Page 157

9.10 Surficial Rehabilitation, Islington, London, Project by James Batson, 5th year. Dinning room. The view highlights the thickness of the external facade whilst gradually revealing more about the buildings function. The perimeter lightwell can also be looked into from the dining hall in an attempt to encourage rehabilitation amongst day centre users.

enter the building. Entrance Reception found directly on your left defined by the use of Timber clad to differentiate it from the traditional white pigment washed walls of the wood bump in-situ cast concrete. Visual also highlights the use of colour as a tool to direct a patient to different venues across the building and in some cases forbid them from entering (red corridor). The Axon and Ground Floor plan in 6.5 present the division between the Resident, Core and Staff Zones of the building to show a system with an ease of orientation. Another key element shown is the use of an invisible moat boundary which is only accessible by staff but provides a system of security for those Alzheimer’s patients who wander.

9.11 Respite and Activity Centre for Alzheimer’s Residents, Royal Hospital, Chelsea, London, Project by Darren Scott Robertson, level 5. The Entrance Lobby View (on the opening introduction): depicts the typical atmosphere as you

9.9

9.10

9.11

diploma Y4&5 unit 9

9.9 Towards Common Interests, Pembride Fine Art Hub, Pembridge, London, Project by Imaan Alia Hanif, Level 5 The section throught the builing shows the position of the lightwell as it reflects light through thebuilding. The lightwell forms the primary circulation route through the building. The user experiences thr building through the movement through paths of the proposal.

UEL yearbook 2015  
UEL yearbook 2015  
Advertisement