Page 1

Uc-today

Win bij de Quiz een Super prijs !!


Welcome! Het is bijna zover‌. DE ZOMERVAKANTIE BEGINT WEER BIJNA! Daarom gaan wij het in deze UC-Today hebben over de zomer. Hierin lees je van alles over: activiteiten, ijssmaken, vakantiebestemmingen etc. Verder hebben we nog een paar artikelen, die altijd standaard in de UC-Today staan. Heel veel leesplezier en een leuke zomervakantie! Groetjes, Het UC-Today team.


Inhoudsopgave Blz. 2

inleiding

Blz. 3 inhoudsopgave Blz. 4 bijzondere vakantiebestemmingen Blz. 5 hoe overleef ik een saaie, eentonige vakantie Blz. 6 quiz Blz.7&8 Stijlvol de zomer in Blz. 9 Woordzoeker en strips Blz. 10

Top tien ijssmaken

Blz. 11

Vakantiebaantjes

Blz. 12

Sponsers


Bijzondere vakantiebestemmingen Jamaica De meeste toeristen gaan naar Jamaica om naar het strand te gaan en te zonnen. Je hebt daar dus ook mooie witte stranden en een hele mooie zee, maar je kunt echt het land leren kennen als je het hele eiland rondreist. De rondreis door Jamaica is een afwisseling van muziek, ontmoetingen met het bergvolk, relaxen op tropische stranden en genieten van de prachtige natuur. Je kunt er ook raften en watervallen beklimmen.

Safari in Zuid-Afrika In Zuid- Afrika leeft de big five: olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels. Door aan een safari mee te doen kun je ze allemaal tegenkomen, er wordt niet gegarandeerd dat je ze alle 5 kunt zien, maar je hebt wel een grote kans.

China In China heb je historische monument zoals de Chinese muur en mooie paleizen. China is zich vol op aan het ontwikkelen dus je hebt een heel erg verschil tussen oud en nieuw. Je kunt op een markt staan die bijna hetzelfde is als 100 jaar geleden en daarna meteen lopen naar een winkelcentrum dat misschien maar een jaar oud is.

Amerika In Amerika heb je veel steden, waar ze ook om bekend staan. Hiervan kan je een stad uitzoeken en daar naartoe gaan, maar je kunt ook een rondreis maken. In Amerika heb je veel verschillen tussen de steden. Ook heb je in Amerika behalve de steden ook andere leuke dingen om te zien.

Brazilië Brazilië is een schitterend, afwisselend land en zeer geschikt voor een indrukwekkende rondreis met kinderen. Rio de Janeiro en Salvador is ook iets wat je moet zien. Deze bijzondere steden worden afgewisseld met de schitterende natuur. Ook kun je hier kajakken op zee en schitterend snorkelen. Verder heeft Brazilië 's werelds grootste watervallen. Het oerwoud biedt natuurlijk ook mooie dingen.


Hoe overleef ik een saaie, eentonige zomer? 10 tips: Je kent het vast wel: Je bent blij dat school voorbij is, maar je hebt niets te doen, dus ga je jezelf vervelen. Met deze tips kun je dat allemaal voorkomen. -

Maak iets lekkers voor jezelf: cupcakes, brownies, taart. Tip: ruim wel alle troep op. Ruim je kamer op en richt het opnieuw in. Je ouders blij (je kamer is eindelijk opgeruimd) en jij blij (je kamer ziet er weer mooi uit) Koop een mooi schrift en maak er je vakantiedagboek van. Begin een blog en schrijf er elke dag wat op. Zet een link ervan op je Hyves / Facebook, want dan krijg je meer bezoekers. Ga picknicken met vrienden. Zorg dat je op een rustige plek zit, je wilt niet teveel lawaai om je heen hebben (dat maak je zelf al genoeg) Ga logeren/ afspreken met vriend(inn)en. Relax (nu heb je er genoeg tijd voor) Download wat films en kijk ze (er zijn vast films die je altijd al had willen zien) Luister veel muziek en zet nieuwe liedjes op je mp4/3 dan gaat hij ook fris de zomer in. Ga shoppen met vriend(inn)en in de stad. Breng een bezoek aan het strand. Als je naar Scheveningen gaat kun je ook nog de stad in.

Recept voor cakejes Ingrediënten: Voor een bakplaat vol... - 125 gr zelfrijzende bloem - 125 gr suiker - 125 gr zachte boter - 2 eitjes - 2 eetlepels melk - Halve theelepel vanille extract / 10 gr vanille suiker ( 1 zakje) Bereiding: Verwarm de oven op 180°/200° graden. Meng alle ingrediënten onder elkaar behalve de melk, mix deze ingrediënten goed door elkaar. Wanneer dit goed gemengd is, kun je de melk erbij doen Nu je vormpjes vullen met het mengsel met een eetlepel De oven in voor ongeveer 20 minuten, als je denkt dat het klaar is prik met een stokje in je cakeje (hangt er nog deeg aan nog even laten instaan, blijft er niets hangen zijn ze klaar) Nu even laten afkoelen en versieren naar wens... Als je ze 5 minuten hebt laten afkoelen, kun je het versieren met fondant, smarties, zilveren bolletjes. Het maakt niet uit wat, gebruik gewoon je fantasie!


Quiz Natuurlijk hebben we ook een quiz. Er zitten veel moeilijke vragen in over de zomer. Je moet hem invullen en degene die de meeste vragen goed heeft krijgt een prijs. En de prijzen zijn: -

Een waardebon van 10 euro bij de jumbo (4x) Een waardebon bij de artsportiek van 10 euro. Een waardebon voor een bigmac menu bij de McDonalds Uden.

Bij sommige vragen kan je de antwoorden vinden in de krant. Als je de schoolkrant goed gelezen hebt kan je de vragen goed beantwoorden. Als er meerdere mensen hetzelfde aantal fouten hebben, gaan we de winnaar loten. Vul wel altijd je naam en klas in, anders weten we niet wie je bent. Naam: ______________

1.

Klas: _____________

Noem 3 redenen waarom je naar Jamaica op vakantie zou gaan: -

2. Welk belangrijk sporttoernooi wordt er dit jaar gehouden?

3. Vanaf welke datum worden de dagen korter?

4. En tot wanneer duurt de zomer dit jaar?

5. Hoeveel procent van de jongeren tussen de 12 en de 18 jaar verdient â‚Ź6 tot â‚Ź7 per uur?

Dit was de quiz! Als je hem op de computer hebt gemaakt, dan moet je hem nu mailen naar: uc_schoolkrant@hotmail.com Als je hem op papier hebt ingevuld, kan je hem in het postvak van mevrouw Naterop of mevrouw Ernst leggen.


Stijlvol de zomer in! Het is natuurlijk voor iedereen heel belangrijk dat je er goed uitziet, vooral in de zomer van 2012. We zullen jullie een paar goede en stijlvolle tips geven voor in de zomer, want dan weet iedereen zeker dat alle leerlingen van het Udens College er deze zomer stijlvol uitzien.

Voor de meisjes: Felheid! Deze zomer zijn de felle kleuren helemaal in. Het leuke hieraan is dat je alles kunt combineren met elkaar. De kledingvorm is voornamelijk basic en rustig/geen print of opdruk en afgemaakt met felle kleuren.

Doorzichtig! Vorig jaar zomer en winter zagen we veel transparante kleding. In de zomer van 2012 zien we dit weer helemaal terug komen, maar dan vooral met als doorzichtig deel de details.


Voor de jongens: Heldere kleuren! De zomer van 2012 heeft veel voor de jongens aan te bieden. Zo is er veel gebruikt van heldere kleuren, dit zorgt voor een frisse look. Deze kleuren zijn een beetje ‘’verwassen’’ zodat ze niet té fel zijn, omdat vele jongens hier niet van houden.

Klassiek! Je kunt natuurlijk ook voor de klassiekere kleuren gaan, bijv: lichtere tinten van donkere kleuren. Deze kleuren zijn vooral gepast voor colbertjes en broeken. Met een fel kleur T-shirt eronder zie je er helemaal modieus uit!


Woordzoeker Zoek de volgende woorden: Strandbal Zomer Zonnebrand Zon Zee Strand Vakantie Parasol Schelp

Zonnebril Zwembroek Bikini Zwembad IJsjes Palmboom Muziek Zand

L R L A A L F K S H S Y O C F C H T E D

S U S T R A N D B A L R S S Q K F S L C

K O Y S M Z O N N E B R I L Z M N R V I

F S L L E O V A K A N T I E U I P B M N

A E E E E L O R O M N E E Z C U L N Y L

T O I N I V Z B I K I N I J H P E E R C

E D W S N R E E M T C E L M G Q H I I C

V R L L U W C N E L K E O A O L C J T O

U P P Q A Z W N O Q A I S D T W S E E E

R G D C E Q A O E G N P A X M J G E B Q

I E R S V E R Z W E M B R O E K L Y A P

N W M H R N Q E W E F R A S A N S B S H

X N Y I N Z B I K E T C P D E H F T I E

S L S S E M J Y G N M L N E N D R Z E O

E Q I O P T I Z A E F B A J I A O M E N

S Q V G B A J N Y E G U A J N R Z K S X

L T F S C U M G B C N R Y D L E O N E C

E G A R P O I W R E Y F W N E M R C O H

U Y I T I E I L S P A F D C M O V E S Z

T M L H E S P M O D F E V X I Z N J C E


1: Cookies 2:

Stroopwafel

3:

Vanille

4: Framboos 5: Witte Chocola & Stracciatella 6: Oma’s appeltaart & Hemelse Modder 7: Citroen & Banaan & Strawberry Cheescake & Aardbei & Oreo 8: Hazelnoot & Red Bull / Energie 9: Kaneel & X-tra Dark & Watermeloen & Kers & Meloen & Mango & Cola & Rood Bosfruit & Mascarpone met Framboos & Roze koek. 10: Zoete Drop & Speculaas & PIM’s


Wij hebben een enquĂŞte gehouden over vakantiebaantjes. Wij zijn hierdoor tot de conclusie gekomen dat veel leerlingen een vakantiebaantje hebben. Ook zijn er veel leerlingen onder de 14 die geen baantje hebben, omdat ze daar nog te jong voor zijn. Het valt wel op dat er net iets minder leerlingen een baantje hebben (44 %), maar dit komt ook omdat het voor velen nog lang duurt voordat het vakantie is en daarom zijn ze nog niet opzoek gegaan naar een vakantiebaantje.

Tips voor een vakantiebaantje: Ga op tijd op zoek, dan weet je zeker dat ze nog mensen kunnen gebruiken. Kies een baantje die je leuk vindt, anders ga je er steeds meer tegenop kijken. Doe het baantje samen met je vrienden, dat is veel gezelliger! Werk niet te veel, het is nog steeds vakantie! Stel een doel vast, hier ga ik voor sparen. Als je dan geen zin hebt, denk je daaraan.


Macdonalds Uden Arts Sportiek Uden

Velgdirect Jumbo Supermarkten Drossaard Uden

UC-Today Zomer  
UC-Today Zomer  

Een schoolkrant van het Udenscollege, havo-vwo

Advertisement