Page 1

M’OPEREN A L’HOSPITAL DE SANTA MARIA


UN DIA, MENTRE ESTAVA AL PARC, ELS PARES EM VAN EXPLICAR QUE M’OPERARIEN A L’HOSPITAL DE SANTA MARIA. DE SOBTE VAIG PENSAR UN MUNT DE COSES: COM SERIA L’HOSPITAL, QUÈ EM FARIEN, SI SERIEN SIMPÀTICS... A TU T’HAN OPERAT ALGUNA VEGADA? T’EXPLICARÉ LA MEVA HISTÒRIA I AIXÍ SABRÀS TOT EL QUE EM VA PASSAR


PRIMER VAS A L’HOSPITAL PER VEURE L’ANESTESISTA. ET FA MOLTES PREGUNTES I DESPRÉS ET MIRA LA GOLA I T’ESCOLTA EL COR. A MI EM VA DIR QUE ESTAVA MOLT BÉ I QUE EM PODIA OPERAR. UNA INFERMERA MOLT SIMPÀTICA ET DÓNA UN CONTE PER LLEGIR I PINTAR A CASA.


EL DIA DE L’OPERACIÓ TORNES A L’HOSPITAL AMB ELS PARES I AMB EL TEU NINOT PREFERIT. TAMBÉ POTS PORTAR XUMET PERÒ JO JA NO EN TINC PERQUÈ SÓC GRAN. AQUELL DIA HAS D’ESTAR UNES HORES SENSE MENJAR RES PERÒ NO VAIG PASSAR GENS DE GANA.


VAS A UNA HABITACIÓ QUE ES DIU CMA. EM VAN EXPLICAR QUE DE VEGADES ET QUEDES A DORMIR I LLAVORS TE’N VAS A UNA HABITACIÓ AMB LLITS COM ELS DE CASA. A LA CMA T’HAS DE TREURE LA ROBA I POSAR-TE UNA BATA SEMBLANT A LA QUE ET DONEN QUAN ET VAS A TALLAR ELS CABELLS. UNA INFERMERA ET DÓNA UNA CULLERETA AMB UN XAROP I ET POSEN UNA CREMA A LES MANS QUE NO PICA GENS. EM VAN QUEDAR SUPER XULIS AMB UNA TIRITA A CADA UNA!!!


AL CAP D’UNA ESTONETA UN ZELADOR ET VE A BUSCAR PER BAIXAR AL QUIRÒFAN. VAM ANAR AMB ELS PARES, PERÒ JO ERA L’ÚNIC QUE ANAVA EN UN LLITET AMB RODES QUE PORTAVA EL ZELADOR I QUE SEMBLAVA UN COTXE DE CARRERES. A LA PORTA DEL QUIRÒFAN FAS UN PETONET ALS PARES I ENTRES AMB EL TEU SUPERCOTXE.


A QUIRÒFAN TOTHOM VA VESTIT DE COLOR VERD I AMB UNA MENA DE BARRETS AL CAP. A MI TAMBÉ ME’N VAN POSAR UN. HI HA UN MUNT D’APARELLS I ET POSEN UNES ENGANXINES AL PIT I UN DIDAL A LA MÀ AMB EL QUE POTS DIBUIXAR. PER ADORMIR-TE POTS TRIAR SI VOLS QUE VINGUI EL MOSQUIT PICAPOC QUE COM QUE PICA POC NO ET FA GENS DE MAL O...


... TAMBÉ POTS INFLAR UN GLOBUS DE COLOR VERD. JO EL VAIG INFLAR DEL TOT AMB SOLS DEU BUFADES. VAIG PENSAR AMB EL QUE VOLIA SOMIAR I QUAN VA ACABAR EL MEU SOMNI: JA M’HAVIEN OPERAT!!!


DESPRÉS ESTÀS UNA ESTONETA A REANIMACIÓ PER ACABAR-TE DE DESPERTAR. LA MARE O EL PARE ET FAN COMPANYIA I TU ET TROBES SUPERBÉ. NO ET FA MAL RES. ET DEIXEN UN TUBET A LA MÀ QUE NO HAS DE TOCAR.


ABANS DE MARXAR CAP A CASA TORNES UNA ESTONETA A LA CMA I ET DONEN UN SUQUET DEL GUST QUE VOLS. JO VAIG FER UN DIBUIX DEL MEU GERMÀ QUE VAN PENJAR A LA PARET.


SI ET QUEDES A DORMIR A L’HOSPITAL TE’N VAS A UNA HABITACIÓ AMB TELEVISIÓ I POTS PORTAR LES JOGUINES QUE VULGUIS. ELS PARES PODEN ESTAR AMB TU I TAMBÉ HI HA LES INFERMERES QUE ET CUIDEN MOLT.


DONCS JA ESTÀ. AQUESTA HA ESTAT LA MEVA HISTÒRIA. T’HA AGRADAT? ADÉU AMICS, FINS AVIAT.


Il路lustracions: Paz Villalba Mir Text: Reis Drudis Morell


Conte m'operen a l'Hospital  

Conte adreçat als infants que han de ser intervinguts a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you