Page 1

Het EK staat voor de deur. Wat is de winnende opstelling?

Bron: www.ad.nl

Zo krijg je in no-time een sixpack! Een diepgaand interview met meneer Knoops over het EK

Nog veel meer!


Hij is er weer! Een verse uitgave van de UC-Today. Dit keer gaan we het hebben over sport. Dat komt natuurlijk door alle grote toernooien die er aan komen deze zomer. Met wat voor opstelling zou jij de finale spelen van het EK? Speel Bert van Marwijk door jouw dreamteam te kiezen. Ook kun je lezen over sporten in stijl en kom je te weten wat voor sporten andere kinderen doen in hun vrije tijd. Onze redactie heeft er weer hard aan gewerkt, dus hopelijk levert het weer veel leesplezier op!


Inleiding

blz.1

Inhoudsopgave

blz.2

Sportschema

blz.3

Sporten in stijl

blz.5

Wie sport wat?

blz.6

Interview met meneer Knoops

blz.7

Dreamteam

blz.8

Interview met Sander van Bommel

blz.10

Strip en puzzels

blz.12

Colofon

blz. 13


Hier vertellen we hoe je in no-time een ijzer sterke conditie hebt en hoe je sterke spieren krijgt. Conditie: Hardlopen: een goede manier om op conditie te komen is hardlopen. Je moet dit wel met regelmaat doen, want anders is het zinloos. Begin met een schema te maken, ga bijvoorbeeld op een vaste dag op een vaste tijd lopen. Plan de eerste keer maar een kort stuk in, begin bijvoorbeeld met een half uur te lopen. Je kijkt dan hoe het gaat, als het gemakkelijk gaat kun je snel meer gaan lopen en anders bouw je rustig op. Het is belangrijk dat je je geplande tijd wel volhoud, je moet je erin vastbijten en doorgaan tot je het gehaald hebt. Als je dit volhoud krijg je snel een goede conditie. Het leuke van hardlopen is, is dat je het net zo gemakkelijk met meerdere kunt doen en dat je je eigen ritme op kunt bouwen. En veel mensen vinden het verslavend! Biceps: Gewichten: om biceps te krijgen kun je heel standaard op gaan drukken maar dit is vaak niet effectief. Om goede oefeningen te doen heb je wel het juiste materiaal nodig. Je kunt dit aanschaffen of je kunt naar de sportschool gaan. Hier een paar oefeningen die je dan kunt doen met een paar gewichten. Hammer Curl 1. ga rechtop staan met een halter in elke hand, laat je armen naar beneden hangen en houd je ellebogen dicht bij je romp (niet ertegenaan) 2. breng de halters naar je schouders zonder je bovenarmen te bewegen 3. breng de halters weer naar beneden, weer zonder je bovenarmen te bewegen. 4. Herhaal dit.


Concentration curl 1. Ga op een bank zitten met je voeten op de grond en je knieĂŤn gebogen. Houd je benen ligt gespreid en houd je arm met de halter daarin tussen je benen. 2. Til de halter op tot je schouder door je arm te buigen. 3. Breng je arm weer terug 4. Herhaal dit. 5. Doe dit ook bij je andere arm. Buikspieren: Sit ups: Om buikspieren te krijgen kun je niet veel anders doen dan gewoon ouderwetse sit ups. Er zijn veel verschillende vormen om je buikspieren te trainen, hier een paar oefeningen. Bycicle excercise 1. Je gaat op de grond liggen. 2. Dan trek je je linker knie op en breng je je rechter elleboog ernaar toe. 3. Breng je linker knie terug en trek je rechter knie op, breng je linker elleboog ernaar toe. 4. Herhaal dit.

Cross sit ups 1. Ga op de grond liggen met je knieĂŤn opgetrokken en je voeten op de grond. 2. Breng je linker elleboog naar je rechter knie 3. Breng nu je rechter elleboog naar je linker knie 4. Herhaal dit.

Het belangrijkste bij oefeningen doen is dat je het rustig opbouwt. Zorg dat je niet wordt overbelast en stop als je pijn krijgt. En heel veel succes ermee!


Op deze pagina’s lees je alles over sportkleding. Van de nieuwste sportbroeken tot de beste voetbalschoenen. Het maakt niet uit wat je doet, na het lezen sport je voortaan in stijl! Met het EK voor de deur kunnen deze shirts niet ontbreken: De nieuwe shirts van het Nederlands elftal! Ze zijn een beetje aan de dure kant, maar dan heb je wel wat! Voor 71,95 Euro

De nieuwe Nike collectie voetbalschoenen is er weer. Ga je voor controle of snelheid. Het maakt niet uit welke je kiest, voortaan voetbal je in stijl en ook nog met skills. Vanaf 100, - euro

Voetballen, gymmen, hardlopen of gewoon dragen met lekker weer, de dames doen het in ieder geval met mooi weer. Voor maar 55 euro in de online Adidas store.


Zoals u wel weet, het EK gaat weer beginnen. Wij willen dit niet zomaar voorbij laten gaan en onze lezers alvast wat voorbereiden op dit toernooi. En hoe kunnen we dat beter als u, sterspeler van locomotiv(?), uw mening te laten geven. Vandaar dit interview

Ik mag aannemen dat u voor Nederland bent, toch? Ik ben zeer zeker voor ‘onze jongens’! Eerlijk gezegd niet vanwege passie voor voetbal, maar vanwege de gezelligheid die de wedstrijden met zich meebrengen. Oranje shirtje aan, pilsje in de hand, bakje borrelnootjes en gaan met die b….n.

Maar geeft u Nederland ook echt een kans op kampioenschap? Nee totaal niet. Ik kijk weinig voetbal op televisie, maar toen ik enkele maanden geleden de wedstrijd Nederland-Duitsland (of andersom) zag was alle hoop verdwenen. Werden die Nederlanders even ingemaakt zeg. Hulde aan de Duitse ploeg.

En als het om onze selectie gaat, op wie vestigt u dan het meeste hoop? Ik moet zeggen dat ik niet eens weet wie daar allemaal in zit. Volgens mij niemand van Sparta’25 uit Beek en Donk. Wat een gemis. Op wie mijn hoop gevestigd is? Op de hele ploeg dan maar. Voetbal is niet voor niets een teamsport.

Wie denkt u dat er in de finale komen? Duitsland! De tweede finalist mag een land zijn dat nog nooit in de finale heeft gestaan of één van de twee organiserende landen, Polen of de Oekraïne.

En wie wint er? Duitsland! Wat vind u van de selectie die van marwijk heeft gemaakt? Prima! Aardige kerel ook. Is er nog iets speciaals wat u gaat doen tijdens het EK? Hetzelfde als de rest van Nederland denk ik. Na de wedstrijd snel onder de wol om weer fit te zijn voor de dag van morgen.


“Ik leer steeds nieuwe technieken en daardoor word ik steeds beter�. Wij hebben een interview met Sander van Bommel gedaan want we wisten dat hij wel goed in zijn sport was en we wilden graag iets meer weten over hoe hij met zijn sport omgaat en wat hij hiermee behaald heeft. Sander doet vanaf zijn zesde aan wedstrijd zwemmen, dit heeft hij gekozen omdat hij een sport moest kiezen en dit leek hem vooral het handigste om te doen. Ook vond hij met name de spelletjes die er gedaan worden leuk. Hij merkte voor het eerst dat hij goed was in wedstrijd zwemmen toen de trainers hem speciaal kwamen vragen of hij naar het talententeam wilde. Hij zwemt elke week ongeveer zes uur aan training en zondag doet hij nog mee aan een wedstrijd. De grootste prestatie die hij ooit heeft bereikt met zijn sport is dat hij vorig jaar Brabants kampioen is geworden met de 200 meter schoolslag. Soms zegt hij de training af omdat er dan iets van school tussen komt, maar hij gaat wel altijd met plezier naar de training toe. Hij leert nu nog steeds veel nieuwe technieken en daardoor kan hij ook steeds beter zwemmen. Vorig jaar in de brugklas kon hij goed school en het zwemmen combineren met elkaar, maar dit jaar op het vwo wordt het wel lastiger maar het kan nog net. Hij wil ook vooral zijn sport aanraden want er zijn verschillende niveaus dus is er voor iedereen wel iets en dankzij de trainers die altijd voor je klaar staan kun je steeds beter worden en hij raadt het ook aan omdat het gewoon heel leuk is. We zijn er dus achter gekomen dat Sander heel veel plezier heeft in zijn sport. Zo is hij nu al Brabants kampioen en wordt hij steeds beter. Ook al ben je heel goed, je kunt dus nog altijd nieuwe dingen bijleren voor betere resultaten en er is voor iedereen wel iets bij. Dus Sander raadt zijn sport echt aan.


Woordzoeker: EK en Olympische Spelen E E O R K Z Z M E W B D E E F T C E N

T E N K L E O K E C Z K P Y J A M N E

P E M I I S L H C W E R O I N G E G E

V N A E G I R F E I O J C J B T Y P N

H E I D S N T M T A I I N O Y R G T C

O M P D B N M E N A D X O A K H K C P

P R M D O E L X T E L G C D R L N E S

P E Y N N T A N M C S H M T D O C G E

R H L A A L R R P C O K G U G P H P E

Z C O L R E R O H Z E B O N J T N C E

B S A R I F Q I K E G G R B T R I P P

T B E E T A E L L A B T E O V O U I E

Y U E D O T D M B P R E G E N P I I D

O Z R E E G I E Z R Q E G S D S E A R

M N D N E O I P M A K T V W E K R K H

N G O T E T O H I E M H P L E I R V A

H S W O E N I A M P H Q I R I N M E K

H S S P T K R D Q D P G M S K Z L C S

R N R I I W E A N S G Q A D F M X I E

Zoek de volgende woorden: Voetbal, Kampioen, Olympia, Nederland, Elftal, Oranje, Medaille, Goud, Zilver, Brons, Sport, Atletiek, Zwemmen, Turnen, Tafeltennis, Boogschieten, Schermen, Boksen


Deze krant werd mede mogelijk gemaakt door: Bas Krap: Hoofdredacteur, sporten in stijl Juul van Boxtel: trainingsschema, interview meneer knoops Rik leliveld: dreamteam Tim van Diepenbeek: dreamteam Ilja van Oort: interview Sander van bommel Cas Kulk: interview Sander van bommel Tijmen van Veen: Enquête over sport Roy Raaijmakers: Enquête over sport Teun van Bebber: strip Jorg Tünnissen: posters Koen de Visscher: posters Ivo van Lemmen: posters en strip Met dank aan: Mevrouw Naterop en mevrouw Ernst, project docenten Meneer Knoops en Sander van Bommel, geïnterviewden Mevrouw Oomen: mentor En natuurlijk dank aan al onze lezers! Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u mailen naar B.Krap@udenscollege.nl J.vanBoxtel3@udenscollege.nl

Heeft u genoten van deze schoolkrant? Lees ook onze andere edities: UC-Today: uitgaan UC-Today: zomer


UC-Today over sport  

De nieuwe UC-Today. Lees alles over sport!

Advertisement