Page 47

Udsnit af en plakat for arkitekturudstilling.

Udsnit af en gulddekoration, som laves med stencil.

Udsnit af arkitekttegning til kongens nye krematorium.

Mønstre og arkitektur Vævede mønstre og arkitektur udgør en betydelig del af den thailandske kulturarv. For en vesterlænding kan det umiddelbart opfattes lidt monotont og gammeldags, men i detaljerne udfolder der sig et imponerende kreativt univers af varierende former fulde af symboler for navnlig himlen, helvede og jorden. Thailænderne´´´´+ er stolte af deres håndværkstradition, og de bruger den dag i dag mange års mesterlære på at opøve hånd og øje til præcision og formsans. Øverste frise viser en række typiske mønstre fra forskellige regioner. Fotos til venstre er fra en udstilling om arkitektur på TCDC. Der bygges stadig templer efter gamle håndværkstraditioner.

Moderne kunsthåndværk Moderne kunsthåndværk og grafisk design med tydelige referencer til traditionelle mønstre. Grafisk design Thailands mest anerkendte og prisvindende grafiske designer kalder sig TNOP for Teeranop Wangsillapakun. Han er født i Bangkok, men driver bureau i Chicago. Han har blandt andet designet skrifterne Bpositive, OneAM, Fliptura, Dodo, Square 45 og ItsOverCaptain. TNOP arbejder med de største globale brands og underviser på Rangsit University i Pratumthani, Thailand. Se mere af hans arbejde her: http://www.tnop.com/ Promotion postkortserie for Weetu Corp., en designsammenslutning i Chicago. Af TNOP.

Gavepapir inspireret af thai yantramønster og typografi. Af TNOP.

UDKOM december 2017

Bogdesign for IRENA (International Renewable Energy Agency) i Abu Dhabi. Af TNOP.

“heART to HEART”, en installation beregnet på at genopbygge tillid og glæde efter politiske optøjer i Bangkok fra marts til maj 2010. Af TNOP

Plakat til Creativities Unfold, et årligt internationalt symposium. Af TNOP.

| s. 47

Branchemagasinet UDKOM 06 | 2017  

I audiens hos New York Citys dronning af grafisk design, Paula Scher: "Design får magt, når det flytter noget".

Branchemagasinet UDKOM 06 | 2017  

I audiens hos New York Citys dronning af grafisk design, Paula Scher: "Design får magt, når det flytter noget".