Page 1

Formula D.I .Y Untuk Kecantikan dan Kesihatan

Bahan-bahan daripada alam semulajadi yang terdapat di dalam LumiGlow membantu mencergaskan, menganjal dan menegangkan kulit, meningkatkan paras tenaga dan sistem imun. Produk yang dirumuskan di Jerman ini mempunyai ciri-ciri anti-radang serta membantu dalam penyeimbangan hormon.

Hormon dan fungsi-fungsinya Hormon ialah sejenis bahan kimia yang dirembeskan oleh kelenjar endokrin, ia berfungsi mengawal atur semua proses fisiologi tubuh seperti pertumbuhan dan pembiakan. Ketidakseimbangan hormon akan membawa risiko-risiko kesihatan yang tidak diingini.

Ketidakseimbangan hormon Terdapat pelbagai faktor yang menyebabkan ketidakseimbangan hormon, antaranya ialah: pencemaran persekitaran, bahan-bahan kimia bertoksik, tekanan fizikal dan mental, obesiti dan berdiet yang keterlaluan, usia, keturunan dan sebagainya. Ketidakseimbangan hormon akan mengakibatkan ketidakseimbangan fungsi-fungsi dan sistem badan.

Masalah-masalah yang disebabkan ketidakseimbangan hormon

oleh

Bagi remaja wanita yang berumur 20-an, tumbesarannya akan terbantut, masalah jerawat, dada yang rata, senggugut dan masalah-masalah lain akan wujud. Wanita berumur 30-an (peringkat hamil): tidak cukup tidur, sembelit, sistem penghadaman yang kurang cekap. Wanita berumur 40-an (peringkat pertengahan): payudara mengendur dan terkelepai, osteoporisis, otot-otot merasa sejuk, artritis dan bintik-bintik hitam. Wanita berumur 50 tahun dan ke atas (peringkat menopos): rambut gugur, gaut, berpeluh malam, emosi yang tidak stabil dan sebagainya.

Berhati-hati! Kaum Lelaki juga mengalami masalah-masalah yang tidak kurang seriusnya!!! Secara am - Mudah rasa letih, kekakuan kaki dan tangan, kurang bertenaga, sembelit, kurang selera makan, berat badan menurun, sakit otot dan sendi, kekejangan. Mental – kurang daya tumpuan, sensitif, mudah marah, imsomnia, kemurungan, agresif, kurang bertenaga dan lain-lain. Keupayaan seksual - keinginan syahwat berkurangan, berlakunya ejakulasi pra-matang mahupun erektil disfungsi. Fungsi renal - beser, kuantiti air kencing berkurangan, keupayaan membuang air kencing menjadi lemah, kerap kencing malam, dan kompresi pada pundi kencing juga akan menjadi semakin berkurangan. Fungsi kardiovaskular – sakit kepala, peluh dingin, palpitasi, sejuk kaki dan tangan. Gunakanlah LumiGlow untuk mengelakkan masalah-masalah di atas!

Bahan-bahan LumiGlow Dioscorea villosa (Wild Yam) Pokok keladi yang unik ini , mengandungi lebih daripada 50 pencetus hormon. Ianya dianggap sebagai bahan terkini di dalam perubatan biologi dan dikenali sebagai bahan yang paling penting di dalam terapi hormon(digunakan sendiri). Oleh kerana pokok ini hidup di tempat yang tidak tercemar, ia mempunyai bahan penyembuh sendiri, apabila digunakan oleh manusia, bahan ini merangsang penyembuhan sendiri dan pengaktifan semula organ-organ. Kesan yang paling penting sekali ialah bahan ini boleh membantu di dalam mengaktifkan, menyeimbangkan penghasilan hormon, memastikan kita sentiasa menerima hormon yang sesuai apabila tubuh kita memerlukannya. Tambahan lagi, bahan aktif tumbuhan ini iaitu Diosgenin, diketahui mempunyai sifat antiradang. Kini, krim keladi liar ini telah banyak digunakan dalam membantu menyeimbangkan hormon, meningkatkan tenaga, stamina dan daya ketahanan, serta membuatkan kita berasa muda, kuat dan lebih bertenaga. Untuk wanita, bahan ini berkesan dalam mengurangkan simtom-simtom premenstrual dan menopos. Ekstrak Aloe Vera Aloe Vera atau biasa dikenali sebagai daun lidah buaya di kalangan masyarakat Melayu digunakan secara meluas di dalam produk kosmetik. Selain daripada itu, ia juga digunakan sebagai bahan penyembuhan. Biasa digunakan untuk menyembuhkan luka-luka kecil, gigitan serangga, kesan terbakar kecil, jerawat dan lain-lain. Tumbuhan ini juga memberikan manfaat terhadap kulit seperti melembapkan dan menegangkan kulit.

Ekstrak Kacang Soya Secara tradisional, makanan mengandungi soya telah menjadi makanan untuk penduduk Cina dan Jepun, di mana insiden-insiden penyakit kanser yang berkaitan dengan hormon seperti kanser payudara dan kanser prostat adalah rendah. Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa 25 gram (6.25 gram setiap sajian) protein soya diperlukan setiap hari untuk memberi kesan di dalam pengurangan kolesterol. Kaum wanita digalakkan mengambil soya untuk melegakan simtom-simtom sebelum kedatangan haid dan juga menopos. Ia juga membantu di dalam penghasilan kolagen dan juga melembapkan dan mencerahkan kulit supaya kulit nampak cerah, licin dan muda. Ekstrak Biji Anggur Kebanyakan penyakit adalah disebabkan oleh kemusnahan sel akibat diserang oleh radikal bebas. Anti-oksida berperanan memusnahkan radikal bebas ini. Ektrak biji anggur adalah faktor anti-pengoksidaan yang terunggul setakat ini; berkesan untuk mencegah dan menghapuskan radikal-radikal bebas, melambatkan proses penuaan, mengurangkan insiden penyakit yang berkaitan dengan jantung dan saluran jantung, barah, angin akhmar dengan melancarkan peredaran darah serta menguatkan saluran darah. Vitamin E Sejenis lagi anti-oksida larut lemak penting dalam mengawal kerosakan akibat radikal bebas. Vitamin E juga memainkan peranan penting dalam memperlambatkan proses penuaan. Vitamin ini juga diperlukan dalam fungsi tubuh yang lain, penting untuk mendapatkan rambut dan kulit yang sihat.

D.I.Y (Do It Yourself) bermakna anda boleh lakukan sendiri Mengapa tunggu lagi? Mulakan pelan tindakan kecantikan dan kesihatan anda. Anda mempunyai LumiGlow sebagai teman anda. Sebagai suplemen dioleskan di kulit anda, LumiGlow menggunakan bioteknologi dan nanoteknologi untuk memberikan anda kebaikan bahan aktif terus ke aliran darah anda, tanpa melalui proses pencernaan yang lama. Dapatkan kesan yang hebat dengan penggunaan yang teratur. Dapatkan Lumiglow, oleskannya, rasakan dan serlahkan kecantikan anda dari dalaman.

Cara Penggunaan LumiGlow Sapukan di bahagaian badan yang lembut, seperti leher, dada, abdomen, bahagian belakang, tangan dan paha setiap hari. Sesuai untuk semua jenis kulit. Sukatan: tiada batasan. Sesuai untuk semua golongan: wanita pada pelbagai peringkat umur, orang tua atau golongan muda, bahkan kaum lelaki yang inginkan tenaga dan kesihatan yang optimum. Jika terdapat tindakbalas berlarutan, hentikan penggunaan dan rujuk kepada individu yang memperkenalkan produk ini. Tidak disarankan penggunaan krim ini oleh wanita hamil dan ibu yang menyusukan anak. Penafian - Maklumat ini adalah sebagai bahan pendidikan, dan bukan sebagai nasihat perubatan dan juga bukan sebagai bahan pengganti rundingan doktor anda.

健康美麗DIY 您保持秀丽和健康的最佳方法! 您保持秀丽和健康的最佳方法柔美膏香脂,是由德国专家研究提炼而成,它帮助您的肌肤恢复青春和健康,改善活力 和增强免疫系统,而且也拥有抗发炎以及帮助平衡荷尔蒙。

什么是荷尔蒙?

D.I.Y 的意思是亲自动手

荷尔蒙是我们体内的分泌物,它负责平衡和协调我们 身体内的各类系统。荷尔蒙一系列的作用包括了,成 长,繁殖,老化,情感和行为。我们的荷尔蒙必须处 于一个平衡的状态,这平衡非常重要,倘若失衡,疾 病和各种各样的健康问题将逐渐产生。这将对我们的 心理及生理造成严重影响。

为什么等待? 今天就开始您的健康秀丽计划! 您有柔 美膏作为您亲密的指南和伙伴。作为 肌肤 的保养圣品 ,柔美膏结合了最新的生物工艺技术及毫微纳米技术 ,能迅速的输送其活性成分入血液。

荷尔蒙失调 现今的社会,我们暴露于化学污染,杂音,不正当的 饮食,过早的老化等消极因素。这些因素造成了荷尔 蒙失调。

女性与荷尔蒙不平衡的相关问题如下: 青春期(年齡20): 丘疹,平胸,月經失調。 懷孕(年齡30): 缺乏睡眠,失眠,消化不良,便 秘。 中年(年齡40): 乳房下垂,骨质疏松,手脚发冷 ,色素沉著,关节炎。 更年期(年齡50和以上): 关节痛,头发丢失,热 的冲洗,冒冷汗,忧郁。

用法说明 每日在脖子上柔和地按摩两次,膀臂(向上),乳房(向 上和往内),在腰部附近(向下),手腕(循环的向上), 肚子(随时针方向的在腹部附近循环),大腿(循环的向 上)。如果继续没有任何效应,停止应用和参见介绍您 的人。不建议怀孕和护理母亲使用。 声明 - 此资讯为教育讯息,并不作为医疗忠告或代替您的保健专 家的意见。

男性与荷尔蒙不平衡的相关问题如下: 整体上: 容易疲倦,手脚发冷,活动和反应缓慢, 累而无力,便秘,精疲力尽,丧失胃口,重量减少 ,关节炎,抽筋。 精神上: 不能集中,忧郁,敏感,容易懊恼,失眠 ,压抑行为,侵略性。 性生活: 不美满, 勃起不正常问题。 肾脏问题: 频繁排尿,尿数额减少,排尿困难, 膀胱功能减退。 心血管作用: 头疼,冷的汗水,心悸,手脚发冷。

Neck / Leher/

Inner Arm /Lengan/

使用柔美膏能帮助解决这些问题! Chest /Dada/

柔美膏成份: 柔美膏的主要成分为生物医学的新星-荷尔蒙平衡的 救星,Dioscorea Villosa,一种野生薯类。这个特 别薯类包含超过五十种荷尔蒙前体。他们通常在未受 污染的土地生长,因此不含任何化学杀虫药和肥料。 这来自大自然的荷尔蒙前体能帮助器官自行修复, 让人更加年轻,更强状,更有活力。 Dioscorea Villosa的活性成份能让身体自行平衡荷 尔蒙水平,也能改善体力和耐力。Diosgenin也被发现 有抗发炎和治痉挛的功能,而且能让妇女远离乳癌和 子宫癌。柔美膏其它成份是芦荟,大豆蛋白质,葡萄 种子和维生素E。

柔美膏的其他成份如下: 芦荟 - 有保湿及护肤功能,广泛的被应用于化妆 产品。芦荟能有效的帮助修复损害的肌肤如昆虫叮 咬,烧伤,粉刺等。它让皮肤更加牢固和润湿, 让皮肤充满活力,让您看起来更年轻。 大豆精华 - 传统上大豆食品大量的被中国人和日 本人食用,所以在中国和日本,乳癌和前列腺癌的 病例都很少。科学研究显示,我们每日应该摄取25 克(6.25克/每份)大豆蛋白质以降低胆固醇。大豆 蛋白质能帮助妇女远离乳癌和子宫癌。大豆蛋白质 也能促进皮肤胶原蛋白的生成,帮助滋润及美白肌 肤,让皮肤更光滑,看起来更年轻。 葡萄种子精华 - 自由基能氧化器官,导致老化, 引起疾病。抗氧化剂能对抗自由基,减少由自由基 损伤,减缓老化,帮助预防冠状疾病,癌症,中风 等。葡萄种子是知名的抗氧化剂,能对抗自由基并 能加强血管并且帮助身体的血液循环。 维生素E - 维生素E是脂溶性的抗氧化剂,能低制 自由基损伤并帮助减缓老化及降低癌症风险。此外 ,维生素E在头发和皮肤的健康成长扮演著重要的 角色。

Abdomen / Lower Back /Belakang/

Inner Thigh /Paha/

LumiGlow  

Your D.I.Y and Holistic Way to Beauty and Health!

LumiGlow  

Your D.I.Y and Holistic Way to Beauty and Health!