Page 39

ET EVENTYR OM PAPIR Papir er meget mere end fibre og forretning. Papir er også eventyr. Det mærker man stadig hos en af verdens ældste og dygtigste producenter af kreativt papir. GMUND producerer sit papir i en tidligere kobbermine i byen af samme navn ved Tegernsee syd for München. Gmund har været passioneret om papirfremstilling siden 1829 og har i dag både Hollywood og nogle af verdens største brands som kunder. Af: Janne Høgshøj udkom@grakom.dk

osmetik, parfume, mode, vin, spiritus, chokolade, te og mange andre produkter er pakket ind i papirkvaliteter fra Gmund. Mange former for brevpapir, rapporter, fotobøger og brochurer er trykt på Gmunds papir. Det samme er bryllupsinvitationer, lykønskningskort, gaveemballager, tasker og invitationer – fx til filmfestivalen i Cannes, Golden Camera i Berlin og Oscar-prisuddelingen i Hollywood. Gmunds kvaliteter spiller førende roller, når stjernerne hører de magiske ord "And the Oscar goes to ..." for konvolutten med de heldige og dygtige skuespillere er skabt på papir fra fabrikken ved Tegernsee.

K

Papir med øl, sølv, bomuld og træstruktur Papirkvaliteterne er verdensberømte og prøvebøgerne legendariske. Gmund

UDKOM december 2017

skaber og designer papir med rester fra ølproduktion, overflade med ægte sølv og partikler fra kosmetikindustrien. Navnene på kvaliteterne overgår fantasien – hvem i den kreative branche vil ikke gerne ha’ papir, der hedder Pils, Go Hell Black eller Electric Blood? Gmund og generationerne Det hele begyndte i 1829. Straks efter at Johann Nepomuk Haas fik lov til at samle stof, oprettede han en papirfabrik i Mangfall Valley nær Gmund. Hans forretning, der voksede hurtigt, blev overtaget i 1854 af Gregor Fichtner, som udvidede den yderligere. Ejerskabet af fabrikken blev i 1904 overført til Ludwig Alois Kohler og dermed til familien til den nuværende ejer, L. A. Kohlers grand-grand nevø Florian Kohler, som leder fabrikken og har gjort det siden 2004.

Gmund og miljøet Gmund slår sig op på at yde et stort bidrag til et godt miljø. Gmund har forpligtet sig til at bevare den smukke beliggenhed ved bredden af søen ​​ Tegernsee og investerer derfor løbende i moderne, energieffektiv og miljømæssig forsvarlig produktion til gavn for området.

Gmunds showroom kan besøges hele året – læs mere på www.gmund.com Gmund forhandles i Danmark af Papyrus, Antalis og Igepa.

| s. 39

FOTO: GMUND

Et udvalg af Gmunds berømte prøvebøger med kreative papirkvaliteter, flot design og fantasifuld efterbehandling.

Branchemagasinet UDKOM 06 | 2017  

I audiens hos New York Citys dronning af grafisk design, Paula Scher: "Design får magt, når det flytter noget".

Branchemagasinet UDKOM 06 | 2017  

I audiens hos New York Citys dronning af grafisk design, Paula Scher: "Design får magt, når det flytter noget".