les persones interessades a estudiar a la UIC han de seguir els passos següents:

Tots els futurs alumnes que no siguin llicenciats o diplomats han de fer les proves d’admissió de la UIC, que consisteixen en:

A. Emplenar la sol·licitud d’admissió a través d’Internet (www.uic.es/admissions). B. Lliurar quatre dies abans del dia de la prova la documentació següent: • Certificació acadèmica dels dos últims cursos aprovats i finalitzats. • Document de condicions generals signat per a l’admissió i reserva de plaça (a www.uic.es). • Dues fotografies de mida carnet. • Fotocòpia del DNI o el passaport. • Justificant d’ingrés de les despeses de tramitació. Trobareu les formes de pagament una vegada feta la sol·licitud.

• Una prova psicotècnica d’intel·ligència general. • Un test d’anglès. • Un test de cultura general. • Una prova específica en funció de la titulació. • Una entrevista personal.

3 • Reserva i matrícula Els candidats admesos tenen cinc dies per formalitzar la reserva de plaça des de la comunicació de l’admissió, fent efectiu el pagament d’una reserva de plaça. La matriculació per a l’alumnat de nova incorporació es farà efectiva a partir del mes de juny, una vegada lliurats els resultats de les PAU. El procés de matrícula es tramita via online i té uns terminis especials per a l’alumnat admès que procedeix de centres estrangers.

www.uic.es/admissions

10


UIC

Impulsant l’excel·lència Programes de finançament, descomptes i beques Beques

Finançament

L’alumnat de la UIC pot gaudir de diferents tipus de beques:

Un cop ingressada la reserva de plaça, per al pagament de la resta de l’import de la matrícula s’ofereixen les modalitats següents:

• Acadèmiques i econòmiques • Familiars • De col·laboració • Excel·lència-UIC

Gratuïtat La Universitat Internacional de Catalunya promou l’excel·lència a través de la gratuïtat de crèdits en alguns supòsits: • Matrícula d’honor a batxillerat. El 100% de la matrícula del primer curs és gratuïta. • Matrícula d’honor en alguna assignatura cursada a la carrera universitària. Gratuïtat per als crèdits corresponents de la matrícula del curs següent. • Resultar finalista en el Concurs Preuniversitari de la UIC. • Obtenir un resultat de les PAU entre els cent millors de Catalunya.

• Abonament de l’import total • Pagament finançat amb una entitat bancària en “terminis a mida” • Crèdit educatiu

Descomptes

Sabies que... durant el curs passat es van destinar més d’un milió d’euros en descomptes per a alumnes.

La Universitat Internacional de Catalunya concedeix descomptes sobre l’import de la matrícula a determinats alumnes o col·lectius. Hi ha diferents tipus de descomptes: • Família nombrosa de categoria especial • Membres d’Alumni • Fills de membres d’Alumni

11


A la UIC volem que el pas dels nostres alumnes per la universitat sigui una experiència vital transformadora que forgi un caràcter propi gràcies a quatre claus: professors i professionals altament qualificats i compromesos amb el projecte educatiu, la formació personalitzada centrada en la persona, el fort vincle amb el món empresarial i una comunitat universitària internacional difusora dels nostres valors.

Informació i Admissions

Campus Barcelona Immaculada, 22 08017 Barcelona Tel. (+34) 932 541 800

info@uic.es www.uic.es


Grau en Periodisme